BTC USD 42,331.3 Gold USD 1,773.85
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pertanyaan berkaitan Auto Loans

nuke13

Fun Poster
Joined
Nov 25, 2008
Messages
139
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum / Salam Sejahtera,

Sy keja kt salah satu anak syarikat Felda Holdings Berhad. Sy baru je stat keja nk masuk 6 bulan. Jawatan sy sbg Management Trainee on 1 year contract basis. Lepas setahun baru disahkan jawatan. Senior2 kt opis ckp sy kompem akan diambil keja tetap nnt. Cuma lambat dan cepat je. Sy nk buat loan bank utk beli kereta baru. Masalah nye skg sy xtau sama ada status sy skg ni layak atau tidak utk buat loan di mana2 bank. Sy dh tgk syarat2 bank dan dokumen2 yg diperlukan. Kebanyakannya minta surat pengesahan jawatan. So, sy nk minta pandangan ataupun cadangan dari member2 CG yg ada pengalaman dalam hal ni.

Terima Kasih
 
Sponsored Post

sosazr

Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,423
Reaction score
0
Points
20
Kalau cam adek den keroje gomen pun masih kira kontrek tapi buleh plak beli kereto...ermm...susah den nak tolong jawab kan nih...
 

nuke13

Fun Poster
Joined
Nov 25, 2008
Messages
139
Reaction score
0
Points
10
company sy bkn gomen. Anak syarikat company separa gomen je. kira swasta gk la..
 

nuke13

Fun Poster
Joined
Nov 25, 2008
Messages
139
Reaction score
0
Points
10
mekaseh byk2..info yg sgt berguna...
 

nuke13

Fun Poster
Joined
Nov 25, 2008
Messages
139
Reaction score
0
Points
10
Sy ni stil baru dlm hal2 nk wt loan ni..nk tnye cket..klu kte wt loan utk 9 tahun n dah bayar dlm 1 tahun pastu kata la bulan depan kte dpt bonus tahunan 4,5 bulan dr company, kre tgh loaded la ni, so bleh x kte nk setelkan kata la 1 tahun drpd loan tu sekaligus..so kre tgl lg 7 tahun la..bleh x kte wt cmtu? so pastu interest ng monthly payment bank akan kre blek ke cmne?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register