Perniagaan runcit @ alat tulis

CG Sponsors




Pilihan Anda?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

Atie Yolanda

Active Member
Joined
Aug 6, 2010
Messages
1,760
Reaction score
18
Points
30
Salam.. Atie minta maaff ye kalau Atie tersalah masuk zone.. tak tahu nk tanya kt mana so buat thread kt cni jek.. :)

Atie nk bertanya pendapat ahli CG, antara beniaga runcit dan buku alat tulis, yg mana satukah betul2 boleh dijangka boleh bertahan lebih lama dan lebih mudah dikendalikan.. dan mungkin2 ada antara ahli CG yg biasa bisnes ni kan, berapa modal yg sepatutnya kena ada dn bgmana strategik paling brkesan kalau nk buka premis berniaga ni.. :-?:-?

Tolong ye.. :)

p/s: kt atas tu, tolong undi utk bisnes pilihan anda..
 
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
kedai runcit lagi cepat pusingan duit tu berbanding kedai alat tulis..cume lebih sikit la kerja berbanding kedai alat tulis tu...

kalau modal cun,aku suggest kedai runcit je...
 

Atie Yolanda

Active Member
Joined
Aug 6, 2010
Messages
1,760
Reaction score
18
Points
30
kedai runcit lagi cepat pusingan duit tu berbanding kedai alat tulis..cume lebih sikit la kerja berbanding kedai alat tulis tu...

kalau modal cun,aku suggest kedai runcit je...
cun tu mksdnya lebih tinggi atau rendah.. :)) dlm anggaran berapa utk permulaan? :-?
 

nvmname

Legendary Member
Joined
May 9, 2010
Messages
10,535
Reaction score
71
Points
120
aku suggest kedai alat tulis..
tapi macam bro haudli cakap, kalau modal besar memang bagus kedai runcit..
 

Atie Yolanda

Active Member
Joined
Aug 6, 2010
Messages
1,760
Reaction score
18
Points
30
aku suggest kedai alat tulis..
tapi macam bro haudli cakap, kalau modal besar memang bagus kedai runcit..
anggaran modal utk kedai runcit dn alat tulis you blh bagi tk.. anggaran jek..
 

boey

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
15,508
Reaction score
57
Points
120
lebih baik kedai runcit.. apa pon ble jual.. boleh jual barang runcit termasuk buku dan alat tulis termasuk bahan bacaan seperti news dan bahan ilmiah yg lain jgn jual dadah jer..
 

digimortal

Active Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
2,333
Reaction score
21
Points
25
sy cadangkan kedai runcit.. lebih stabil..
semua golongan masuk dan buying power tinggi..

perniagaan buku/ alat tulis bagus juga.. tapi kena
tambah dengan perkhidmatan servis macam fotokopi,
pasang tali badminton, serta beberapa IT product
macam pen drive, cdr/dvdr
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,981
Reaction score
109
Points
128
kedai runcit ok gak,
but lokasi kena strategik la..
kalo bukak tgh2 utan sapa nak beli yer x?
lagi satu jgn bukak kat sebelah kedai pasaraya yg besar....
payah nak bersaing..
 

ejokz

Active Member
Joined
Mar 22, 2010
Messages
1,305
Reaction score
212
Points
38
kalo jadi nak bukak....nak mesen photocopy cari saya:)
 

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Kedai alat tulis - ada rahsia terbunyi (duit tersembunyi untuk berjaya)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register