Perbezaan ECN & Retail broker

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21426
USD / JPY
103.696
GBP / USD
1.36717
USD / CHF
0.88817
USD / CAD
1.27444
EUR / JPY
125.914
AUD / USD
0.77083

CG Sponsors




joe7

Junior Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
salam...saya nk tanya skit Perbezaan antara ECN & Retail broker..
saya ada terbaca yg untuk scalping,adalah lbh baik kalo kita guna ECN broker dr retail mcm IBFX,etc..kenapa ye?
apakah pro & cons ECN ni?dia ada kenakan komisyen kan?

:)
 
Sponsored Post

hanzahar

Active Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
2,116
Reaction score
144
Points
33
ye..saya byk terbaca yg scalper sllu guna ECN cam MBTrading,Currenex,etc..sbb tu nk tau kenapa:-?
try demo lah baru tau...execution less then 1 second
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
salam...saya nk tanya skit Perbezaan antara ECN & Retail broker..
saya ada terbaca yg untuk scalping,adalah lbh baik kalo kita guna ECN broker dr retail mcm IBFX,etc..kenapa ye?
apakah pro & cons ECN ni?dia ada kenakan komisyen kan?

:)
Yeah akan dikenakan komsiyen kalo x silap saya.
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
MBT berapa minimum deposit?
 

hanzahar

Active Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
2,116
Reaction score
144
Points
33
400 ketol...lagi mahal dari biasa2 nye...tapi dpt feel market better...kalau suke buat pending order boleh buang spread
 

joe7

Junior Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
siapa yg guna MBT sini?harap dapat berikan sedikit komen,kalo ok,igt nk try la pasni.dah terbiasa dgn mt4,kena bljr dr mula balik la camni
 

hanzahar

Active Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
2,116
Reaction score
144
Points
33
siapa yg guna MBT sini?harap dapat berikan sedikit komen,kalo ok,igt nk try la pasni.dah terbiasa dgn mt4,kena bljr dr mula balik la camni
pkai ar try demo dia...confirm ko tk faham nye :eek:

takes time to blj :)
 

roziex

Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
1,825
Reaction score
273
Points
41
so ape ecn broker yg tak kenekan komisen?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register