BTC USD 61,117.2 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perodua D55L Bakal Tiba Separuh Kedua 2020

Sponsored Post

Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
2,165
Reaction score
777
Points
81
takut tukar siput besar, tak tahan gearbox..cvt ni manja..kalau auto 4 speed ok lagi..

pendpt aku, siput dari 4EFTE, YRV cantik dh kalu leh upgrade, padan dgn 1000cc..rs kalu pki siput 1.5&ke ataih, bkn takat cvt lingkup, dgn enjin2 pun almarhum..
 

penhitam

Active Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
2,005
Reaction score
54
Points
40
pendpt aku, siput dari 4EFTE, YRV cantik dh kalu leh upgrade, padan dgn 1000cc..rs kalu pki siput 1.5&ke ataih, bkn takat cvt lingkup, dgn enjin2 pun almarhum..

siput 4e dengan k3vet boleh je masuk..tapi masalah gearbox cvt tu..setakat up 10 -20hp boleh kut tanggung..tapi tak boleh tekan selalu le..
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,010
Reaction score
2,747
Points
201
car-page_ativa_logo.png

ativa-carpage-banner.jpg




ativa-beauty-01.jpg


ativa-beauty-02.jpg


ativa-beauty-03.jpg


ativa-gearup-banner.jpg



safety-and-security-ativa-banner.jpg



safety-and-security-ativa01.jpg

6 Airbags
(Driver, Passenger, Side & Curtain)
safety-and-security-ativa02.jpg

Vehicle Stability Control
safety-and-security-ativa03.jpg

Emergency Stop Signal
safety-and-security-ativa04.jpg

ABS & EBD (with BA)
safety-and-security-ativa05.jpg

Hill Hold Assist
safety-and-security-ativa06.jpg

ISOFIX Child Seat Anchors



 
Last edited:

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,208
Reaction score
296
Points
51
dah pi tengok tadi terus jatuh cinta...cinta pandang pertama...
 

accessive

Active Member
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,137
Reaction score
225
Points
43
siput 4e dengan k3vet boleh je masuk..tapi masalah gearbox cvt tu..setakat up 10 -20hp boleh kut tanggung..tapi tak boleh tekan selalu le..
Gearbox dia bleh support optimal 150nm je. Standard pn top dh 140nm.
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,425
Reaction score
919
Points
126
x50 1.5 TGDI jugak pilihanku..
dh test drive... dh masok loan

dan hari ni ..city aku tersagat penutup besi lubang drainage, efek kat enjin.. bunyi kasar, mcm tau² dia nk kena .............
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register