Pergi solat jumaat kene tolak gaji????what da hec......k

CG Sponsors




clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
well..ini pengalaman pagi tadi aku sendiri..
pagi tadi aku g lapor diri utk masuk kerje kat sebuah kilang di
Sungai Buloh,buat perabot untuk pejabat dan sekolah..
start 9am- 1045am,briefing..
tapi bila nak habis briefing,aku betul2 rasa tak puas hati n marah..

1st) takda waktu n tempat untuk solat kat kilang tu,even ramai "melayu"
2nd) nak gi solat jumaat,kene dapat permission dari bos,kalau tak dapat,takleh g or dikira ponteng...memang siyal..
3rd) yang paling cilakak,gaji akan dipotong sekiranya gi solat jumaat...:mad::mad::mad:

apa benda ni??
bila aku tanya,waktu untuk solat macam mana,die tanya aku balik,solat apa??itu je lah waktunya,1230-230pm,hari jumaat..
bile aku ckap hari2 kene solat,die tercengang??haa??ye ke??
bukan hari jumaat saje meh??die tanya aku balik...huh:mad::mad::mad:


aku bukanlah baik mana,tapi kalau kompeni macam ni,maknanya makin jauh la aku dengan maha pencipta...tak sanggup aku..tak sanggup nak tanggung dosa yang sedia banyak ni ha..
terus lepas briefing,aku tanya balik,kompem kan pasal solat tu,die cakap memang kilang takde [email protected] n masa yang diperuntukkan untk solat..terus aku cakap,
" I'm sorry miss,I don't think I can accept this offer,"
 
Sponsored Post

emag1881

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2008
Messages
838
Reaction score
7
Points
15
Berhenti jer bro kalau dah macam tu, manatau bro dapat rezeki yang lagi baik, aminn....
 

kebabom

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
8,625
Reaction score
24
Points
65
gua tabik lu mat....jgn keje tpt ni......aku pn pnh dgr gk kes cm ni....mujur org tnye ko tu cina, ade kes panel tu adalah mlayu islam, tp xbg semayang jumaat.....ntah ape reason xbagi.....xpsl2 menanggung dosa staf2 dia yg xgi tu.......
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
elok la 2... cari je tempat yg sesuaiii...
 

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
pengalaman aku sendiri laa... kt tempat keje aku ade 5 orang.. sumer melayu... yg solat cume 3 oranG saje.. yg lain wat tatahu jer... so dalam kes ni camne la natang cinno tu nak respek kt orang melayu sampai tanye solat itu ape.. kalau aku pun hangen... so inilah reality dunia sekarang..
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
erm..nak tanya,kilang tu kat area sg buloh belah mana tt?tt dok sg buloh ke?erm...aku membesar di sg buloh..:) skang dok sri damansara..kalo tt nak tau,mmg law kilang2 kat sg buloh mcm tu..kilang yg ada bg solat jumaat pun just kilang aerospace tu je..yg lain kilang cina...kalo bro ada kelulusan,bro cari la keje kat tmpt lain...kat sg buloh ni ngarot jek...skang kat shah alam ada jawatan kosong kat karangkraf sah alam..try la usha..:)
 

puteri23

CG Top Poster Club
Joined
Mar 30, 2008
Messages
21,839
Reaction score
6
Points
115
kat kilang aku nie pn sape solat jumaat mmg kena tolak gaji
tp time rehat tak tolak laa

rehat dr kul 12.30 - 1.25
klau diorg masuk kul 2...so 35 minit masa yg dia lmbt masuk nie
br tolak
tp tak byk pn...dlm bape henget jer
krg dr 10 henget..


tp kilang aku tak de la kejam cam kilang TT nie
diorg kasi kelongaran nk solat..
klau pas masuk kilang diorg br nk mkn pn
tak kisah...:D:D


HR dia tak de melayu ker :-?:-?
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
erm..nak tanya,kilang tu kat area sg buloh belah mana tt?tt dok sg buloh ke?erm...aku membesar di sg buloh..:) skang dok sri damansara..kalo tt nak tau,mmg law kilang2 kat sg buloh mcm tu..kilang yg ada bg solat jumaat pun just kilang aerospace tu je..yg lain kilang cina...kalo bro ada kelulusan,bro cari la keje kat tmpt lain...kat sg buloh ni ngarot jek...skang kat shah alam ada jawatan kosong kat karangkraf sah alam..try la usha..:)
kilangnye kat area kg baru sg buloh..owh,kerangkraf ada jawatan kosong ek??t aku usha2..
tu la pasal,aku tengok kat dalam management ofis tu,ramai je minah2 melayu,
siap pakai tudung lagi,ntah diorang solat @ tak,aku taknak buat andaian..
tu antara mereka dengan yang maha ESA..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register