Pertanyaan Mengenai Kereta Hybrid.

CG Sponsors




wan12345

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
2,449
Reaction score
21
Points
25
Aku minat kerete hybrid... ada dua model aku rasakan berbaloi untuk aku beli... Toyota Prius C 1.5 atau Honda Insight 1.3

Mana lagi berbaloi? dan kalau second ok ke?
saya beli second tahun 2011....
honda insight 1.3cc
harga 48k....
kereta elok...india pakai...full rekod dengan honda service...
yg best kereta ini enjin senyap saja...
:)):)):))
 
Sponsored Post

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,133
Reaction score
211
Points
123

im755

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2006
Messages
5,084
Reaction score
96
Points
70
menarik gak. tp. mahal keter ni. utk yg berkemampuan jer. bulan2 dlm rm1000 kut.
aku rasa. kalu nak betul2 jimat pakai ngv. pasang ngv lebih murah dr bateri hybric nie
 

rsufian

Junior Member
Joined
Jul 13, 2010
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
Salam,
Aku guna hybrid civic,bulan 3 lepas genap dua tahun aku pakai,so far penggunaan memang ok la,jimat pun jimat,aku pakai kete tu hari2 ulang alik keje dari rumah(kajang)ke PPUKM Cheras(antar bini)pehtu terus ke Putrajaya(ofis),full tank dapat dlm 740km(isi minyak 97),pasal servis harga sama je ngan servis kete biasa tapi kalo tak silap aku hybrid ni guna 12 biji plug dan harganya boleh tahan mahal,kos utk plug je RM1000,kalo silap tlg betulkan...
 

sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,355
Reaction score
45
Points
30
sye pun pengguna hybrid honda civic fb 1.5....jimat minyak and rodtax..ulang alik keje dr seremban ke kl....so far ok je...
 

chuki2

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2012
Messages
561
Reaction score
23
Points
15
saya beli second tahun 2011....
honda insight 1.3cc
harga 48k....
kereta elok...india pakai...full rekod dengan honda service...
yg best kereta ini enjin senyap saja...
:)):)):))
Wow..... beli area mana tu bro?
 

g r a n p a

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
5,119
Reaction score
44
Points
70
saya baru beli honda insight
jalan 400km++ kl--->penang
hiway 90% 10% city....minyak dalam rm40
jimat lah....jimat dari viva saya pakai...
drive selesa dari viva...
ramai takut guna hybrid sebab risau bateri
sebelum bli sy kaji jimat minyak....
bateri hybrid pun honda dah turunkan 60% tahun lepas...
sumber ... http://www.arenakereta.com/2013/06/07/honda-malaysia-umum-pengurangan-harga-bateri-kereta-hibrid/
ada gak usya2 insight ni yg 2nd hand, harga mcm ok... below 50k tgk pada tahun.. hmmm... #:-S
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
50
Points
120
Salam,
Aku guna hybrid civic,bulan 3 lepas genap dua tahun aku pakai,so far penggunaan memang ok la,jimat pun jimat,aku pakai kete tu hari2 ulang alik keje dari rumah(kajang)ke PPUKM Cheras(antar bini)pehtu terus ke Putrajaya(ofis),full tank dapat dlm 740km(isi minyak 97),pasal servis harga sama je ngan servis kete biasa tapi kalo tak silap aku hybrid ni guna 12 biji plug dan harganya boleh tahan mahal,kos utk plug je RM1000,kalo silap tlg betulkan...
:eek::eek::eek::eek:
1k aje tuk plug aje
 

chuki2

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2012
Messages
561
Reaction score
23
Points
15
:eek::eek::eek::eek:
1k aje tuk plug aje
Sebab setiap piston pakai 2 plug.. Sebenarnya plug nie murah untuk jenis iridium, bleh dapat RM 4++ untuk plug 8 ketul, tapi masalahnya service center honta nie banyak makeup harga barang. Kalau servis luar, murah je... Nak jaga warranty, terpaksa la service di SC....
 

sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,355
Reaction score
45
Points
30
Sebab setiap piston pakai 2 plug.. Sebenarnya plug nie murah untuk jenis iridium, bleh dapat RM 4++ untuk plug 8 ketul, tapi masalahnya service center honta nie banyak makeup harga barang. Kalau servis luar, murah je... Nak jaga warranty, terpaksa la service di SC....
hanya honda civic fb 1.5 je plug dia harga rm1000++ yg lain dlm rm400++.. x tahu nape mahal sgt...tp pakai puas hati...hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register