Info Perkara yang korang tak tahu pasal seks gay.

CG Sponsors




imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,416
Reaction score
496
Points
141
Dari thread ni kita Blh detect ada antara forumer yg gay...utk pengetahuan korang gay sgt sensitif dgn hiv...jd apa yg mereka buat, cari info untk counter ape2 saja bnde yg mengait kan hiv dgn gay...

Dok back up lgbt pun antara tanda yg mereka itu,gay...lelaki atau perempuan yg straight mereka samada tak pedulik atau menentang lgbt...
 
Sponsored Post

hj_maikel

CG Top Poster Club
Joined
May 19, 2010
Messages
29,706
Reaction score
2,256
Points
191
kenapa dia nak cuba....

simple aje...sbb hidup nya penuh nafsu...

bagaimana nak kawal nafsu nya...kahwin lah cepat...

yang dah kahwin pun masih bernafsu juga...kena recheck balik kehidupan sebenar untuk apa...adakah kerana nak puaskan nafsu semata-mata....

orang kita ni terlalu fanatik sangat dengan nafsu...

dalam islam nafsu itu hanya perlu di lempiaskan sahaja supaya ia tidak menganggu kehidupan...

di lempiaskan mesti lah melalui cara HALAL...

kalo info ni...lebih kepada pengetahuan kita...kenapa lah manusia itu suka buat gay....

sedangkan kita tahu gay itu HARAM di sisi agama...kita tahu ia HARAM...

info ini kita nak tahu kenapa benda HARAM ni manusia suka buat...

rupa2 nya ada nikmat....

tetapi adakah nikmat ini normal...?

jawapannya tidak...kerana nikmat ini kerana mausia itu terlalu fanatik dengan nafsu...

bila manusia terlalu fanatik dengan nafsu..senang ia di kuasai oleh syaitan..
Sbb kita tidak tahu level umur dan kematangan dan keimanan pembaca... bagaimana jika ia dibaca oleh remaja atau kanak2..?

Sifat ingin tahu dan mencuba itu perkara biasa dan fitrah manusia..
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,960
Points
201
Sbb kita tidak tahu level umur dan kematangan dan keimanan pembaca... bagaimana jika ia dibaca oleh remaja atau kanak2..?

Sifat ingin tahu dan mencuba itu perkara biasa dan fitrah manusia..
betul dah tu haji..

dunia sekarang...info ini terlalu open....

kemungkinan budak atau remaja juga berada di forum CG
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,677
Reaction score
2,230
Points
151
siapa yg rajin up ni???

bila baca balik thread ni,,, baru skarang aku rasa tak patut lah share info ni..

kalau orang dewasa yang boleh fikir secara matang, mungkin takde hal...

tapi kalau budak2 baca,,,, budak2 ni sifat dia nak mencuba benda baru....
bila budak2 baca info mcm ni, aku takut sesetengah dari depa mungkin akan nak try...

spatutnya kalau nak mengelakkan benda2 mcm ni,,, share la info pasal bahaya hubungan gay (HIV) dan sebagainya..
dan cara utk merawat.....

by the way,,

Nabi kan ajar kita untuk "sentiasa bersederhana".....

nafsu makan memang perlu....
- tapi kalau terlalu ikut nafsu makan, boleh jadi rosak (penyakit diabetes, obesiti dan sbgnya)...
- dan kalau takde nafsu makan langsung pun bahaya (mcm mana nk survive kalau takde perasaan nk makan)

nafsu seks memang perlu....
- tapi kalau terlalu ikutkan nafsu seks, boleh jadi bahaya (penyakit hiv dan sbgnya)....
- dan kalau takde nafsu seks langsung, manusia ni dah lama pupus..

nafsu marah memang perlu
- tapi kalau terlalu ikutkan nafsu marah, boleh jadi bahaya (penyakit darah tinggi, memudharatkan org lain, memudharatkan diri sendiri dan sbgnya).....
- dan kalau takde nafsu marah langsung, agak sukar untuk kita nak mendidik org yg buat salah

jadi, "bersederhanalah dalam segala hal"....

wallahualam...
 
Last edited:

Penbiru

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jan 12, 2008
Messages
20,872
Reaction score
2,109
Points
201
siapa yg rajin up ni???

bila baca balik thread ni,,, baru skarang aku rasa tak patut lah share info ni..

kalau orang dewasa yang boleh fikir secara matang, mungkin takde hal...

tapi kalau budak2 baca,,,, budak2 ni sifat dia nak mencuba benda baru....
bila budak2 baca info mcm ni, aku takut sesetengah dari depa mungkin akan nak try...

spatutnya kalau nak mengelakkan benda2 mcm ni,,, share la info pasal bahaya hubungan gay (HIV) dan sebagainya..
dan cara utk merawat.....

by the way,,

Nabi kan ajar kita untuk "sentiasa bersederhana".....

nafsu makan memang perlu....
- tapi kalau terlalu ikut nafsu makan, boleh jadi rosak (penyakit diabetes, obesiti dan sbgnya)...
- dan kalau takde nafsu makan langsung pun bahaya (mcm mana nk survive kalau takde perasaan nk makan)

nafsu seks memang perlu....
- tapi kalau terlalu ikutkan nafsu seks, boleh jadi bahaya (penyakit hiv dan sbgnya)....
- dan kalau takde nafsu seks langsung, manusia ni dah lama pupus..

nafsu marah memang perlu
- tapi kalau terlalu ikutkan nafsu marah, boleh jadi bahaya (penyakit darah tinggi, memudharatkan org lain, memudharatkan diri sendiri dan sbgnya).....
- dan kalau takde nafsu marah langsung, agak sukar untuk kita nak mendidik org yg buat salah

jadi, "bersederhanalah dalam segala hal"....

wallahualam...
gay ni patut dipancung shj...takde istilah kebebasan seksual...
 

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
9,002
Reaction score
1,707
Points
151
Biar aje la thread tu
Ikut persepsi masing2
Ada yg mau ambil pengajaran
Ada pula yg mau buat percubaan :p

Dulu2 pun takde internet/forum
Gay masih wujud gak

Tuhan sendiri da hapuskan gay masa nabi Lut..kendian Dia jg yg wujudkan semula

Cycle kehidupan manusia ni memang mcm tu
Sama aje
Cuma di mainkan dlm sarung manusia yg berbeza2 pd zaman nya

Kita halang mcm mana pun
Kalu tuhan da jdkan mcm tu
Apa bole buat?
Sedangkan guru agama yg hapal beribu2 kitab pun meliwat anak murid nya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register