BTC USD 48,062.6 Gold USD 1,755.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Persoalan yang belum terjawab hingga kini

vtec101

Fun Poster
Joined
Sep 25, 2008
Messages
184
Reaction score
0
Points
10
Helo, harap ada member/otai2 yang dpt jawab soalan berkenaan hho kat bawah ni. tq.

1. kalau pasang hho kat kete (kaberator), plug & play TANPA tune, brapa penjimatan kita bleh expect?

2. lepas pasang hho kat kete (kaberator), mmg kita kena tune kaberator, TAPI, adakah tune tu maksudnya utk:

- men'steady'kan enjin ATAU
- 'special tune khas utk hho' - jenis tune yang bukan smua otai kaberator tau


Harap member2/otai2 dpt solve bende ni. sbb kete auto saya tak sampai 30% penjimatan. Utk lebih detail tentang kete saya, sila lawat blog saya kat sini.


p.s - kalau mmg kete auto tak boleh sampai 30% jimat dgn hho, saya redha.. tp harap dpt bagi sebab yang munasabah. Thanks.
 
Sponsored Post

vtec101

Fun Poster
Joined
Sep 25, 2008
Messages
184
Reaction score
0
Points
10
...dan sehingga skrg masih belum terjawab
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
lah,kan ade thread khas utk HHo nie..ctu bnyak otai2 yng boleh jawab..aku nak jawb boleh tapi tak ckup modal nak buat..ilmu ade..
 

vtec101

Fun Poster
Joined
Sep 25, 2008
Messages
184
Reaction score
0
Points
10
haa...korang reply ni pon dah kira bagus. kalau ko ckp tak tau pun, sekurang2nya korang cuba jugak nak try test menjawab walaupun tak terdaya. sbnrnya aku buat thread baru ni supaya segar sikit otak memikir. sbb kat thread lain tngh hot cite water injection..so, tak nak ganggu kat sane. lgpun thread hho ni mcm dah senyap je semenjak minyak turun ke RM2.30 dan terkini RM2.15. mcm nak balik harga asal pulak. ape2 pon kalau bole jimat lagi byk dgn hho ni, apa salahnya kan? lagipun bole ke harga minyak skrg btahan smpai tahun depan? skrg dia turun sket2, pastu nxt year bila tuan minyak bagi surprise, tiba2 pulak naik smpai 3, 4 hengget. anyway, bg je la ape2 ilmu yg korang ada. kite pun sma2 blajar jugak kan. thanks 4 replying. at least korang mencuba.

p.s - zamreda, ilmu tu la yg saya nak, ape plak modal nyer.
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
bravo vtec101...oklah aku suka cara ko pikir bah..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register