BTC USD 62,523.9 Gold USD 1,804.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Permit Untuk Jual Senjata Tajam

rawxtar

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2010
Messages
263
Reaction score
0
Points
10
salam..saya nak tanya.perlu apply permit/lesen x untuk jual senjata tajam?and kalau perlu,kat mana ye saya nak kena apply?
thanks kepada sesiapa yang sudi membantu
 
Sponsored Post

yazaedar

Active+ Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
2,834
Reaction score
4
Points
25
aku pun nak tau jugak...kena permit ke tak....kalau kena....jual pisau cam mana plak....
 

rawxtar

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2010
Messages
263
Reaction score
0
Points
10
tu la search x jumpa2 pulak ni.tolong la kepada sape2 yang tau.huhu
nak jual pedang samnurai neh.
 

CapChai

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2010
Messages
121
Reaction score
0
Points
10
klu tempat sya byk gak org jual senjata tajam ni spt parang/keris/tombak di pasar2 minggu..tapi sya rasa baik u try tanya di majlis daerah ditmpt u bahagian perlesenan peniagaan.:-?:-?
 

rawxtar

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2010
Messages
263
Reaction score
0
Points
10
dah cek website dbkl,tapi xde dalam list pongggggg...hurmmm..
mane lagi nak carik neh
 

Orkidhutan

Fun Poster
Joined
Mar 31, 2010
Messages
223
Reaction score
24
Points
15
utk permit cuba check dgn jabatan polis..sy biasa tgk kt uptown ada org jual pisau dan senjata bermacam2 jenis..siap dengan kotak sekali. Kt Thailand sy biasa tgk kedai menjual berbagai senjata mainan (mcm betul) dan pisau yg pelbagai.
Tapi tak tahu pulak dengan pengusaha di kampung2 yg membuat senjata tajam seperti pedang,parang,keris,kerambit dsbnya.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register