Perkongsian TEKNIK 5 PAGI yang profit giler!!

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08766
USD / JPY
110.430
GBP / USD
1.29425
USD / CHF
0.97557
USD / CAD
1.32999
EUR / JPY
120.111
AUD / USD
0.65709

CG Sponsors




azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Thread ni aku khaskan untuk newbie-newbie macam aku yang lemah analisis teknikal tapi masih ingin cuba mengaut keuntungan dari forex. Teknik 5 pagi boleh mendatangkan profit yang konsisten kerana terdapat sesetengah pair seperti EUR/USD yang patternnya boleh dijangka.

So biar aku start dulu dengan teknik pertama dari aku:

Teknik 1
Salam guys and sifu forex semua, cucu newbie forex nak kongsi trading system.. Harap diizinkan dan kalau salah tolonglah tunjukkan..:D:D

Nak mintak jasa baik korang sume untuk test power trading system ni..

Setakat ni aku dah buat quite some profit jugak melalui sistem ni.. Very consistent profit.. Oklah straight to the system..

Time frame : D1 / H1
Indicator : Tak ader..
Pair : Sume boleh tapi setakat ni aku just try kat GBP/JPY ngan EUR/USD

Strateginya..:

1. Bila naik je candle baru untuk hari berikutnya korang cepat-cepat letak pending order buy stop 20/30 pips lebih daripada harga open.

2. Letak gak pending order sell stop 20/30 pips rendah dari harga open.

3. Stop loss 30 pips dan Take profit 20 pips (tapi lebih mantap kalau tak pakai SL cuma kena dok depan pc je la.. huhu..)

4. Bila salah satu TP dah kena cancelkan pending order yang satu lagi..

Korang leh refer kat D1 atau H1 history chart untuk pair2 yang korang suka..

Cuba test sistem ni and kalau korang suka dan sesuai ngan korang guna la sebaik mungkin.. Kalau ada penambahbaikan jangan segan2 postkan kat sini eh.. Semoga kita semua beroleh kehijauan pips.. heheh..



Teknik 2 (Ihsan masta moneymaker3000)

"aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish, harini masuk sell. tp 140 sl 180."


Teknik 3 (Ihsan masta moneymaker3000)

"okay...ni lagi satu teknik mudah tapi bukan kol 5 pagi, bila2 masa pun bole pasang PO ni berdasarkan candle daily. Dalam sebulan hanya 2-3 kali je price sentuh PO ni.

Caranya, kalau price semalam bullish, pagi ni kita siap2 ready pasang sellstop. Kalau candle semalam bearish, pagi ni kita siap2 ready pasang buystop. Contoh bole tgk kat graf bawah pair GU.

Cube tgk no. 1 tu, aku pasang sellstop kat lowest price semalam, dan no.2 aku pasang buystop kat highest price semalam. Take profit 10-25pips dah memadai :


"



Teknik 4 (Ihsan masta gundurowo)

"amik high and low candle smlm..

letak buy stop kat high smlm + 1 + spread..

letak sell stop kat low smlm - 1..

TP n SL ikut tamak masing2..

Pair GU / TF Daily..

sekian..."


Teknik 5 (Ihsan masta gundurowo)

Pair = GJ sahaja
TF = 4H

pada setiap hari isnin..bukak chart then tekan ctrl y..

pastu..letak BUY STOP kat HIGH + spread + buffer(20 pips) candle yg atas garisan tu..

tuk SELL STOP plak..wat PO kat LOW - buffer(20pip) candle tu..

TP1= jarak antara PO buy ngan sell..
TP2= ikut suka korang atau lg seminit nk tutup market ari jumaat

SL= letak kat PO yg lg satu tu...


Teknik 6 (Ihsan Masta Gundurowo)

ok..amik high low kul 12 tgh mlm smlm sampai 12 tgh hari..

wat PO buystop kat high + 20 pip...

wat PO sellstop kat low - 20 pip...

TP ngan SL ikut suka..

pair GJ,GU,EJ...

TF 30M..



Teknik 7 (Ihsan Masta Atlantis)

kul5 pagi gak sbb tajuk kat sini kul 5 pagi.

pair=eu. asian session only
tampa berfikir, masuk buy, tp20, sl20.

bila hit sl, masuk lagi buy tp20, sl20. lot double.
ulang sampai dpt tp. sekali hit tp, stop trade. sambung esok.

risk manageent:
hadkan jumlah sl, max 4 kali je. sbb kalau gerak byk sgt, itu dah luar tabii utk eu. mesti ada hal la tu.
jumlah modal mesti cukup utk 4 kali sl tu. legi besar lagi baik. takyah nak depo selalu.

harap membantu


Teknik 8 (Ihsan Masta Atlantis)

style moneymaker pun aku ada guna. tapi ada lain sikit je.
pair sama (gu) carry trade semalam.

"aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish, harini masuk sell. tp 140 sl 180."
bezaynya, tp100 sl 50.
kalau sl,esoknya boh lot double.
kalau tp, esoknya start lot kecik balek

_________________________________________________________________________________________________________________________________


p/s: klik thanks eh kat provider2 teknik.. sian kat kitaorang.. huhu..
 
Last edited:
Sponsored Post

wann

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2009
Messages
485
Reaction score
4
Points
15
info bes ni..
nnt eden toray la..
cam speed trap plak..hehe
 

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Silakan En. Wan.. Kalau banyak TP sok post la SS kat thread ni.. Aku maleh nak buat sebab banyak kerja dar..
 

freeziy

Fun Poster
Joined
May 16, 2006
Messages
403
Reaction score
7
Points
15
ini macam teknik sureheboh atau SRDC orangeroshan jerk..anyway bro tq coz kongsi method ni..
 

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
ini macam teknik sureheboh atau SRDC orangeroshan jerk..anyway bro tq coz kongsi method ni..
Ye ker.. Mungkin kebetulan kot sebab aku jumpa teknik ni kat laman web simple trading strategy.. Budak US nyer.. So kita share2 lah eh.. Kalau sama maafkan hamba..

P/s : Siapa yang follow sistem ni pagi tadi kat pair EUR/USD kompem dah dapat 20 pips.. Huhuuhu.. Cukupla sehari 20 pips seminggu dapat arr 100 pips..
 

anasdah

Fun Poster
Joined
Oct 20, 2007
Messages
719
Reaction score
24
Points
15
Salam bro TT, aku pon tgh cuba teknik ni. Stakat ni pips hijau. Kengkawan leh refer kat sini

Dia ade sertakan skali excel file untuk daily entrance calculation (25 pairs). Digalakkan utk OP pair yg daily range lebih dari 100 pips. Aku amek TP 5-10 je. Tapi bukak lot besar, SL pon x letak. Apepon, bergantung pd money management kengkawan.
 

xalimx

Super Active Member
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,921
Reaction score
61
Points
70
Ye ker.. Mungkin kebetulan kot sebab aku jumpa teknik ni kat laman web simple trading strategy.. Budak US nyer.. So kita share2 lah eh.. Kalau sama maafkan hamba..

P/s : Siapa yang follow sistem ni pagi tadi kat pair EUR/USD kompem dah dapat 20 pips.. Huhuuhu.. Cukupla sehari 20 pips seminggu dapat arr 100 pips..
owh....web yg provide beberapa jenis teknik scalping tu erk...aku biasa guna 1minuto kat gbp/jpy..

tp teknik ni mmg best, pasti kena..aku baca BI tak bape nak paham, thx ko translate kan dlm bm, leh aku pekena pips mulai hari ni...hehehe :)paid:)paid
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,094
Reaction score
1,033
Points
1,091
aku ok teknik ni..tp bab 5 pagi tu susah nak bgun
 

anasdah

Fun Poster
Joined
Oct 20, 2007
Messages
719
Reaction score
24
Points
15
aku ok teknik ni..tp bab 5 pagi tu susah nak bgun
bro,time entrance tu depend kpd broker. kalo broker open time 00:00 GMT, dlm pukul 8 pg Malaysia kite dh blh start buat calculation utk OP. :)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register