Perlu tak tanya? Atau buat dek jer?

CG Sponsors




Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

Kekadang media sosial ni pelik2 gak pemiliknya.

#1 Ada yang tak berapa gemar dengan komen kita...dia delete.

#2 Ada yang bila kita tengok IG story dia dan message...bagi dia itu gangguan(?) :sneaky: Dia block.



Kisah ex-ofismate perempuan...25 tahun.

Usha dia sejak Mei 2019.

Sebelum ni memang follow IG dia dan vice versa.

Sebelum ni juga dia block IG story dia...tak kasi aku tengok dah.

Mungkin puncanya yang #2 tu.

Awal minggu ni dia delete hampir semua gambar² dia kat IG.

Tinggal 3 post/entry jer.



Beberapa hari lepas tu, dia dah tak follow IG aku dan dia remove aku (jadi Private)

Mesti ada yang tak kena(?)

IG story dan entry aku banyak kata² motivasi jer.

Mungkin IG story aku cam perli dia(?)

Dia terasa(?)



Terkilan la gak.

Besday dia aku kasi hadiah sume.

Dia naik pangkat...aku wish dan kasi coklat.

Tetiba jadi camni.

Tak syoklah.



Jadi, patut buat dek jer ke atau tanya?

Aku nak tanya pun takut :ROFLMAO:

Takut dia buat dek gak...malu la aku.

Dah jadi awkward.

Kita lelaki...ego.

Buat cam tak kisah tapi kisah sebenarnya :ROFLMAO:
 
Last edited:
Sponsored Post

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
Bila fikir balik, memang tak boleh pakai la budak nie.

Kita buat baik kat dia, dia leh balas kita camtu lak.


Aku memang suka sangat kat dia.

Bila kita suka kat seseorang, tak payah bagitau pun.

Dengan cara kita layan dia jer dah cukup.

Besday dia aku habis RM200 beli tudung, kasut, Yubiso cat pillow etc.

Dia naik pangkat, aku kasi 3 bar coklat dan wishes (naik pangkat + *sembuh dari denggi)

Dia ni jenis suka update status Whatsapp dan IG story.

*Hujung Dec lepas dia kena denggi. Entry IG dan Whatsapp status dia gambar kena IV (Intravenous therapy)

Aku ayat la apa lagi :ROFLMAO:

Ayat2 caring 'kifarah dosa' la...'sabar la'...




Dia TAHU aku suka kat dia.

Kitaorang satu team dulu.

16 orang...lelaki 5 orang, selebihnya perempuan.

Intake Februari 2019.

Aku mula suka kat dia Mei 2019.

Oktober aku resign sebab dapat keje lain.




Bila dalam team ni, kalau gosip apa2...terus tersebar :ROFLMAO:

Aku citer la kat member sebelah aku (perempuan).

Jadi, citer aku ni tersebar lah :ROFLMAO:

Semua jenis kepochi.



Dengan cara aku layan, caring semua.

Takkan la dia tak tahu aku suka kat dia.

Bodoh benor la dia kalau dia tak tahu :ROFLMAO:

Penbiru (forumer) pun dah komen, 'dia akan buka ruang seluas luasnya utk kau dekat dgn dia'

Betul juga.

Ini...IG story dia block.

Paling teruk di terajangnya (kick dari IG) kita :ROFLMAO:

Kita ni macam debu dibuatnya :ROFLMAO:



Member2 kat CG ramai kata move on cari lain.

Aku setuju dan akan move on jer.

Pengajaran juga semua ni.

Manusia ni macam2 jenis.

Madu di beri...racun di balasnya.




Gigi jongang :ROFLMAO:

Aku cuma suka personaliti dia.

Bila hati Allah SWT dah 'jentik'...memang takleh buat apa lah.
 
Last edited:

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,524
Reaction score
366
Points
51
Jadi jantan bang

Kalo suka direct cakap suka

Kalo untung sabut tenggelam rugi timbul

Itu adat.
 

Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
981
Reaction score
180
Points
23
cun ke ? :LOL:
cari lain je lah
cara dia tu jelas menunjukkan dia x berminat ngan bro
xkan kita lak terhegeh2 nak kalau si dia dah x sudi
ke bro dah jatuh hati nak jugak ke si dia
jd kalau mcm tu kena terus-terang

Bila fikir balik, memang tak boleh pakai la budak nie.

Kita buat baik kat dia, dia leh balas kita camtu lak.
mcm x ikhlas je ni :D
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
18,882
Reaction score
1,443
Points
206
mungkin dio raso ekau ni sbg stalker yg dok folo dio, mgkn dio rimas & lemassssssssssssssssssssssssssssssssssssss

ekekkeekeke
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
:ROFLMAO:

Ala...IG jer pun.

Bukannya call dia atau message dia tiap² hari acah² caring :ROFLMAO:

Last time sembang kat whatsapp dengan dia pun hujung Dec.


mcm x ikhlas je ni :D
 
Last edited:

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
18,882
Reaction score
1,443
Points
206
eloklah TT share IG & foto aweks tu disini sebagai bertujuan untuk kajian, penyelidikan & pendidikan dibawah akta kebebasan perkongsian hak asasi manusia

supayo detektif2 konan dlm CG dapek membuat penilaian yg lebih kondusif & eksklusif seterusnya merumuskan jawapan yang tepat, cerdas lagi bernas untuk dilikwidifai oleh TT dlm membuat keputusan yang tepat...

ekekekeke
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
Dah jadi 'Private'

Nak view pun takleh :ROFLMAO:

eloklah TT share IG & foto aweks tu disini sebagai bertujuan untuk kajian, penyelidikan & pendidikan dibawah akta kebebasan perkongsian hak asasi manusia

supayo detektif2 konan dlm CG dapek membuat penilaian yg lebih kondusif & eksklusif seterusnya merumuskan jawapan yang tepat, cerdas lagi bernas untuk dilikwidifai oleh TT dlm membuat keputusan yang tepat...

ekekekeke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register