BTC USD 62,277.5 Gold USD 1,765.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pertanyaaan tentang coating keta - jom share

Duffayoi14

Legendary Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
10,449
Reaction score
138
Points
123
Salam.....

Mcm ni..saya beli keta dalam 9 bulan lps....ingat nk buat coating ( lapisan perlindung) pada keta...sebabnya takut calar kucing, calar kt door handle, kena batu dan yg paling penting nk jaga cat

ada x sapa2 yg leh suggestkan produk yg ok atau ada pengalaman pakai coating ni..

kalo bleh nk coating yg xterlalu mahal dan free maintenance sbb ada produk tu yg kena polish setiap 6 bulan utk 'up' kan balik coating tu..

jom kita share2 :)cgrock:)cgrock

ps - coating ni bkn polish, dia lg tebal dr polish mcm lapisan lilin
 
Sponsored Post

Duffayoi14

Legendary Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
10,449
Reaction score
138
Points
123
la...xde org ke yg leh tolong aku pasal benda ni???
 

fyzReE

Active Member
Joined
Apr 3, 2007
Messages
2,009
Reaction score
2
Points
25
aku anta kedai bro..tu pon staun skali..nak raye.ekeke..
biase pakai ape??
 

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
aku penah terbaca pasal kes coating ni. Dia coat pakai macam lacquer jernih, yg pasti aku ingat, rega coating tu dlm 2 kali rega respray keta baru. Mahal tu beb. Ko spray keta lam 2 ribu. So rega coating tu ada la lam 3-4 ribu.
 

Duffayoi14

Legendary Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
10,449
Reaction score
138
Points
123
aku penah terbaca pasal kes coating ni. Dia coat pakai macam lacquer jernih, yg pasti aku ingat, rega coating tu dlm 2 kali rega respray keta baru. Mahal tu beb. Ko spray keta lam 2 ribu. So rega coating tu ada la lam 3-4 ribu.

mmg mahal bro..standard dlm 2k warranty 5 tahun...tu ingat bukak thread tanya manatau ada yg pnah buat tp cost below 1k ke...

kalo nk cat baru xdpt la bro..keta pn baru 9 bulan
 

pok wang

Active Member
Joined
Dec 17, 2009
Messages
2,142
Reaction score
18
Points
25
better pakai laqcuer yg mahal..glasurit...calar2 kurang...kalu ada calar..polish je trus ilang..
 

magnate

Active Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,163
Reaction score
0
Points
20
x payah pakai coating...skrg ni ada satu lg produk.dia mcm tinted jgk,tp pasang kt tmpt2 yg perlu je la...harga mahal jgk..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register