Penyelesaian bila AdBlock Plus gagal buang pop-up ads.

Recommended Brokers


myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,822
Reaction score
570
Points
161
pergi downaload software zonealarm
Personal firewall ni pun bagus, lagi bagus daripada Windows Firewall.

Tetapi pastikan PC ada RAM yang cukup.
 
Sponsored Post

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,522
Reaction score
418
Points
81
Personal firewall ni pun bagus, lagi bagus daripada Windows Firewall.

Tetapi pastikan PC ada RAM yang cukup.
standard PC 4GB RAM skrg... malu laa.. Tepon lg tinggi RAM skrg
 

bijun

Fun Poster
Joined
Jun 19, 2013
Messages
520
Reaction score
17
Points
15
Biasa kena masa nak tengok streaming lumba kereta/motor.

Sampai sudah tak tahu camana nak selesaikan.

Harap² ada otai leh bantu.
utk youtube leh guna extension adblock for youtube
 

Emy_Ezra

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2012
Messages
5,281
Reaction score
190
Points
78
Update: Saya tengah cuba uBlock Origin v1.11.0
 

niagafx

Permanently Banned - Hatred Contents / Troll
Joined
Nov 30, 2016
Messages
676
Reaction score
63
Points
20
--- market close.....----
 
Last edited:

midi2020

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2012
Messages
4,494
Reaction score
4
Points
25
extension adguard adblocker ok tak?
 

mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
Paling mudah :

Disable JavaScript & images by default
Install Adblock & Adblock Plus
Pakai Malwarebytes
Install NoScript

Bila surf website, whitelist site yg boleh dipercayai dengan cara allow JavaScript & images, decide samada permanent/temporary allow script atau block

Advance sket, right click website pastu view element,cari tab Adblock Plus untuk block mana2 toyol yg sembunyi dlm website tu dari berfungsi, contoh disable script atau apa2 elemen yg meragukan, paling mudah contohnya jika ada script yg guna link selain dari url website tu nko disable kan, tu yg selalu naik popup, tapi ada pro & kontra cara yg aku ckp td, try dulu nnt jika ada masalah bgtau balik, akan ada kontranya tp small matter ja
 

syahsyah1234

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2013
Messages
2,690
Reaction score
31
Points
30
right click kat ads tu pastu pilih block ads.
skrg ni mmg dh byk ads bypass adblock.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register