BTC USD 54,588.2 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perbezaan antara water filter Diamond & Hexagon

M.Scofield

Junior Member
Messages
72
Joined
Jul 23, 2007
Messages
72
Reaction score
6
Points
11
Hello geng..

Aku nak tanye pada sesapa yang tahu..
aku cadang nak beli water filter yang bagus utk kesihatan..skang dalam pala aku nak pilih antara :-

Diamond = RM3,000 (beli 1 water filter dpt 1 filter yg kat luar umah punye)
Hexagon = RM650 (keluaran cosway..skang tgh promotion)
1.GIF

Pasal rege tu aku ketepikan..tp aku nak nengok kualliti die mana lagik bagoss..

aku dah tgk dah kedua2 produk ni.ih..lebih kurang sma je besarnya,filternya pon ada 6 jenis gak..cuma yg lebihnya diamond neih antara water filter yg tertua dan terbaiklah (org katalah)

apa pendapat korang? sesape yg boleh bg pendapat?
 
Sponsored Post

dr_alban

Super Active Member
Messages
7,350
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
nak beli water filter ni klu aku,aku akan utamakan 1 benda sahaja..

1-Tahap kealkalian nyer..

air yg terbaik didunia adalah air zam2..tiada satu pun water filter didunia akan menyamai air zam2..For your info,tahap kealkalian air zam2 ialah 12 xsilap aku.. 1-5 is acid, 6 is neutral and 7-12 is alkaline. klu korang beli WATER FILTER yg rege beriban2 pun lom tentu tahap kealkaliannyer tinggi..

so bg aku,ko kena amik kedua2 sample air water filter yg ko nak beli dan buatlah ujian. Ko kena beli satu cecair kat farmasi/kedai ubat @etc. tp aku lupa lak ape nama cecair tu. Then ko titiskan ke dlm air tu,nnt ko lihat perubahan warna yg terjadi..ada skala dia kat botol ubat tu,so ko leh tau air tu [email protected]

ALKALI amat penting ye dlm tubuh badan kita..Pastikan beli water filter yg beralkali tinggi.JGN sesekali berfikiran yg SEMAKIN tinggi rege WATERFILTER tu,maka makin bagus kualitinya.

salamz
dr-a
 

kasturi

Legendary Member
Messages
13,525
Joined
Jul 22, 2006
Messages
13,525
Reaction score
3,276
Points
196
very nice info dr_alban

nak try test yg rumah aku punya - rx water :)
 

Kimie

Super Active Member
Messages
6,744
Paid Membership
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
bapak kawan aku ader beli satu batu ni.. dari jepun tak salah..

just lalukan air kat batu tu, air tu akan jadi berakali..

tapi kene air mineral jer lah.. air paip tak leh..

tapi kalau nak guner water filter, asalkan bersih jer ok dah kan..
 

dr_alban

Super Active Member
Messages
7,350
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
very nice info dr_alban

nak try test yg rumah aku punya - rx water :)
for your info,,aku dah try demo rxwater..the result is ACID=5
alken pun sama..byk lagi la aku dah lupa. yg ada rege waterfilter 4-5k pun acid gak..
Sesape yg bercadang nak beli waterfilter yg beralkali,rege yg berpatutan leh pm aku.Aku try tlg..

TP aku mmg akui lah air ZAM2 air terbaik didunia melalui demo2 yg aku lihat dulu. MMG air ini tidak akan bertukar kepada ACID walau ko wat ape sekalipun.SUBHANALLAH..

Sbb tu klu korang perasan,atuk nenek kita yg g haji,kat sana diaorang sihat je..balik sini sakit2 dtg blk..KENAPE?? sbb diaorang minum air ZAM2 la. Air zam2 dah megurangkan acid dlm perut/badan diganti dgn alkali..

salam
dr-a
 

kasturi

Legendary Member
Messages
13,525
Joined
Jul 22, 2006
Messages
13,525
Reaction score
3,276
Points
196
kalu mcm tu rxwater tinggi lagi la tahap asid....:((
harga bukan main lagi mahal...gebang aje lebih...cisss

kalu yg cni water filter punya kau pernah test tak?
kalu ikut catalog nampak mcm bagus


kalu air zam2 sememangnya sapa2 pun x dpt nafikan kualiti dia.
punca air pun dr syurga. Sepatutnya boleh diiktiraf 1 of the 7 wonder of the world.
Tapi biasa la disebabkan oleh org islam punya…..

Cuma masalahnya nak dptkan air zam2 yg ori tu yg payah… kat kedai2 byk ada jual tapi was2…:-?
 

dr_alban

Super Active Member
Messages
7,350
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
kalu mcm tu rxwater tinggi lagi la tahap asid....:((
harga bukan main lagi mahal...gebang aje lebih...cisss

kalu yg cni water filter punya kau pernah test tak?
kalu ikut catalog nampak mcm bagus


kalu air zam2 sememangnya sapa2 pun x dpt nafikan kualiti dia.
punca air pun dr syurga. Sepatutnya boleh diiktiraf 1 of the 7 wonder of the world.
Tapi biasa la disebabkan oleh org islam punya…..

Cuma masalahnya nak dptkan air zam2 yg ori tu yg payah… kat kedai2 byk ada jual tapi was2…:-?
ye yg seperti aku ckp..
REGE x menjamin kualiti air tu..
Tanpa ko sedari ko meminum acid tiap2 hari.

CNI ape nama waterfilter dia?
klu nk beli air zam2 aku rasa better kat TABUNG HAJI kot..
try2 la tnya.
 

M.Scofield

Junior Member
Messages
72
Joined
Jul 23, 2007
Messages
72
Reaction score
6
Points
11
nak beli water filter ni klu aku,aku akan utamakan 1 benda sahaja..

1-Tahap kealkalian nyer..

air yg terbaik didunia adalah air zam2..tiada satu pun water filter didunia akan menyamai air zam2..For your info,tahap kealkalian air zam2 ialah 12 xsilap aku.. 1-5 is acid, 6 is neutral and 7-12 is alkaline. klu korang beli WATER FILTER yg rege beriban2 pun lom tentu tahap kealkaliannyer tinggi..

so bg aku,ko kena amik kedua2 sample air water filter yg ko nak beli dan buatlah ujian. Ko kena beli satu cecair kat farmasi/kedai ubat @etc. tp aku lupa lak ape nama cecair tu. Then ko titiskan ke dlm air tu,nnt ko lihat perubahan warna yg terjadi..ada skala dia kat botol ubat tu,so ko leh tau air tu [email protected]

ALKALI amat penting ye dlm tubuh badan kita..Pastikan beli water filter yg beralkali tinggi.JGN sesekali berfikiran yg SEMAKIN tinggi rege WATERFILTER tu,maka makin bagus kualitinya.

salamz
dr-a

tq bro..bagos info ko nih..
tp masalah nye skang aku baru je beli baruuu je ni haa..beli yg hexagon tuh..sbb derang kate promotion dah nak abiss..naik jadik seribu lebih lak regen nyerr...baik aku beli skang..

aku harap aku tak silap beli ar.. :)cgrock
 

M.Scofield

Junior Member
Messages
72
Joined
Jul 23, 2007
Messages
72
Reaction score
6
Points
11
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register