BTC USD 43,187.9 Gold USD 1,761.13
Time now: Jun 1, 12:00 AM

perodua viva apa pandangan anda?

apakah pandangan anda terhadap perodua viva?


  • Total voters
    0
Sponsored Post

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
viva tak comfort untuk long distance.......overall for city drive....ok....
 

wvh5

Fun Poster
Joined
Feb 3, 2010
Messages
196
Reaction score
0
Points
10
Aku ade viva 850 manual (wife aku punyer sbnrnya). Kira standard spec ler. Apa nak komen? huh! pastinyer beli sebab nak jimat petrol. Purata 11~12 sen = 1km @ RM11.6/6.4liter = 100km. Average km dlm seminggu dlm 400-460km = RM46 ~ RM53.4. Kira jimat ler tu, kalo gune unser aku sure 3 kali ganda dari harge tu.
 

shahrul_hla

Active Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
2,221
Reaction score
1
Points
25
utk second car...buat jalan kat town...memang best......jalan jauh, sakit badan sikit la.....
 

pakaji

Active Member
Joined
May 15, 2009
Messages
1,208
Reaction score
17
Points
25
kakak aku pkai viva 850 manual..masa aku bwk pegi keje rm30.00 seminggu,
la ni aku bwk blm 1.3 auto, still duit minyak at rm30/minggu..
maknanya apa tu..viva jimat minyak ke atau blm yg jimat??
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
aku pkai rusa 1.3 pun jimat gak..leh masuk 7 org lgi...myk penuh dlm 52-53 leh gi sampai 450km cmpr long n jem skit2...aku beli pun murah rm7k thn 96...beli cash x pening2 pkr pasal htg..so far aku pkai x der masalah yg brt..cuma nak tkr bearing long shaft x sempat2 lg..barang spare part pun murah dan byk persamaan ngn kancl...sbb aku pun ade kancil 2 biji..aku pmnt setia produa...kncl pun aku beli secend..klu x der wit aku bt sewa kt stdnt masterskill..
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,476
Reaction score
796
Points
171
aku ada viva 1.0A, tahun 2007, beli 2nd nak recondition semula enjin dan cat ..nak tanya rakan2, kalau tambah turbo kit avy dkt engine 1.0a ok ker . apa perlu modi?
 

Hasmadi Hadi

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
734
Reaction score
8
Points
15
apakah pandangan anda kepada kereta perodua viva?
2021 baru saya nak komen haha..

viva ni masa zaman belajar dulu memang dah kategori mewah untuk student
lebih selesa dari kancil.

harga memang murah dan kualiti kena pada harga.
takdala harap sedap dari kereta lain..

lebih jimat dari kancil
berbaloi beli 2nd hand untuk 2nd car
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
Sejarah kereta kecil/kei kar dan aku..

Masa bercinta naik kancil 660 mata petak gf (isteri sekarang)..

Mase keje guru ganti duduk dgn pakcik die bg pinjam viva..

Dah kahwin, beli axia advance..fast forward lepas 4 tahun, jual axia pada adik
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register