personal loan mana paling best??

CG Sponsors




khemok

Junior Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
94
Reaction score
0
Points
6
sorry aku tak tau nak letak mana thread ni...so aku letak kat thread misc talk ni...


aku nak buat personal loan 30000 untuk 10tahun tempoh bayaran... sekarang dalam dilema nak amik bank mana.. any suggestion dari CGrians tak????
 
Sponsored Post

pulze

Fun Poster
Joined
Oct 7, 2008
Messages
692
Reaction score
0
Points
10
kalu gov servant..aku rasa bank rakyat bagus kot..interest dlm 5.9
 

ayasofya

Fun Poster
Joined
Oct 13, 2008
Messages
221
Reaction score
0
Points
10
bsn pun ok
tp kwan aku cite
cimb lagi lower dia punya interest skrg nih
cuba survey..
 

IFX_Sarawak

Super Active Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
9,678
Reaction score
80
Points
70
Kalau gomen..boleh loan Kowamas Kerjasama Maybank Islamic dengan kadar faedah tetap 5.53% setahun dengan tempoh bayaran 1-10 tahun..
 

edan

Fun Poster
Joined
Jun 10, 2008
Messages
452
Reaction score
0
Points
10
klu x silap aku bank rakyat ada wat promotion,interst rendah jer dalam 4.9% peryear
 

azlann1981

Super Active Member
Joined
Apr 13, 2006
Messages
5,512
Reaction score
222
Points
73
aku rasa loan public bank paling baguih....boleh buat loan sampai 15 tahun, tanpa penjamin (utk loan bawah RM 30K),intersest 4.95-5.8%....tapi loan nie utk org gomen je la..
 

kizuro

Active+ Member
Joined
May 11, 2008
Messages
3,795
Reaction score
2
Points
25
any info pasal personal loan bank islam?
 

jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
aku pun nak buat loan jugak nih..ade member2 aku kata loan kat CIMB interest 3.5 je..xtau la betul ke tak...tapi bile difikir2kan balik, baik aku pinjam Bank Rakyat je...
 

azlann1981

Super Active Member
Joined
Apr 13, 2006
Messages
5,512
Reaction score
222
Points
73
aku pun nak buat loan jugak nih..ade member2 aku kata loan kat CIMB interest 3.5 je..xtau la betul ke tak...tapi bile difikir2kan balik, baik aku pinjam Bank Rakyat je...
CIMB interest mahal bro...rasanya bukan 3.5%..
 

azlann1981

Super Active Member
Joined
Apr 13, 2006
Messages
5,512
Reaction score
222
Points
73
any info pasal personal loan bank islam?
kalo tak silap hari tu aku ada survey...
interst dia 5.9% kalo tak silap bagi gov servant...max 10 tahun...tak perlu penjamin bagi yang cukup syarat...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register