BTC USD 39,672.4 Gold USD 1,805.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Personal Loan, Housing Loan & CIMB Unit Trust (EPF)

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
Salam,

Sy along, sy cuma nk tolong. Byk update terbaru yg aku perolehi. Kwn² CG yg yg perlukan servis/khidmat nasihat aku ini tolong lihat selalu thread ini. Byk info terkini akan diupdatekan disini bagi membantu kwn². Sebarang komen dari CGrian amat dialu-alukan.

NEWS & UPDATE..

- [PERSONAL LOAN BANK] - TERKINI.. Staff REDTONE boleh apply.. min gaji+elaun tetap RM1500..
- [ N O T E ] - TEXT bewarna 'GREY' tidak dibuka utk urusniaga sehingga diberitahu kelak..



A - Personal Loan [Bank]

* Kelayakan BIASA dr cawangan adalah BASIC darab 15. So itu sahaja kelayakan anda. Tapi bagaimana jika anda mahu pinjam lebih? Aku akan cuba bantu anda supaya dapat kelayakan maksimum, lbh dari yg bank cawangan tawarkan kpd anda. Kadar servis komisen adalah antara yg TERENDAH dari agen lain & direct to loan officer. Jika anda hanya ingin meminjam sekadar kelayakan anda biasa tolong ABAIKAN servis yg aku tawarkan ini dan pergi ke cawangan berdekatan anda. TQ

- Kpd gomen staf, polis, TNB, Telekom, Celcom, BSN, Rapid KL, DBKL, Proton Edar & badan berkanun lain.
- Kelayakan MAXIMUM.
>> cth: kalo anda cuma layak rm20k melalui bank cawangan biasa.. kami boleh bantu anda dpt kelayakan maximum LEBIH dari yg bank lain bagi kepada anda.
- Min loan 3k & Max 150k.
- Lulus paling awal dlm 1 minggu, paling lewat 2 minggu.
- Pay Out 95%-96%.
>> (Proses bank yg biasa, khairat kematian, insuran, deposit ansuran 3 bln, DLL..)
- Overlap pinjaman yg sedia ada.
- Tempoh pembiayaan 15 thn.
- BLACK LIST ARE WELCOME..
- Mempunyai masalah kredit kad tertunggak pn boleh apply.
- Gaji 8k+ permohonan sehingga 250k boleh dipertimbangkan.
- TERBARU..!! Semua pekerja bank berstatus tetap boleh apply. Min Gaji RM1500 tidak kira jawatan. Mesti Ahli Koperasi.
- TERBARU..!! Panel bank ada PGM gaji+elaun tetap min RM1500. Ada Biro gaji+elaun tetap min RM800.

Jadual Interest*
- <3 thn = 5.15%
- <5 thn = 5.55%
- <7 thn = 5.65%
- <10 thn = 5.75%
- <13 thn = 5.85%
- <15 thn = 5.95%

> Bagi Ahli (Pernah buat Pinjaman) tolak 0.05% dari jadual di atas.

DOKUMEN YG DIPERLUKAN (DISAHKAN)
- 4 Salinan IC.
- 3 Salinan Payslip. 1 Salinan Tiap 1 Bln Selama 3 bln payslip.
- 1 Salinan Penyata EPF atau EA Form.
- Bank statment terbaru
- Surat pengesahan jawatan dr HR.
- Penyata Pinjaman Sblm ini. (Utk buat Overlap)

Pls Take Note:
- Keutamaan adalah di kws W.Psekutuan KL (serta kws sekitarnya), W.Psekutuan P.Jaya, Nilai, Seremban, Hulu Kelang, Bangi, Kajang, Shah Alam, Klang & Selayang. LUAR KWS TIDAK BOLEH POHON DGN SY.
- Kes yg dihandle oleh AKPK tidak boleh buat loan.
>> Boleh apply setelah selesai AKPK.
- Loan sampai rm150k. (Gaji rm5k+)
- PALING PENTING pastikan sykt anda adalah PANEL bank utk PGM/BIRO.
>> Tanya HR tempat anda bekerja utk maklumat samada co anda panel bank atau tidak.
- Staf kontrak tetapi sudah terima surat tawaran pengesahan ke jawatan tetap, pinjaman anda boleh dipertimbangkan.
- Jawatan tetap dan bekerja sekurang-kurangnya 3 bln.
- Staff Kontrak LEBIH 2 (Dua) tahun boleh apply TETAPI sykt/HR tmpt anda bekerja benarkan anda buat PGM.
>> Ini memerlukan seorang gerentor yg bekerja tetap dimana² sykt yg tersenarai. Gerentor mesti la berumur 40 thn & ke bawah utk melayakkan anda membuat tempoh pinjaman maksimum 15 thn. Kelayakan jumlah pinjaman adalah bergantung kpd gaji gerentor tersebut.
- Fees LEPAS LULUS loan adalah MINIMUM.


KHIDMAT DI BAWAH (GREY TEXT) DIBEKUKAN UTK SEMENTARA WAKTU - SIBUK :((

A2 - Personal Loan [KOPERASI/CO-OP]


* Kepada pekerja CIMB, RHB & Bank Islam. Pekerja swasta yg merupakan ahli koperasi sy akan update sedikit masa lg.

Ni aku tolong kpd kwn² yg tak lepas buat dgn bank rakyat.
- Kelayakan maximum.
- Tiada upfront.
- Tempoh pembiayaan 10 thn.
- Pinjaman max 75k.
- 15 kali gaji.
- Bekerja tetap lbh 1 thn.
- Perlukan penjamin gaji 2.5k+
- Swasta gaji 2.5k+

Jadual Interest
- Min 2 thn = 5.6%
- <3 thn = 5.6%
- <5 thn = 6%
- <7 thn = 6.25%
- <8 thn = 6.5%
- <9 thn = 6.75%
- <10 thn = 7%

DOKUMEN YG DIPERLUKAN (DISAHKAN)
Pemohon
- 3 Salinan IC.
- 3 Salinan Payslip. 1 Salinan Tiap 1 Bln Selama 3 bln payslip.
- 1 Salinan Penyata EPF atau EA Form.
- Bank statment terbaru
- Surat pengesahan jawatan dr HR.
- Salinan Bil Letrik & Air terkini.

Penjamin
- 3 Salinan IC.
- 3 Salinan Payslip. 1 Salinan Tiap 1 Bln Selama 3 bln payslip.
- 1 Salinan Penyata EPF atau EA Form.
- Bank statment terbaru
- Surat pengesahan jawatan dr HR
- Clear Black List.

Pls Take Note:
- Fees LEPAS LULUS loan adalah MINIMUM.


A3 - Biz Loan - Micro Credit [Bank]

* Kepada mereka yg menjalankan perniagaan sendiri.

- Pinjaman max 60k.
- Black List TIDAK boleh. Nama mesti clear.
- Perlukan penjamin.
- Daftar niaga telah lebih 1 tahun.
- Ada premis sendri.

DOKUMEN YG DIPERLUKAN
Pemohon
- 3 Salinan IC.
- Bank statment 3 bulan terkini.
- SSM dah lebih 1 thn.

Penjamin
- 1 Salinan IC.
- 3 Salinan Payslip. 1 Salinan Tiap 1 Bln Selama 3 bln payslip. (Tak kesah keje ape)

Pls Take Note:
- Fees LEPAS LULUS loan adalah 5%.



B - ASB Financing [CIMB] *NEW PRODUCT*
- Pinjaman utk Simpanan ASB.
- Pinjaman MAX 100%.
- Tempoh pinjaman 20thn.
- Pinjaman MAX 200k.
- Tempoh pinjaman sehingga mencapai umur 60thn.

KADAR INTEREST TERENDAH DIPASARAN
Pilih Option A ATAU B. Kadar SELEPAS option adalah 6.5% selama 20thn.
A) Kadar tetap selama 3thn.
- 5% THEN Lepas 3th KPA 1.3%
B) Kadar tetap selama 5thn.
- 5.20% THEN Lepas 5thn KPA 1.3%

SYARAT-SYARAT
- 18thn & ke atas.
- Sesiapa sahaja boleh apply.
- Tidak bekerja perlukan gerentor.
- Potongan S.I.



C - Bank Rakyat Islamic Credit Card
Kelebihan
i) Perlindungan Takaful Keluarga Percuma & Khairat Kematian
- Perlindungan termasuk jaminan pembayaran penuh pembiayaan yg belum dijelaskan melalui penggunaan kad kredit.
Cth: Anda ada hutang CC rm4k; anda meninggal dunia tnpa dapat melunaskan hutang tersebut, bank akan anggap hutang anda telah selesai so keluarga anda tidak akan tanggung hutang tersebut so kire halal la tu.
ii) Pembayaran Zakat
- Boleh guna CC ni utk bayar zakat
iii) Tiada Yuran Tahunan (Tiada Pembayaran Tersembunyi Atau Tiada Syarat)
- Guna atau tidak cas tahunan tidak akan dikenakan.

Terdapat juga kad kredit lain

- CIMB Islamic - Free for Life..


Syarat-syarat Apply K.K
i) Kakitangan Bergaji
- 1 Salinan IC
- Salinan Kad Kredit Lain (Kalau Ada)
- 3 Salinan Penyata Gaji (min rm1500)
> Kalau Basic rm1200 tp ada overtime (OT) rm300, atau lain2 elaun so terkumpul rm1500+; boleh sediakan payslip utk 3bln terbaru.
ii) Bekerja Sendiri
- 1 Salinan IC
- 1 Salinan Daftar Perniagaan
- Penyata Bank 3 bln terperinci.
- Salinan Kad Kredit Lain (Kalau Ada)

*Please take note
- Kws KL & sekitarnya shj.




D - Properties Financing [CIMB]
UTK FINANCE/REFINANCE
>> RUMAH
>> KEDAI
>> TANAH

- Interest % minus BLR.. not flat rate [Berubah ikot BNM annoucement]
- proses cepat n direct to housing loan officer.
- Refinance.
- Tiada Compound diatas kelewatan pembayaran.
- Tiada penalti tambahan dari outstanding misc charges.
- Ibra'/Rebate akan diberikan kpd yg membuat early settlement & prepayment.
- Loan Bawah 100k Peguam cari sendri. Loan Lebih 100k Fees Peguam Pinjaman dgn Bank adalah FOC.

Syarat
- TIDAK Black List.
- Bekerja Tetap
- Photostep IC
- Payslip 3 bln
- EPF statment
- Bank Statments 3 Bln.
- Perjanjian Jual Beli.
- Valuation report (kalau ada).
- Latest loan/Financing statement (if refinancing)
- Profit & loss statement (Self Employed)
- Business Registration A & D OR Forms 24 & 46 (Self Employed)


Pls Take Note:
- Rumah tak kesah nk beli ket mana (Satu M'sia) tp pembeli/penama rumah mesti keje ket KL & Shah Alam.
- ATAU anda beli rumah di KL tp pembeli tidak kesah berkerja di mana² di M'sia.


UNTUK SEMUA SERVIS YG AKU TAWARKAN TOLONG EMAIL DETAIL SEPERTI DI BAWAH
* Tolong guna email. PM inbox aku tak muat utk incoming PM yg byk.. :((

Khidmat Nasihat: Nyatakan khidmat apa yg anda perlu dari yg saya tawarkan di thread ini.
Nama Co/Alamat Co (Daerah & Negeri):
Gaji+Elaun tetap:
Potongan (Dlm payslip):
Status (Tetap/Kontrak):
Umur:
Tempoh berkhidmat:
Masalah tolong nyatakan (Blacklist/CCRIS/CTOS):


BLOG: CLICK :D
Call(AFTER OFIS HOUR ONLY)/SMS: 012-6883197 - Fauzi
Email: [email protected]
(Maklumkan aku setelah email dihantar)


I K L A N - Sekadar membantu kawan-kawan.. :p

>> Kad Kahwin - Design Menarik..!!
>> Minat Memancing..? - Sewa Bot Fibre


Bersambung di page #2
 
Last edited:
Sponsored Post

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25


E - Credit Card Easy Payment Plan [EPP]

Sykt menawarkan "bantuan" kepada mereka yg tertekan dgn hutang lapuk kad kredit dn mengalami masalah buyaran bulanan yg tertunggak.

Sya rasa ramai yg dah tahu.."bantuan" yg aku tawarkan ialah dgn mengajak sesapa yang2 berkenaan menggunakan program "eazypayment" kad kredit utk kurangkan "sakit kepala korang" tiap2 bulan

Bagaimana program nie kurangkan installment & dapat cash $$ dari kad kredit anda?

Sekiranya anda pemegang kad kredit MBB yang ber had limit, RM 8,000..anda ada baki tertunggak RM 5000 dan anda decide utk mengambil program eazypayment ini selama 36 bulan (3 tahun)

Interest utk MBB = 19% -Contoh

Kredit limit 8000 x 19% interest = RM 1520

Outstanding anda RM 5,000 + RM 1520 (19% interest) = RM 6520

Cash money $ yg akan di pulangkan kepada anda, RM 8,000-RM 6520 = RM 1480

Monthly installment, RM 8,000 (jumlah yg korang bayr to bank) / 36 bulan = RM 222.22 fixed with no interest

Sbg perbandingan; RM 8,000 x 5% = RM 400

Baki next month = (RM 7,600 (RM 8,000 – RM 400) + 1.5%) x 5% = RM 385.79..and so onn…selama 20 bulan

Kesimpulannya

- Kurangkan bayaran bulanan minima kad kredit anda sehingga lebih 40%?
- Kurangkan kos hutang kad kredit ke 6% setahun dari 18% setahun?
*>> 18% tiap tahun..? kenapa perlu bayar lebih jika anda boleh buat begini >> tahun pertama 6%, tahun ke2 6% & tahun ke3 6%..
- Mempunyai status kredit yang baik?
- Elak dari disenarai-hitamkan?

Faedahnya

- Tiada urusan pembayaran pendahuluan diperlukan/dikenakan
- Jimat sehingga 6.5% sebelum process
- Jimat sehingga 12% setahun
- Pengurangan bayaran amsuran bulanan
- Sebarang pengeluaran wang tiada dikenakan faedah 5%
- Menyelesaikan masalah lebihan penggunaan Credit Card anda
- Kelulusan dijamin 100%
- Pembayaran balik semuanya melalui bank-Cth pakai RHB byr di RHB balik mcm biasa (paling penting
Boleh selesaikan hutang kad kredit dalam masa 3-4 tahun. Kalau byr minima 5% dgn bank 7thn pun tk habis2.
- Memperbaharui record kad kredit bagi menaikkan kredit limit.

Kad Kredit Bank2 yang boleh di prosess

Maybank -24 bulan (18-19% interest) /36 bulan ( 20-21% interest)
Hongleong - 24 bulan (19% interest)
RHB – 24 Bulan (18% interest) /36 bulan (19-21% interest)
EON – 24 bulan (17% interest) / 36 bulan (19% interest)/48 bulan (23-25% Interest) / 60 bulan (27-30% interest)
PUBLIC – 24 bulan (12% Interest)
BSN – 24 bulan (12 % interest)
HSBC -12 bulan (12% interest)
Standard Chartered – 24 bulan (18% interest)
Arab Malaysian – 24 bulan (17% interest) /36 bulan (19-21% interest)
Aliance bank- 24 bln (18-20%) interest
Citibank (30% ) 3 thn

SYARAT²

Kenalpasti maklumat setiap kad kredit anda:

a. Nama Bank
b. Credit Limit
c. Available Balance
d. Masih aktif

Pls Take Note:
- Kalo korang bekerja di KL, Hulu Kelang, Bangi, Selayang & Shah Alam shj aku boleh tolong. TQ
- Kpd yg sanggup turun KL boleh berbuat demikian.



BLOG: CLICK :D
Call(AFTER OFIS HOUR ONLY)/SMS: 012-6883197 - Fauzi
Email: [email protected]
(Maklumkan aku setelah email dihantar)



I K L A N - Sekadar membantu kawan-kawan.. :p

>> Kad Kahwin - Design Menarik..!!
>> Minat Memancing..? - Sewa Bot Fibre
 
Last edited:

hunTer

Active Member
Joined
Jul 26, 2008
Messages
1,850
Reaction score
135
Points
33
bank rakyat nye personal loan brape interest ye
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,589
Reaction score
86
Points
120
bnyk yg tunggu kat sini adalah dr pekerja swasta...
 

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
tgk jadual ket 1# posted tread yg telah aku updated..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register