BTC USD 48,369.1 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pertanyaan Kepada Pengusaha Santan Kelapa

mnaim49

Freshie
Joined
Oct 31, 2010
Messages
12
Reaction score
3
Points
8
Salam
Sy ni baru nak start berbisnes santan kelape ni..
tapi tengah buat kajian lagi pasal untung rugi product ni ngan die punye pasaran..:D

Jadi kalau sape2 kat sini yang sudi berkongsi sedikit ilmu ngan saya yang br nak mule ni..sy hargai la sngat2..:">:">:">

Sebabnye sy rase la kn, product ni boleh bawak pergi jauh la..setakat ni br tngah survey2 mesin2 memang agak mahal la.6k++
tp kira ok la:D:D

Jd sape2 yg ade pengalaman jom kite kongsi sesikit ye:D:D
 
Sponsored Post

nservas.sales

Active Member
Joined
Sep 21, 2011
Messages
2,458
Reaction score
25
Points
30
Ada mrkt blh on je. Demand santan segar mmg sentiasa ada.
 

blink_182

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
9,786
Reaction score
21
Points
65
Ye betul...demand santan selalu ada..
 

puccafan

Fun Poster
Joined
Dec 8, 2011
Messages
381
Reaction score
0
Points
10
kalo wat kat area pasar yg ada byk kedai makan area2 situ lg bagus.sehari nk dpt rm 500 tu pejam mata ja.tp tu bukan untung bersih la.keja mula kol 5 pg sampai kol 12 tgh hari.petang dah boleh rilex.pegi join org bid umah ke.hehehehe
 

my pren

Active Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
1,897
Reaction score
48
Points
30
nak on biz area mana ni tt.
 

blink_182

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
9,786
Reaction score
21
Points
65
Gi offer kt kedai makan/restoran/cafe

Supply demo tu je...
 

mnaim49

Freshie
Joined
Oct 31, 2010
Messages
12
Reaction score
3
Points
8
tu la..setakat yang sy dok perhati ni mmg demand dia agak tinggi...
Tp kat area sy pengusaha sntan ni cume kecik2 je..orng datang baru mereke perah sntan tu...jdnye mereke tinggu customer la

Sy ingat kalau boleh nak nak buat delivery..ok tak idea sy ni...:D:D:D

nak on biz area mana ni tt.
Oh tuan sy kat area kedah..kat yan..:D
 

mnaim49

Freshie
Joined
Oct 31, 2010
Messages
12
Reaction score
3
Points
8
kalo wat kat area pasar yg ada byk kedai makan area2 situ lg bagus.sehari nk dpt rm 500 tu pejam mata ja.tp tu bukan untung bersih la.keja mula kol 5 pg sampai kol 12 tgh hari.petang dah boleh rilex.pegi join org bid umah ke.hehehehe

ha tu la kan tuan..petang boleh buat cendol ke..dh boleh dpt income lain dh:D:D..bid umah tu mmg jauh lg la:D:D
 

SayaBudakBaruBelajar

Active Member
Joined
May 4, 2011
Messages
1,981
Reaction score
23
Points
25
tu la..setakat yang sy dok perhati ni mmg demand dia agak tinggi...
Tp kat area sy pengusaha sntan ni cume kecik2 je..orng datang baru mereke perah sntan tu...jdnye mereke tinggu customer la

Sy ingat kalau boleh nak nak buat delivery..ok tak idea sy ni...:D:D:D


Oh tuan sy kat area kedah..kat yan..:D

delivery la lagi elok..tokei2 kedai pon sng keje n lagi suka sbb santan sampai tros kt kedai diorang...Tp jgn lmbt sgt plk smpi kedai...
 

HosterBase

Active Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,888
Reaction score
15
Points
25
kelapa dah plan mana nak dapat?

tengok orang bisnes santan ni, yg jenis supply ke market tak cukup kelapa je slalu...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register