BTC USD 47,894.3 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

perbandingan antara Nouvo LC dan Suzuki Shogun

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
131
Points
73
salam..

kengkawan yang guna motor.. nak tanya sikit..

boleh bagi perbandingan antara nouvo LC ngan shogun, selain satu cub, satu lagi skuter.

Org rumah aku teringin nak merempit, jadi aku kena survey la motor ni.. yang aku nak tau ;
1.keselesaan
2.maintenance
3.minyak

itu jer.. kalu nak tambah yang lin pun ok gak..

wassalam.
 
Sponsored Post

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
nouvvo lc-

mmg cantik
minyak agak kuat 135 pastu auto
kalo rrosak barang skuter mahal skit


shogun-
ok la cantik gak
minyak mmg jimat
harga barang pon x mahal sgt


kesimpulan= rasanye kalo perempuan baik pakai auto jer..senang
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
131
Points
73
actually, mula2 nak amik shogun, tah mcm mana, hari ni dia pergi sendiri kat kedai moto tu, nampak lak nouvo ni.. ikut aku, ambik shogun, dia ambik yang biasa, aku ambik kelas mati...

nouvo ni aku tak berkenan sangat. so aku kena cari perbandingan la ni..

tapi minyak nouvo kuat yer ..??? ehehehhe point bagus ni.:)
 

ilham

Fun Poster
Joined
Jan 2, 2008
Messages
573
Reaction score
1
Points
15
:eek: ada info dari aku skit...:D:D
ini pandangan aku sahaja..:D
kalau nak di bandingkan dari segi harga memang confirm lah shogun nie murah lagi..
shogun 125 RR (auto ) - RM 5680.00
shogun 125 SP( klac tangan ) - RM 5800.00
yamaha nouvo LC 135 x silap aku lah dalam RM 6800.00
yamaha nouvo 115 - RM 5800.00

yamaha mahal sebab jenama jelah...tapi bab teknologi lebih lagi suzuki lah...teknologi kedepan..
tgk shogun nie..ada disc brake depan blkng..sport rim..
teknologi enjin memang barulah..

scoter nie metanaince dia mahal skit compare moto x socter.

start 2009 nie aku pi kerja pun naik muto sebab jalan kat tmpat kerja memang jem..x tahan lah hari2 masyuk lewat je..tak tahan bos pandang semacam je..#:-S#:-S

aku dah memeliki shogun RR memang puas hati...:-?:-?:D
sedap bawa enjin tarak gegar n enjin smooth aje......
best:)cgrock:)cgrock

apapun itu pandangan aku sahaja...
suzuki memang best...kalau nak info masuk website:
MBC.............
:)cgrock:)cgrock
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
actually, mula2 nak amik shogun, tah mcm mana, hari ni dia pergi sendiri kat kedai moto tu, nampak lak nouvo ni.. ikut aku, ambik shogun, dia ambik yang biasa, aku ambik kelas mati...

nouvo ni aku tak berkenan sangat. so aku kena cari perbandingan la ni..

tapi minyak nouvo kuat yer ..??? ehehehhe point bagus ni.:)

kalau perempuan lebih afdal pakai automatik..xde la gelabah sgt bile tukar gear..



sekadar beri pandangan...

lupe nak bgtau...moto nouvo ni panas gak ...org slalu curi amek rim dia,pasang kat moto ego...so hati2 :D
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
131
Points
73
kalau perempuan lebih afdal pakai automatik..xde la gelabah sgt bile tukar gear..



sekadar beri pandangan...

lupe nak bgtau...moto nouvo ni panas gak ...org slalu curi amek rim dia,pasang kat moto ego...so hati2 :D

TQ... panas yer.. satu point lagi..
seronok aku.. hahahaha
 

VAMP

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,435
Reaction score
54
Points
130
shogun nie ok.. tapi bab sparepart payah skit nak dapat la. :D
 

rizzmerr76

Active Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
2,206
Reaction score
57
Points
30
suzuki trade in murah..snang jatuh harga....yamaha LC maintenance tinggi..minyak kuat..aku pakai nouvo skalik overhaul kena rm500...tukar belt dia jer dah kat sratus..pk la sndiri
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
131
Points
73
suzuki trade in murah..snang jatuh harga....yamaha LC maintenance tinggi..minyak kuat..aku pakai nouvo skalik overhaul kena rm500...tukar belt dia jer dah kat sratus..pk la sndiri

aduihhh... duit berterbangan....

KALO da banyak sgt point,jgn ko beli beskal sudah
aku tak beli apa apa kot..:)):))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register