BTC USD 48,941.4 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Penunggang P-Hailing Maut Dihempap Pokok Tumbang

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Sponsored Post

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
4,270
Reaction score
706
Points
81
Kesian takziah pd keluarga. Berhati hati lah menunggang motor. Hari yg sama kat puchong dpn mata aku tgk sorg lelaki naik skuter xcident di celah antara kereta. Nasib baik bukan lori. Sempat lah aku berenti tgh2 jln sbb nak halang keta lain langgar dia. Tp aku tgk x blh bangun sbb moto tu dah tindih kaki dia. Tolong gak angkat moto dia dan alih kan tepi. Ada gak org cina berenti tlg pimpin dia kat tepi jln. Kaki luka. Kesian tgk. Scooter tayar kecik, bila brek mmg mengelupur. Kesian tgk dia.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Kesian takziah pd keluarga. Berhati hati lah menunggang motor. Hari yg sama kat puchong dpn mata aku tgk sorg lelaki naik skuter xcident di celah antara kereta. Nasib baik bukan lori. Sempat lah aku berenti tgh2 jln sbb nak halang keta lain langgar dia. Tp aku tgk x blh bangun sbb moto tu dah tindih kaki dia. Tolong gak angkat moto dia dan alih kan tepi. Ada gak org cina berenti tlg pimpin dia kat tepi jln. Kaki luka. Kesian tgk. Scooter tayar kecik, bila brek mmg mengelupur. Kesian tgk dia.

Betul bang
Time naik moto tu
Beringat lah time nak mencelah
Bahaya sentiasa menunggu
 

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
4,270
Reaction score
706
Points
81
Betul bang
Time naik moto tu
Beringat lah time nak mencelah
Bahaya sentiasa menunggu
Ntah lah bro aku x brani nak ckp. Yg aku tgk semlm penunggang tu tak lah gila2. Ruang yg dia selit pun luas. Dia mcm tiba2 terkejut, brake. Mengelupur, goyang2 jatuh. Takde apa2 yg kacau dia. Kalau blah kiri dia lori, mmg confirm kepala kena gilis dgn tayar.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Ntah lah bro aku x brani nak ckp. Yg aku tgk semlm penunggang tu tak lah gila2. Ruang yg dia selit pun luas. Dia mcm tiba2 terkejut, brake. Mengelupur, goyang2 jatuh. Takde apa2 yg kacau dia. Kalau blah kiri dia lori, mmg confirm kepala kena gilis dgn tayar.

Ada la tu bang time tak stabil
Tu tiba² je brek
Jatuh
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,350
Reaction score
902
Points
121
Ada la tu bang time tak stabil
Tu tiba² je brek
Jatuh
tekan brek depan (emergency) lama sangat tu... tu yang tersungkur. brek depan tu tak leh tekan lelama... tekan kejap je utk slowkan motor pastu guna brek belakang berentikan motor. ini ikut pengalaman ambe la.
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,234
Reaction score
347
Points
51
Hati2 la sape yg bawak motor tu...bawak la ikut kelajuan yg sesuai pada tempatnya...kalau keta banyak...berhati2 sbb motor ni mentimun...kita langgar pun kita sakit...kena langgar lagi la sakit...kawan dah merasa dah duk spital seminggu patah accident motor...tu pun sbb org langgar...so extra careful la kalau naik motor ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register