Santai perangai menjengkelkan aka annoying

Recommended Brokers


Joined
Jun 25, 2013
Messages
566
Reaction score
39
Points
20
lama aku tak lepak sini.
korg ada tak kawan2 yg prgai dia klu blh korg nak tumbuk atas muka?

aku 2,3 hr ni agak stress sikit ngn prgai budak opis.dia lg tua dr aku tp tak blh tgk org lebih sikit.

aku hr tu dapatlah sikit pengiktirafan atas kerja aku buat.smua org ucap tahniah la dalam grup.aku sbnrnya tak mintak org ucap tahniah dan tak suka pon org tahu ,bnd ni senior aku yg sorg lg duk viral dalam grup kerja.alih2 dia ckp apa yg aku dpt tu biasa2 ja...dia pon blh dapat.

dia siap pm lg bos2 kat opis aku ni yg ada dlm grup kerja tu..bgthu bnd tu dia pon blh buat.F#$K!!!!!smpi cmtu skli.

td ada event sikit kat opis aku,bila dia nampak je bos2 dr department lain dtg kat aku,dia pon mai menempel..riso kot takut bos2 tu bgthu apa yg dia pm pdhal aku dah tahu.


last2 aku blah dr event tu naik opis.mgadu kat korg:))...aku da lama tak bengang tp aku tak le bla dgn prgai annoying cmnih:mad::mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,951
Reaction score
474
Points
81
lama aku tak lepak sini.
korg ada tak kawan2 yg prgai dia klu blh korg nak tumbuk atas muka?

aku 2,3 hr ni agak stress sikit ngn prgai budak opis.dia lg tua dr aku tp tak blh tgk org lebih sikit.

aku hr tu dapatlah sikit pengiktirafan atas kerja aku buat.smua org ucap tahniah la dalam grup.aku sbnrnya tak mintak org ucap tahniah dan tak suka pon org tahu ,bnd ni senior aku yg sorg lg duk viral dalam grup kerja.alih2 dia ckp apa yg aku dpt tu biasa2 ja...dia pon blh dapat.

dia siap pm lg bos2 kat opis aku ni yg ada dlm grup kerja tu..bgthu bnd tu dia pon blh buat.F#$K!!!!!smpi cmtu skli.

td ada event sikit kat opis aku,bila dia nampak je bos2 dr department lain dtg kat aku,dia pon mai menempel..riso kot takut bos2 tu bgthu apa yg dia pm pdhal aku dah tahu.


last2 aku blah dr event tu naik opis.mgadu kat korg:))...aku da lama tak bengang tp aku tak le bla dgn prgai annoying cmnih:mad::mad::mad::mad:
kawan opis tuan tu budak cg jugak kan kan kan.:-?
 

pemain

Active Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
1,694
Reaction score
135
Points
33
berzikir lah agar hati menjadi tenang..

jangan difikir dikenang lama2.. sebab itu tt stress. lebih baik berzikir.
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,734
Reaction score
179
Points
33
jangan di layan org macam tu.

lgi sakit jiwa.

buat bodo je.

manusia pelik2/tk boleh tengok org lain berjaya ada dimana2.
 

JuneCinta

Freshie
Joined
Jul 13, 2018
Messages
14
Reaction score
3
Points
8
Benda macam ni saya pernah dengar nasihat dari Dr. Fadzilah Kamsah beliau cakap orang-orang yang suka perlekehkan kita ni kata ala-ala tanak kalah gitu, cara nak handle kita puji je dia.

Kalau dia cakap dia pun boleh buat apa yang tt buat, tt puji je dia. Moga-moga hati dia terbuka dan tt pun akan rasa tenang.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,908
Reaction score
1,868
Points
141
lama aku tak lepak sini.
korg ada tak kawan2 yg prgai dia klu blh korg nak tumbuk atas muka?

aku 2,3 hr ni agak stress sikit ngn prgai budak opis.dia lg tua dr aku tp tak blh tgk org lebih sikit.

aku hr tu dapatlah sikit pengiktirafan atas kerja aku buat.smua org ucap tahniah la dalam grup.aku sbnrnya tak mintak org ucap tahniah dan tak suka pon org tahu ,bnd ni senior aku yg sorg lg duk viral dalam grup kerja.alih2 dia ckp apa yg aku dpt tu biasa2 ja...dia pon blh dapat.

dia siap pm lg bos2 kat opis aku ni yg ada dlm grup kerja tu..bgthu bnd tu dia pon blh buat.F#$K!!!!!smpi cmtu skli.

td ada event sikit kat opis aku,bila dia nampak je bos2 dr department lain dtg kat aku,dia pon mai menempel..riso kot takut bos2 tu bgthu apa yg dia pm pdhal aku dah tahu.


last2 aku blah dr event tu naik opis.mgadu kat korg:))...aku da lama tak bengang tp aku tak le bla dgn prgai annoying cmnih:mad::mad::mad::mad:
..
..

ko punya keadaan ni sebenarnya sama keadaan mcm aku...

aku pun sama.... ada senior yg tak boleh lebih dari dia...

siap perlekehkan lagi kerja yg aku buat...

tapi aku tak kisah sangat....sbb bos sendiri dah tahu cara kerja aku...dan bos sendiri mmg puji kerja aku...so aku tak kisah dia nk ckp apa pun kt aku....yg penting, kerja yg aku buat tu kena betul2 berkualiti....itu jah...


aku ada cerita benda ni di thread satu lagi baru-baru ni..

ya, sekarang kekal di company tu..


aku jenis tak kisah sgt sebenarnya...

sbb konflik dia sebenarnya tak berat pn...cuma kes jeles je...aku perasan sorang pekerja ni selalu mcm memburuk-burukkan aku depan boss...kata kerja aku ni tak berapa betul lah, apa lah...

kes tak berat,, tapi mcm aku ckp sebelum ni, kalau lama sgt tahan, kdg2 kita pun jadi dah tak boleh tahan dh...

aku malas nk cerita detail...kalau diikutkan mmg banyak masalah dgn dia ni...

so, cara penyelesaiannya, aku buat tak tahu je.....
yg penting aku buat kerja betul2...

sbb boss sendiri pun nampak aku kerja ok je sebenarnya...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,908
Reaction score
1,868
Points
141
Benda macam ni saya pernah dengar nasihat dari Dr. Fadzilah Kamsah beliau cakap orang-orang yang suka perlekehkan kita ni kata ala-ala tanak kalah gitu, cara nak handle kita puji je dia.

Kalau dia cakap dia pun boleh buat apa yang tt buat, tt puji je dia. Moga-moga hati dia terbuka dan tt pun akan rasa tenang.
ini apa yg aku buat skarang....

sbb kadang org mcm ni, depa cuma nak penghargaan..
so kita puji je lah mana yg boleh kita puji....

cuma ada benda (kalau melampau sgt) kdg2 aku termaki jugak dia... :D

tapi rilek2 la...nk maki pun, jgn maki dlm keadaan serius...buat style gurau2....
 
Last edited:

hok

Permanently Banned
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Reaction score
2
Points
8
office politik kalau dilayan memang menyakitkan hati

buat bodo je..selagi dia x main sihir sudar
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,249
Reaction score
860
Points
161
persetan kan jerk....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register