Santai perbezaan keje dulu dan keje skrg

CG Sponsors




azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
lebih kepada keje dalam opis la...

kalo dulu tak de internet... tak leh nak chatting,fb dll.
time tu korang bosan tak???...camne nak hlgkn bosan tu???...

kalo skrg ni leh IM,FB,dll. dah tentu tak bosan kn.. heheh

jom kongsi pengalamn korang.. heheheh
 
Sponsored Post

ivy_aku

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
7,088
Reaction score
20
Points
65
nk keje opis.. duk dlm air cond :))
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
dulu tak ada internet ... apa lagi melepak kedai kopi ler :p kawan pun jadi rapat ..
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,498
Reaction score
115
Points
128
internet - dulu
dulu aku mewah ngan internet. online 24 jam, ada email sendiri (contoh: [email protected]).
nak guna internet takde hal. kalau internet down, bos yg kalut call technician suruh repair.
sampai satu tahap aku buat online streaming dr opis.

internet - sekarang
hanya pC tertentu je yang ada internet. email guna gmail opis -kasihan.
ni guna internet pun curi:(

staff refreshment - dulu

milo, neskepe, bikust julies, biskut jacob, creamer,susu, gula tak pernah habis. mmg setiap bulan akan ada stock, habes, beli.

staff refreshment - sekarangkene sukat :((

sports club - dulu
every month bayar rm 10 and 2 bulan sekali ada makan2 kat hotel by bos.
concorde, shangrila, westin, japansess restaurant.. bla bla bla
pastu setiap bulan ada birthday celebration

sports club - skrg

6 bulan kat sini, baru 2 kali bos belanja makan. kedai biasa. st lunch rm 10.90

stationery - dulu

mewah. pen habes, terus beli. bukan pen murah.
scale rule pun sama.
then takpakai pensil. tapi pakai clutch pensil.
ada file cop kompeni.
mesen fotostat canggih. digital. boleh fotostat kaler.

stationery - skrg
kene cut cost.
pen pun kdg2 beli sendiri.
sampul surat takde cop kompeni. beli sampul surat biasa, pastu cop manually kat tepi.
mesin fotostat sagat sedih, takde kaler.


kesimpulan, opis baru ni sangat sedih.
mmg satu perubahan yang besar. mula2 aku takleh terima.
tapi aku kene bersabar dan redha.
sbb dia opis baru inilah aku dapat belajar menjadi akitek yang bagus.
insya Allah
 

Dzoolhelmi™

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,486
Reaction score
163
Points
133
dulu : kojo opis kek opis orang

sekarang : kojo opis kek opis sendiri :)
 

UMOFX.Singapore

Active Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
1,429
Reaction score
18
Points
25
dulu keje saing dgn org cine

skrg keje saing dgn satu dunia...
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
dulu: keje opis dok lam opis sampai jadik puteh.kena tepati masa ada kat meja dah wat kije.makan.isap rokok semua kena mintak kebenaran pihak atasan.

skang:pagi2 dok opis..minum ke bekpes segala ikut dan je..kol 10 kua p site..happy je keje kat sini...keje jadi efisien sebab xde tekanan.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register