BTC USD 23,472.9 Gold USD 1,865.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pergi langkawi - elok naik feri dari kuala kedah atau kuala perlis?

Pilihan lokasi naik feri ke langkawi mana lagi best?


  • Total voters
    0
Sponsored Post

diyana roslan

Active Member
Messages
1,424
Joined
Jun 13, 2014
Messages
1,424
Reaction score
2
Points
25
Setuju dgn awak...

Naik kat k perlis la tt...kemudahan banyak...hotel pun banyak...tak mahal pun...bank pun ada incase nak ambil duit di mesin atm...klinik pun ada kot2 kalau sakit demam...

Tempat makan pun banyak...medan ikan bakar ok...restoren seafood pun ada...tapi harga ada cekik sikit kena pandai pilih juga...

Tempat makan bukan sekitar jeti tu je ada banyak lagi...kalau tt pusing2 kawasan k perlis ada banyak lagi restoren yg sedap2 dn harga berpatutan...

Selepas balik dari langkawi nanti boleh pergi padang besar kalau nak shopping...tak jauh mana pun lebih kurang 1jam perjalanan je dari jeti tu...

boleh suggest tmpt makan yg okey x?
 

epy

Active+ Member
Messages
3,421
Joined
Apr 2, 2014
Messages
3,421
Reaction score
13
Points
25
salam semua warga CG

minggu depan sy nak ke pulau langkawi bercuti dgn keluarga....
kalau kita dari selangor ni, elok naik feri kat jeti kuala kedah atau jeti kuala perlis?

nak tanya pendapat korang la....
kalau dulu aku pernah pergi langkawi naik kat jeti kuala perlis....itu pergi rombongan


ni nak pergi sendiri dgn wife dan anak.... kalau ikut jarak dari selangor, dekat lagi kalau nak pergi jeti kuala kedah dari pergi ke jeti kuala perlis... jarak beza lebih kurang 50km

so harap dapat dibincangkan di sini, mana pilihan kebaikan dan kekurangan antara jeti kuala kedah atau jeti kuala perlis?

sb ikut cadangan aku, aku nak gerak dari selangor ni hari jumaat 23hb ogos... kemudian bermalam satu malam kat hotel berdekatan jeti, kemudian pagi esoknya 24hb ogos sabtu, baru beli tiket naik feri ke langkawi.... yela dari selangor nak ke jeti tu 5 jam gak perjalanan, so dah penat.

boleh bantu saya tak? mana lagi best.... perkara2 yg diambil kira adalah.

1) jarak - dah kompom la kuala kedah lagi dekat
2) kemudahan hotel di jeti
3) tempat makan kan tepi pantai tu mana lagi best
4) tambang feri berapa? dari kuala kedah berapa, dari kuala perlis berapa
5) suasana tempat, selesa kat kuala perlis ke kuala kedah?


harap dapat membantu.... aku akan buat pool skali untuk korang vote mana lagi elok, jeti kuala kedah atau jeti kuala perlis. OK

assalamualaikum TT...

da berlepas ke langkawi..??
 

SmileAlways

Legendary Member
gem
Messages
10,716
Joined
Aug 11, 2014
Messages
10,716
Reaction score
570
Points
171
skrg dah boleh beli tiket online
langkawiferryline.com

Kuala Perlis selesa byk berbanding kuala kedah. Parking pun lebih terurus.

Terminal Feri Kuala Perlis ada tambah bangunan baru kat depan. Tapi bangunan tu tak boleh digunakan lagi. Reka bentuk bangunan tu bumbung tinggi dan open.
Aku rasa depa nak jadikan kaunter tiket ke2 dan tempat menunggu ke2.
Tapi bangunan tu pandangan aku rekabentuk oldskool,tak modern,tak kena gaya dgn zaman skrg. Kesian la kat orang menunggu..panas..mana ada aircord,building terbuka. speku aku terhadap bangunan tu

bangunan tu projek lembab jugak. dah berapa lama sampai sekarang tak operation lagi
 
Last edited:

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,995
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,995
Reaction score
1,706
Points
151
motor ade x? huhuhu..if kete paling murah berape erj?

Sewa moto rate dlm rm25 ke atas. Klau kete dr rm50 kancil rm60 viva rm70 axia.

Mkn nk save p area pdg matsirat, byk kedai ikan bakar. Salah 1nya juara ikan bakar. Ptg2 bole lepak tepi laut dkt airport ada laksa ikan sekoq dgn rojak pasemboq.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register