Santai Pernah tak ibubapa korang pandang rendah kat korang?

CG Sponsors




ajid182

Active Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,607
Reaction score
7
Points
25
salam...saja nak borak pasal benda ni...:D

Pernah tak ibubapa korang pandang rendah kat korang?yg dia tau membebel je,apa yang kita buat semua salah,pendapat die semua betul,kita yg betul2 ikhlas buat betul2 pun ada saja yg tak kena.
pendapat kita dia tak nak dengar dan pandang rendah,apa perasaan korang?macam mana nak hadapi nya?#:-S boleh jadi gile lame2 kena jack je~X(
 
Sponsored Post

AKIMARU

Fun Poster
Joined
Dec 2, 2007
Messages
941
Reaction score
7
Points
15
aku adalah salah seorang yang berada dalam keadaan macam tu..

sampai aku dah rasa bapa aku tak sayang kat aku
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
Salu je. time2 aku skolah dulu. diorg kate aku ni no hope. malas. dah besar jadi pengemis sume. aku jadi frust giler time tu.
ape aku buat dalam frust tu aku berusaha sungguh2 n alhamdulillah sekarang ni aku boleh kate ok la dalam hidup. then diorg pun macam biase dah. so, psychologi diorg tu berjaya. now aku tengok bende same yang berlaku kat adik aku. beza umur jauh. jadi ape yg aku nampak kat adik aku tu aku dah lalui. sbg abg aku nasihat la ape yang patut.

tapi kalau sampai dah besar asik pandang rendah je tu tak tau la. maybe kurang communication antara family kot.
 

[email protected]

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,561
Reaction score
570
Points
166
harap bersabar.....camner pn just kna amik ckit pandangan diorg nie.....restu 2....aku biasa gak kna camnie....tpi aku jadikan jati diri....sbb sblm nie aku ikut hal aku bwat ikut sedap hati last2 jatuh terduduk....kat saper kita nk bergantung lagi....ibubapa gak yg akn tlg nnti....even tunang aku pn xtlg aku ciap minta putus lagi bila kita dh ssh terduduk....:(:)(:)(:)((....

just aper pn kdg2 diorg srh ikut cara diorg...tapi kna fhm skg dh lain...klu xterima pandangan diorg just dgr dn senyap kn je lebih better dn suruh mereka doakn apa gak yg ko buat....
 

sfauzie

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2007
Messages
3,792
Reaction score
10
Points
25
Mmmm...pengalaman ngeri yang pernah aku alami semasa aku berada di awal sekolah menengah...bapak aku ler...aku x tau apa sebab dia asik cari salah aku jek....sampai satu malam black out,aku pasang lilin dalam bilik...boleh bapak aku sergah kata aku isap dadah...menyirap betul darah aku...:mad:
seb baik mak aku yang sentiasa cool bersama aku...tension giler...~X(

Tapi sekarang...bapak aku pun dah tua...akupun dah punya kerjaya yang baik...akupun tak simpan apa2 dendam pada dia...baik buruk pun bapak kandung aku jugak....:)
 

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
slalu gak kene bila ayah start bandingkan aku ngn adik bwh aku....

hu hu hu...tp...lepas aku kene....adik aku plak kene balik....

kesimpulannya....ayah aku suka bandingkan antara kami....supaya kami lebih berlumba2 untuk jdik bagus atau contoh pada yg lain....

:D
 

ajid182

Active Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,607
Reaction score
7
Points
25
heuheuuhe..lg komen...he2....aku ari2 kena jack...mcm nak gile aku dbuatnya..aku seorang remaja..mungkin belum sampai masa aku lg nak tunjuk yg aku ni sebenarnya betul....humm...
 

PiYuk

Active+ Member
Joined
Sep 15, 2008
Messages
3,916
Reaction score
4
Points
25
masalah aku berbeza.. ibubapa aku serta family sanjung giler kat aku, aku adalah harapanj keluarga, tapi adik beradik aku menggunakan mak aku tuk pow duuit dr aku, sebulan dlm 2k aku beri pd mak aku tp dia selalu call nangis kata tak cukup duit, bila aku tanya duit yg aku beri tu buat apa, dia kata semua adik beradik aku pinjam tapi tak berganti2.

so, aku tak der masalah cam TT, aku punya masalah kronik sbb adik beradik aku semua MALAS kerja.
 

[email protected]

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,561
Reaction score
570
Points
166
just pengalaman aku yg boleh korg berfikir balik.....

Kisah kawan aku tapi dh arwah...bukn aku nk buruk kn sesape...tpi jadikan iktibar untuk semua...

Kawanku halim masa nie pada tahun 2005 tgh kemaruk main motor...kwn aku nie mmg boring ngan bapak dia sbb bapak dia slalu xbg dia bwk motor dn slalu marah2 dia dpn member2 kitaorg semua.....so dia slalu dengki ngan bapak dia dn ada satu masa dia letak paku kat jalan yg bapak dia slalu lalu ulang alik naik motor....biar tayar motor 2 pancit...tapi agk nyer tuhan 2 nk tunjuk....selang 2 hari dia bwk motor eksiden trus maut kat tempat kejadian dpn mata aku lg 2....maybe secara kebetulan mmg dh ajal tpi dari yg aku cerita tdi dia mmg nk sshkn bapak kandung dia sendiri...balasan tuhan mmg xtggu....

So fikir2 kn....

Alfatihah juga untuk kawan aku Halim B.Abd.Hamid (2005)
 

mrlan09

Legendary Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
aku adalah salah seorang yang berada dalam keadaan macam tu..

sampai aku dah rasa bapa aku tak sayang kat aku
samo lah nasib kita...:((..aku antara paling tidak berjaya dlm keluarga,..tekanan wwoooo....tapi dorang belum tahu,...aku terlibat dgn online forex, bakal jutawan senyapp :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register