BTC USD 58,178.4 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pernah, Sedang , Akan Menganggur...lepak sini

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
Heheh Salam semua... saja buka thread ni,,.. yang bakal jadi atau sudah jadi penganggur leh la share pengalaman, n aper korang buat skrg ni n dah berapa lama dah tak kejer,.... atau pun tak puas hati dgn cara interviewer leh la...(aku mmg dah lama hangin ni) ehheehe

Ok saya bermula dgn saya dulu la yer...

Hmmm habis jer belajar br nak prepare utk isi borang SPA8.. cari kerja kosong kat jobstreet.com dari surat khabar n ader juga rakan..

Oleh kerana bidang yang saya belajar ni berkait dgn Banking and Finance... saya pilih la semua utk financial isntituion kat malysia ni baik baik domestik mahu pun international... ehehhe hantar jer baik islamic mahupun konvensional... hehe (mana la tahu ader rezeki..

So far dah 5 inteview saya pergi dan satu nyer kat jabatan kerajaan,..
Jabatan kerajaan ni yang tension ni... aku pun satu jabatan2 sains pun aku masuk jugak... nak tak nak sbb dtg dari jauh interviewer tu buat la mcm biasa,,,, hmmm mmg kena kutuk kaw2 dulu la sbb tak study background jabatan tu. website pun tak buka... hhehe
akhirnya aku tahu la jawapannyer kan,,, tp interviewer tu lawa cun.. heheh..dia ckp aku ni fokus,.. heheh so tak jadi la marah...

So yang lain ader jgk pergi kat Public Bank, Cimb Bank, iCIMB dan satu lagi aku pun dah lupa nama syarikat swasta tu...

Hmmm so yang ni saya kena kaw2 punya.. aku ni kadang2 time isi borang cakap dah... biler masuk jer kat dalam.. adeh... ader jer tak isi... hehehe so dia kena kan aku saoalan yang tahap CEO..hmmm dah la BI aku ni ckp satu2 n tak clear plak tu.karang banyak cakap ader jer soalan lagi heheh.. so dari situ saya gagal dalam Interview sbb tak confident...

So skrg lum hampir satu sem jgk la,,, tak keja..

Ok... harap saper2 kat CG ni,. share la kat thread ni yer...


-from- ANTI MAKAN GAJI
 
Sponsored Post

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
hmm sebelum tu klw thread ni tak sesuai minta maaf yer..
 

aHmadDaniEL

Banned
Joined
Jul 20, 2008
Messages
18,080
Reaction score
6
Points
115
aku sblum kerja tetap pernah
-kerja KFC
-kerja banquette hotel...
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
hmmm sajer,.. tp yang pernah menggaggur mcm tak sesuai jer hehehe,...hehehe tak kisah yang pasti saya bukan bersendirian.tul tak..huhuh (meh ramai2) n harap rezeki ku tahun depan la... INSYAALLAH
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
aku pnh 2 thn x keje.. dok goyang kaki tgk wyg, kuar lepak mkn minum dgn kekwn, main snooker tetiap mlm..
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
aku pnh 2 thn x keje.. dok goyang kaki tgk wyg, kuar lepak mkn minum dgn kekwn, main snooker tetiap mlm..
sah kaki lucky ball ni...ehhehe dl selalu main skrg main snuker kat internet jer....:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)D:D:D:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)paid:(scam
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register