• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Perbualan di YM tentang "aku nak jadi forex fulltime trader"

Recommended Brokers


Latest Threads

scalperzmania...

Active+ Member
Verified
Joined
Sep 29, 2009
Messages
4,289
Reaction score
1,306
Points
0
Location
binary
ANDA BOLEH MEMBERI ULASAN SEDIKIT SEBANYAK

Di copy atas keizinan beliau




s1quash(07/19/2011 9:22:47 PM) : salam boleh minta num telefon?
s1quash(07/19/2011 9:23:11 PM) : ada nak tanya something
s1quash(07/19/2011 9:31:00 PM) : scalperz saya tgh cuti sekarang and if possible nak jumpa and belajar from abang scalperz
scalperzmania(07/19/2011 9:31:09 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:31:12 PM) : ko dok mana
s1quash(07/19/2011 9:31:13 PM) : haha
s1quash(07/19/2011 9:31:26 PM) : kat kuantan
scalperzmania(07/19/2011 9:31:33 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:31:44 PM) : dah habis kesian dah ayat tu...
scalperzmania(07/19/2011 9:31:45 PM) : jauh
s1quash(07/19/2011 9:31:52 PM) : tak saya datang sana
scalperzmania(07/19/2011 9:31:59 PM) : uishh
scalperzmania(07/19/2011 9:32:05 PM) : ko dtg pun x guna
s1quash(07/19/2011 9:32:10 PM) : serious saya nak jadi forex trader
scalperzmania(07/19/2011 9:32:10 PM) : sbb ko basic pun xtau
s1quash(07/19/2011 9:32:17 PM) : tak dah tahu semua
s1quash(07/19/2011 9:32:24 PM) : dah setahun dah belajar
s1quash(07/19/2011 9:32:33 PM) : belambak buku baca
s1quash(07/19/2011 9:32:45 PM) : tapi tak dapat cara yang sesuai
scalperzmania(07/19/2011 9:32:46 PM) : stoch cross point berapa sell buy?
s1quash(07/19/2011 9:33:15 PM) : 20 oversold 80 overbought
s1quash(07/19/2011 9:33:36 PM) : tolong lar dah banyak duit
s1quash(07/19/2011 9:33:40 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:33:48 PM) : semalam habis......
s1quash(07/19/2011 9:34:07 PM) : dari 100usd ke 400usd in one day
s1quash(07/19/2011 9:34:21 PM) : pastu seminit je habis semua
s1quash(07/19/2011 9:34:22 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:34:56 PM) : saya suka scalp tapi masalahnya selalu sangat tukar system
s1quash(07/19/2011 9:35:13 PM) : dah jadi pening kot ni...
scalperzmania(07/19/2011 9:35:40 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:35:46 PM) : kalau boleh nak tolong keluarga dengan duit yang saya boleh dapat sebab tu main besar high rish
s1quash(07/19/2011 9:35:47 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:35:55 PM) : ko kena dcari system yg suite dgn ko
scalperzmania(07/19/2011 9:36:04 PM) : aku dr dulu x pernah berguru
scalperzmania(07/19/2011 9:36:09 PM) : semua aku belajar sendiri
scalperzmania(07/19/2011 9:36:27 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:36:39 PM) : aku pun trade kadang rugi kdg utg
scalperzmania(07/19/2011 9:36:43 PM) : mcm ko jugak
s1quash(07/19/2011 9:37:03 PM) : tapi dah berjaya kan...
s1quash(07/19/2011 9:37:06 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:37:26 PM) : saya makin teruk kot
s1quash(07/19/2011 9:37:41 PM) : kalau nak ada sorang guide
s1quash(07/19/2011 9:37:46 PM) : umur scalperz berapa?
scalperzmania(07/19/2011 9:37:56 PM) : kwn aku sorang trade forex
scalperzmania(07/19/2011 9:38:05 PM) : konon nk merubah kehidupan
scalperzmania(07/19/2011 9:38:12 PM) : study punya study
scalperzmania(07/19/2011 9:38:16 PM) : x berjaya jugak
scalperzmania(07/19/2011 9:38:29 PM) : skang ko tau dia jadi apa sekarang
scalperzmania(07/19/2011 9:38:34 PM) : peniaga ikan
scalperzmania(07/19/2011 9:38:37 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:38:46 PM) : tak nak macamtu...
scalperzmania(07/19/2011 9:38:47 PM) : maju plak tu dia berniaga
scalperzmania(07/19/2011 9:39:00 PM) : dh mmg bkn rezeki dia dlm forex
scalperzmania(07/19/2011 9:39:21 PM) : ko x payah kalut ikut org
scalperzmania(07/19/2011 9:39:27 PM) : tgk org tu utg banyak
scalperzmania(07/19/2011 9:39:32 PM) : ko ppun nk utg banyak
scalperzmania(07/19/2011 9:39:36 PM) : x jadi camni
scalperzmania(07/19/2011 9:39:47 PM) : aku start forex 2005
scalperzmania(07/19/2011 9:40:06 PM) : 2009 baru jadi fulltime trader
scalperzmania(07/19/2011 9:40:19 PM) : ko tau aku selalu buat apa skang
scalperzmania(07/19/2011 9:40:23 PM) : aku trade x byk
s1quash(07/19/2011 9:40:33 PM) : then buat apa?
scalperzmania(07/19/2011 9:40:35 PM) : sekali sekala saja aku trade
scalperzmania(07/19/2011 9:40:43 PM) : aku buat la apa aku suka
scalperzmania(07/19/2011 9:40:46 PM) : g mancing ka
scalperzmania(07/19/2011 9:40:50 PM) : jalan2 ka
scalperzmania(07/19/2011 9:40:52 PM) : apa ka
scalperzmania(07/19/2011 9:40:53 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:41:09 PM) : abang mak saya nak call abang hahaha
scalperzmania(07/19/2011 9:41:18 PM) : harini saja ptg tadi dpt rm1000
s1quash(07/19/2011 9:41:23 PM) : mak nak suruh belajar
scalperzmania(07/19/2011 9:41:25 PM) : cukup dah tu utk aku relax
scalperzmania(07/19/2011 9:41:34 PM) : hari lain2 ada mood trade plak
scalperzmania(07/19/2011 9:41:37 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:41:46 PM) : ko layang2 ja forex
scalperzmania(07/19/2011 9:41:56 PM) : lagi ko fokus lagi tu ko x dpt belajar
s1quash(07/19/2011 9:41:57 PM) : saya memang semangat
scalperzmania(07/19/2011 9:42:08 PM) : sbb apa
scalperzmania(07/19/2011 9:42:17 PM) : ko ada byk benda lain dlm fikiran tu
scalperzmania(07/19/2011 9:42:27 PM) : so bila trade ko akan terganggu
s1quash(07/19/2011 9:42:35 PM) : tu ar saya dulu dean's list sekarang first sem fast track...
scalperzmania(07/19/2011 9:42:37 PM) : selalu buat keputusan yang salah
s1quash(07/19/2011 9:43:00 PM) : saya punya pelajaran sekarang banyak terganggu
scalperzmania(07/19/2011 9:43:18 PM) : sebab management diri ko x betul
s1quash(07/19/2011 9:43:18 PM) : result dah makin teruk
scalperzmania(07/19/2011 9:43:24 PM) : bukan management duit
s1quash(07/19/2011 9:43:36 PM) : hari2 24 hours study fx
scalperzmania(07/19/2011 9:43:38 PM) : tapi management diri sendiri tu x betul lg
scalperzmania(07/19/2011 9:44:07 PM) : apa aku buat dulu pun
scalperzmania(07/19/2011 9:44:09 PM) : masa study
scalperzmania(07/19/2011 9:44:13 PM) : rugi byk juga
scalperzmania(07/19/2011 9:44:17 PM) : tapi skang
scalperzmania(07/19/2011 9:44:22 PM) : alhamdulillah
scalperzmania(07/19/2011 9:44:34 PM) : aku x stdy 24 jam pun
scalperzmania(07/19/2011 9:44:42 PM) : ko ni tergesa gesa sgt ni
s1quash(07/19/2011 9:45:12 PM) : tu ar kalau scalperz jadi guru boleh tak
s1quash(07/19/2011 9:45:15 PM) : mentor
s1quash(07/19/2011 9:45:28 PM) : bukan trade je tapi pengurusan dir sebagai trader
s1quash(07/19/2011 9:45:34 PM) : and student
s1quash(07/19/2011 9:45:52 PM) : sekarang tak buat apa pun kat rumah cuti
s1quash(07/19/2011 9:46:13 PM) : kalau boleh nak pandai fx sebelum masuk sem baru
scalperzmania(07/19/2011 9:46:25 PM) : skang aku trade tanpa apa2 indicator langsung
s1quash(07/19/2011 9:46:29 PM) : sama
scalperzmania(07/19/2011 9:46:30 PM) : camna nk ajar ko
s1quash(07/19/2011 9:46:46 PM) : saya trade guna supply and demand area
scalperzmania(07/19/2011 9:46:54 PM) : kang aku buy point tu ko tanya kenapa
s1quash(07/19/2011 9:46:54 PM) : tapi tak konsisten
scalperzmania(07/19/2011 9:47:02 PM) : aku sell ko tanya kenapa
scalperzmania(07/19/2011 9:47:09 PM) : aku dah la tak suka camni
s1quash(07/19/2011 9:47:17 PM) : support resistance
scalperzmania(07/19/2011 9:47:22 PM) : ko sendiri study kenapa aku buy point tu
scalperzmania(07/19/2011 9:47:26 PM) : apa dia pattern
scalperzmania(07/19/2011 9:47:29 PM) : apa dia spread
scalperzmania(07/19/2011 9:47:34 PM) : apa dia bentuk candle
s1quash(07/19/2011 9:47:37 PM) : saya tahu semua tu cuma nak ada mentor je
s1quash(07/19/2011 9:47:50 PM) : saya dah baca nison punya buku
s1quash(07/19/2011 9:47:59 PM) : ada beratus buku fx dah baca
scalperzmania(07/19/2011 9:48:08 PM) : support n resistance sebenar pun aku pun tak tau sebab aku tak buat kira2
scalperzmania(07/19/2011 9:48:14 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:48:21 PM) : so aku trade cara apa ni.
s1quash(07/19/2011 9:55:16 PM) : ok saya baca jap..jap lagi dah habis kita cakap lagi
scalperzmania(07/19/2011 9:55:19 PM) : se pro mana se beginner mana pun aku...kalau nk lihat kekayaan tu mmg x nampak la
scalperzmania(07/19/2011 9:55:24 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:55:55 PM) : nak tanya la kan sebulan scalperz buat berapa usd?
s1quash(07/19/2011 9:56:01 PM) : motivasi ;D
s1quash(07/19/2011 9:56:19 PM) : average la,,

http://www.youtube.com/watch?v=AsRx5UjQNCA
 
Last edited:
Sponsored Post

scalperzmania...

Active+ Member
Verified
Joined
Sep 29, 2009
Messages
4,289
Reaction score
1,306
Points
0
Location
binary
scalperzmania(07/19/2011 9:58:01 PM) : sebulan 25k usd ko percaya
s1quash(07/19/2011 9:58:07 PM) : percaya
s1quash(07/19/2011 9:58:14 PM) : sepenuh hati
scalperzmania(07/19/2011 9:58:14 PM) : pastu plak rugi 30k usd ko percaya
scalperzmania(07/19/2011 9:58:21 PM) :
s1quash(07/19/2011 9:58:27 PM) : percaya sepenuh hati
s1quash(07/19/2011 9:58:31 PM) :
scalperzmania(07/19/2011 9:58:38 PM) : so apa pun
scalperzmania(07/19/2011 9:58:48 PM) : mestilah keuntungan melebihi kerugian
scalperzmania(07/19/2011 9:58:58 PM) : tidak x boleh jadi fulltime trader
s1quash(07/19/2011 9:59:21 PM) : abang scalperz nak minta num telefon
scalperzmania(07/19/2011 9:59:34 PM) : 0174922806
s1quash(07/19/2011 9:59:52 PM) : wahh...mak cakap dia nak telefon abang boleh ke?
s1quash(07/19/2011 10:00:02 PM) : mak suka sibuk2
scalperzmania(07/19/2011 10:00:03 PM) : kadang2 sebulan 500usd ko percaya
scalperzmania(07/19/2011 10:00:06 PM) :
s1quash(07/19/2011 10:00:11 PM) : percaya
scalperzmania(07/19/2011 10:00:18 PM) : anyways alhamdulillah..
scalperzmania(07/19/2011 10:00:33 PM) : aku boleh hidup
scalperzmania(07/19/2011 10:00:45 PM) : cari rezeki dgn forex
scalperzmania(07/19/2011 10:01:06 PM) : mak ko dok sibuk sgt
scalperzmania(07/19/2011 10:01:12 PM) : minta la duit dia
s1quash(07/19/2011 10:01:15 PM) : sebenarnya inspirasi saya kawan saya kat uitm masa diploma business study tahun 2009 dulu
scalperzmania(07/19/2011 10:01:18 PM) :
s1quash: dia takde duit sangat..family saya dulu okay sekarang financially memang ada problem
s1quash: abang pun belajar kat syria orang sponsor
scalperzmania: zaman skang study tinggi ka x study tinggi ka...rezeki orang tak sama
s1quash: mak takde duit
scalperzmania: aku dulu amik ACCA
scalperzmania: association of chartered certified accountant
scalperzmania:
scalperzmania: aku belajar sekerat je
s1quash: hmmm...pastu habis trade full time atau kerja dulu
scalperzmania: fail paper
s1quash: owh...
scalperzmania: pastu aku study lain amik pasal2 komputer apa ntah
s1quash: saya pun selalu 3.5 and above last sem 2.2
scalperzmania: abis study kejer lintang pukang
scalperzmania: kena buang kejer la...mcm2 lg
s1quash: dah tak minat sangat kat study
scalperzmania:
s1quash: cam takde function
scalperzmania: ko patut pikir sendiri
scalperzmania: kumpul duit ko tu yg penting...
scalperzmania: forex ni x kemana
scalperzmania: ko fokus kerja ko dulu
scalperzmania: forex ni
scalperzmania: jadikan sampingan
scalperzmania: jangan tergesa gesa jadi fulltime trader.
scalperzmania: aku dulu start forex fulltime modal pun ratus2 ja
scalperzmania: time tu susah betul
scalperzmania: byk barang aku jual
scalperzmania: aku penah pi kutip tin aluminium ko tau x
s1quash: dulu saya ada kawan dia buat masa tu 100 ribu ringgit sebulan...ada ferrari..tapi dia tak nak tolong saya..kena bayar 5000 baru dia ajar...
s1quash: wow
s1quash: kutip aluminium
s1quash: susah nak jadi trader
scalperzmania: kawan tu tu banggang
s1quash: saya pernah tak makan nasi sebulan kumpul duit nak trade
scalperzmania: tu la masalah ko
scalperzmania: management diri tu x betul lagi
scalperzmania: apatah lagi ko nak management duit masa trade
scalperzmania: panjang lagi perjalanan ko ni
scalperzmania: ko tak payah ikut orang sangat
s1quash: entahlah just harap allah pemilik alam semesta beri hidayah kat dia
s1quash: umur saya 19 nak masuk 20 bulan 12 ni
s1quash: sebelum 21 saya nak jadi full time trader amin...
scalperzmania:
s1quash: nak letak nama apa eh ni kat num ni
scalperzmania: x salah cita2 tu
scalperzmania: scalperz
s1quash: mak nak panggil apa ni
scalperzmania: ko tgk macam aku buat tu
s1quash: serious dia nak call abang
scalperzmania: contohnya ea(robot) aku dah buat yang terbaik pun tak boleh lawan rezeki utg/rugi tuhan bagi
s1quash: jangan takut dia memang suka tanya2 orang ni
scalperzmania: tapi alhamdulillah sebilangan saja yang stop out
scalperzmania: yang lain masih survive
s1quash: saya ada fikir nak trade full margin guna 1:500 leverage ataupun lagi tinggi
scalperzmania:
s1quash: sl kecik tp trailing
scalperzmania: gila ko nk trade full margin terus
scalperzmania: jangan nanti macam ko kena gadai plak
s1quash: sebab saya selalu habis duit
s1quash: abang jadi mentor saya eh?
scalperzmania: yg penting management diri tu kena betul dulu
s1quash: abang dah kahwin belum?
scalperzmania:
s1quash: takut nak jumpa nanti susahkan
s1quash: sebab dah ada keluarga
scalperzmania: x payah tanya la pasal kawin
s1quash: nak kena uruskan
s1quash: ok2 hehe
scalperzmania: ko kena tanya diri ko tu aku bila nak kawin plak
scalperzmania: camna aku nak kawin
scalperzmania: duit takda
scalperzmania:
s1quash: saya nak kahwin awal
scalperzmania: camna nak cari duit ni
s1quash: jaga diri
s1quash: trade la..
scalperzmania: nak kerja ka
scalperzmania: nak minta duit kat mak ka buat modal forex
scalperzmania: so ko kena tanya diri ko
scalperzmania: macam2 lagi ko kena tanya diri ko sendiri
s1quash: nak minta duit kat mak kot sikit
scalperzmania:
scalperzmania: aku kalau tading forex ni melingkup semua
scalperzmania: aku kena la cari kerja
scalperzmania: tidak mana nak boleh asaskan keluarga
s1quash: tapi abang mesti dah lebih 100k kan sebulan
scalperzmania: aku nak copy paste ke forum apa yang kita bual ni...
s1quash: hah..malula....
scalperzmania: ko tengok apa ulasan ramai lagi boleh?
scalperzmania: ala ko kena dengar pendapat yang lain
scalperzmania: aku saja tak cukup
s1quash: boleh je..
scalperzmania: xpa,,,
scalperzmania: ko tak payah malu...
scalperzmania: trade forex ni tak payah malu2 walaupun depo 10usd pun
 
Last edited:

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
97,875
Reaction score
818
Points
118
Location
Tanjung Puteri BAhru
hehehehe :D ...

perbualan mantap :D ....

kalau buleh semua nak dapat BEBAS KEWANGAN dengan BERFOREX :D.. aku pon nak hehehe :D ...
 

redd

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2011
Messages
235
Reaction score
0
Points
0
tolong la dia..kesian kt mak dia..
 

newfriend

Junior Member
Joined
Jul 19, 2011
Messages
91
Reaction score
0
Points
0
takyah malu-malu kalo nak trade forex, 1 USD pun pernah sa main dulu-dulu, kat IKOFX.com, takdo pun trade minimum diorang set.:))
 

scalperzmania...

Active+ Member
Verified
Joined
Sep 29, 2009
Messages
4,289
Reaction score
1,306
Points
0
Location
binary
scalperzmania: xpa,,,
scalperzmania: ko tak payah malu...
scalperzmania: trade forex ni tak payah malu2 walaupun depo 10usd pun
s1quash: abang scalperz nanti kalau kita jumpa boleh kan
s1quash: apa kriteria2 yang saya kena lepas sebelum boleh belajar directly ngan abang?
scalperzmania:
scalperzmania: esok kita cakap lain
scalperzmania: aku dah post kat forex general discussion
scalperzmania: cg
scalperzmania: ko tgk nanti diaorg bg ulasan apa
s1quash: abang yg method tadi efektif market ranging je kan
scalperzmania: yes
s1quash: malu+segan lar...haha
scalperzmania: atau
scalperzmania: ko boleh
s1quash: nantii saya check
scalperzmania: guna
scalperzmania: scalperzmania intervals technique tu
scalperzmania: tu kurang risiko sikit
scalperzmania: ko cuma tunggu utg saja
scalperzmania: close semua post
scalperzmania:
scalperzmania: pegi la godek2 thread tu
scalperzmania: http:xxxxxxx
s1quash: saya minat teknik yang full margin tu
scalperzmania: ko belum sampai tahap tu
scalperzmania: ko study dulu kat thread2 aku tu
s1quash: saya bukan new
s1quash:
scalperzmania: ko pegi belajar thread aku tu dulu
scalperzmania: ko try interval tu dulu
s1quash: ok saya try
s1quash: tapi nanti abang ajar tau
s1quash:
scalperzmania:
scalperzmania: boleh la sikit2
scalperzmania: kalau aku x sibuk
scalperzmania: skang dah la aku sibuk mancing
scalperzmania: nk dekat puasa ni
scalperzmania: nanti sebulan la aku x mancing
scalperzmania: dh la hobi aku suka mancing
s1quash: haha..takpe kita beribadat pulak time ramadhan
s1quash: bila kaya kita kena tolong orang....sebab tu saya nak ada financial freedom
s1quash: 70 tahun hidup kat dunia pastu mati
scalperzmania:
s1quash: akhirat itu pasti dan abadi
scalperzmania: sbb tu ko kena tolongkan diri ko 99.9%
scalperzmania: 0.1% tu
scalperzmania: dr pertolongan orang kalau nk berjaya
s1quash: sebab mustahil dunia wujud dengan sendirinya pastu ada pula matahari, bulan, siang malam 24 jam ada orbit ada sistem.....
s1quash: tuhan itu pasti wujud
s1quash: allah means god in arabic
s1quash: allah tuhan semua makhluk alam semesta
s1quash: bukan khas untuk satu2 kumpulan sahaja
s1quash: insya allah abang
s1quash: saya belajar elok2
Last message received on 19/07 at 22:43


scalperzmania: sbb tu ko kena tolongkan diri ko 99.9%
scalperzmania: 0.1% tu
scalperzmania: dr pertolongan orang kalau nk berjaya
 
Last edited:

rustam

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2010
Messages
10,794
Reaction score
55
Points
0
Aku pun masuk golongan ni juga le, apa2 pun kita kena sabar utk blajar terutamanya dr masta2 kat cg ni :D (tak kesampaian lagi nak blanja masta scalperzmania makan mee udang kat kuala sg yan)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register