Penyu berenang depan resort @ Pulau Mabul

Recommended Brokers


sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81


Pulau Mabul adalah sebuah pulau kecil di luar pantai tenggara Sabah di Borneo Malaysia. Pulau ini juga dikenali sebagai salah satu destinasi menyelam yang terbaik di dunia.

Pulau impian yang terletak di timur Sabah ini adalah amat sesuai jika anda mahukan ketenangan dan keindahan alam dalam percutian anda. Mabul merupakan tempat yang anda mesti pilih.



Keindahan coral dan hidupan laut yang mungkin tidak terdapat di tempat lain adalah salah satu faktor utama tarikan Mabul disamping juga keindahan laut jernihnya yang membiru dan menghijau telah memikat ramai pelancong. Kejernihan air sehingga 40 kaki kedalam dasar laut menyebabkan laut disini diberi gelaran "Crystal Clear".


http://www.youtube.com/watch?v=g-pr3fT7nC4

http://www.youtube.com/watch?v=TOGuu8gPdD8

http://www.youtube.com/watch?v=gSemOPfHCjc











 
Last edited:
Sponsored Post

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
Ahad lepas singgah bermalam di Semporna bidan terjun je sbb seminar di Tawau mula Isnin tgh.

Dari airport Tawau ke Semporna ambil taxi RM95. Perjalanan lebihkurang 1jam 1/2. Bermalam di Seafesthotel RM195 (seaview). Hotel ni berdekatan dengan Dragon Inn Floating Hotel. Malam tu berjalan2 ke Dragon Inn makan malam di sana. Memang cantik pemandangan disini.

Pagi esoknya berjalan-jalan sekitar Semporna menunggu check out kul 12 tengahari. Tanya juga bot ke Pulau Sipadan kalau tak silap dalam RM600 seorang dari kul 9 pagi hingga 4 ptg. Mahal juga banding dengan tt punya pekej. Tgh ke Tawau naik bas express RM10 shj ke Tawau. Lain kali teringin juga sertai pekej tt ke Pulau Mabul. Dengan harga tt tawarkan rasanya berbaloi tu.
saya baru balik dari mabul...dok kat sipadan water village... coral dpn resort je, mcm2 hidupan laut boleh nampak...apa yg best dgn mabul berbanding pulau2 semenanjung ni kita boleh lihat bermacam2 jenis species ikan... bygkan pintu bilik ja dah boleh lihat dragon fish.. 1st time tgk ikan secantik ni secara real...huhu
ada bro beratus haha.. penat snorkeling kejar penyu pun tak abis2 lg ni hehe.. blog siap ambe update




Hubungi :

En Iszmit : 0178898602
En Zack : 0122990014

Email :
[email protected]


Atau PM pun boleh.

En Adli Ayob : 0168270972 (cawangan Semporna)
 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81


 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81


 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81


 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81



























 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
Apakah kelebihan pakej kami?

Pengalaman bergaul dengan masyarakat sabah selama 12 tahun sudah cukup untuk mengenali budaya dan pertuturan mereka.

Jadi, disini tiada masalah untuk kami berkomunikasi dengan kaum Bajau yang menetap disana disamping membawa anda semua megenali mereka dengan lebih rapat selain juga jalan-jalan sambil menikmati keindahan laut yang sungguh menarik.
 
Last edited:

airi

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
4,566
Reaction score
13
Points
25
mntp TT!
cantik betul
 
Sponsored Post
Top
Log in Register