Perempuan melayu suka cina tak

Recommended Brokers


Tan weng

Freshie
Joined
Sep 14, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
oohh..maksudnya nak tackle perempuan melayu ni kena kenali islam dan amalkan islam la kan??

:)cgrock
Cuma nak tau saja๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜saya percaya kalau bukan agama ramai lelaki cina sudah kahwin dgn perempuan melayu. Saya nampak byk perempuan melayu tak kisah lelaki tu miskin ka kayaka atau handsome ka
 
Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,762
Reaction score
1,820
Points
141
Cuma nak tau saja๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜saya percaya kalau bukan agama ramai lelaki cina sudah kahwin dgn perempuan melayu. Saya nampak byk perempuan melayu tak kisah lelaki tu miskin ka kayaka atau handsome ka

ya....so kita kena respect la pegangan orang lain...

macam ada orang hobinya suka memancing, kalau kita nak rapat dgn org tu, kita kena try kenali juga hobinya....
baru lah makin lama dia akan suka kita....

kita TAK boleh nak expect orang itu untuk "JANGAN MEMANCING"(contoh)...


so, sama mcm agama....kita tak boleh nak expect seseorang supaya jangan percaya itu dan jangan percaya ini....masing2 ada kebebasan utk percaya apa saja.....

aku ada jumpa seorang orang cina ni....dia nak tinggal di Vietnam....
dan pada masa sama, dia nk gadis Vietnam sbg teman hidup...
sampai kesudah dia langsung tak dapat gadis Vietnam...dipendekkan cerita, dia pun usaha belajar bahasa Vietnam dan budaya Vietnam....dia cuba kenali budaya Vietnam,,, dan akhirnya ramai org Vietnam suka dan dapatlah dia seorang gadis Vietnam,,,,

macam aku sendiri...aku pun berkawan dgn Cina....diorang ok je dgn aku...sbb apa...sbb aku respect diorang...aku cuba belajar budaya diorang....(yg penting tak bertentangan dgn ISLAM)....contoh aku cuba belajar mandarin....lama2 diorang suka dkt aku....

so, boss pun sama...kalau nk rapat dengan sessorang atau sesebuah kelompok, boss kena cubaa untuk belajar apa budaya diorang....

boss try open-minded dan cuba kenali islam....

kalau boss tak open-minded, sampai bila-bila boss takkan dapat rapatkan silaturahim dgn org lain..


tapi itu lah problemnya..kebanyakan org Cina di Malaysia tak open-minded.....
cuba kalau Cina di malaysia mempunyai pemikiran open-minded...insyaAllah takda masalah kaum pun di malaysia ni....
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,762
Reaction score
1,820
Points
141
Last edited:

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,762
Reaction score
1,820
Points
141
Tunggu dapat awek melayu baru sunat๐Ÿ˜‚
haha...kalau macam tu, susah la, boss.....

kalau boss try goda Sajat mungkin dapat kot...haha...

rilex boss...gurau...jgn emosional ya.....wakaka
..'
..
tapi apa-apa pun, sebenarnya sunat tu mungkin perkara last skali....

tak perlu pikir pasal sunat pun...haha...
tak perlu pikir sgt...

boss try kenali islam dulu...perlahan-lahan...
 

Tan weng

Freshie
Joined
Sep 14, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
haha...kalau macam tu, susah la, boss.....

kalau boss try goda Sajat mungkin dapat kot...haha...

rilex boss...gurau...jgn emosional ya.....wakaka
..'
..
tapi apa-apa pun, sebenarnya sunat tu mungkin perkara last skali....

tak perlu pikir pasal sunat pun...haha...
tak perlu pikir sgt...

boss try kenali islam dulu...perlahan-lahan...
Saya akan cuba๐Ÿ˜
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,310
Reaction score
250
Points
81
Tunggu dapat awek melayu baru sunat๐Ÿ˜‚
U dari lowyat ka..same id name hahaha also sembang pasal awek melayu sana..tiu na sing hahahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register