Penumpang Tak Di Undang Masuk Gerabak LRT

Recommended Brokers


Latest Threads

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
7,356
Reaction score
1,753
Points
168
Location
Singapore
13.08.2019 - Kuala Lumpur, Pengguna Transit Aliran Ringan (LRT) dikejutkan dengan kehadiran penumpang tidak diundang iaitu seekor anjing liar, pagi ini.

Kehadiran haiwan itu berjaya dirakam penumpang yang menaiki pengangkutan awam sebelum tular di media sosial hingga mencetuskan persoalan siapa pemilik sebenarnya anjing berkenaan.

Bagaimanapun, Rapid Rail Sdn Bhd (Rapid Rail) dalam satu kenyataan, hari ini, memaklumkan anjing liar terbabit dipercayai sesat sebelum menceroboh Stesen LRT Miharja dan memasuki gerabak jam 8.24 pagi.

“Stesen LRT Miharja adalah stesen yang berpotensi dimasuki haiwan seperti ini.

“Perkara itu berjaya dikesan Polis Bantuan Rapid Rail dan kemudiannya mereka mengikut tren berkenaan bagi mengelak berlaku kejadian tidak diingini.

“Sebaik tiba di stesen LRT Pandan Jaya lima minit kemudian, anjing itu diusir keluar dari gerabak ke lokasi selamat.

“Rapid Rail ingin memohon maaf kepada pengguna LRT atas kebimbangan dan kesulitan dihadapi,” katanya.

Katanya, pihaknya juga berterima kasih atas kerjasama semua pihak yang sentiasa tenang tanpa berlaku kekecohan.

“Susulan kejadian ini, kami akan meningkatkan kawalan dan rondaan di semua stesen bagi memastikan perkara sama tidak berulang,” katanya.


Berita asal https://www.hmetro.com.my/utama/2019/08/485740/anjing-tumpang-naik-lrt
 
Sponsored Post

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
7,356
Reaction score
1,753
Points
168
Location
Singapore
hey bro, ada tiket ka? dia pun nak merasa LRT kot, nasib penumpang xkacau, tidak dia akan balas balik, so satu gerabak kena samak? .. hahahaha, joke a side ..

rasa ni bukan anjing ada pemilik, sbb xder neck-band

selamat dan aman lagi Malaysia, sampai anjing pun boleh tembus lepas stesen dan gerabak yang ada kamera pengawasan, apa tah lagi pengganas yang merbahaya?
 

marvelous

Legendary Member
Verified
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,345
Reaction score
2,558
Points
163
Location
Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
hey bro, ada tiket ka? dia pun nak merasa LRT kot, nasib penumpang xkacau, tidak dia akan balas balik, so satu gerabak kena samak? .. hahahaha, joke a side ..

rasa ni bukan anjing ada pemilik, sbb xder neck-band

selamat dan aman lagi Malaysia, sampai anjing pun boleh tembus lepas stesen dan gerabak yang ada kamera pengawasan, apa tah lagi pengganas yang merbahaya?
kekadang aku terfikir...tak ada ke kaedah untuk mengawal populasi anjing liar ni...

perlu ada satu team yang mencari dan menangkap anjing liar ni..supaya di kawal populasi nya..
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,289
Reaction score
90
Points
53
kekadang aku terfikir...tak ada ke kaedah untuk mengawal populasi anjing liar ni...

perlu ada satu team yang mencari dan menangkap anjing liar ni..supaya di kawal populasi nya..
anjing liar, monyet liar,tikus liar, gagak liar dan vavi liar..memang populasi tak terkawal

btw,penyelesaian jangka pendek utk anjing liar mudah je ..letak pekerja vietnam kat situ ..pupus terus hehe..depa pandang anjing liar ni mcm kijang kot..
 

lemangkebunbasri

Permanently Banned
Joined
Jun 13, 2019
Messages
1,083
Reaction score
33
Points
48
kekadang aku terfikir...tak ada ke kaedah untuk mengawal populasi anjing liar ni...

perlu ada satu team yang mencari dan menangkap anjing liar ni..supaya di kawal populasi nya..
Tak boleh. Ada animal lover yg marah. Nanti jd isu kutuk org islam benci anjing.
Tp bila kita suruh animal lover ni amik anjing liar ni bwk balik rimah diorg, taknak pulak.

Dulu2 org kampung pukul dampai mati je anjing liar yg kacau org kampung. Tp sekarang zaman viral. Org kampung tak berani.
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,157
Reaction score
469
Points
88
Location
Skudai,Johor
pergi membawa diri la ni .. nak jalan kaki takut anjing2 lain nampak..

naik lrt la line clear :)):))
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
39,980
Reaction score
831
Points
113
Tak boleh. Ada animal lover yg marah. Nanti jd isu kutuk org islam benci anjing.
Tp bila kita suruh animal lover ni amik anjing liar ni bwk balik rimah diorg, taknak pulak.

Dulu2 org kampung pukul dampai mati je anjing liar yg kacau org kampung. Tp sekarang zaman viral. Org kampung tak berani.
majlis kene main peranan la... tangkap n suntik mati... pukul sampai mati ni agak kejam.... anjing ni cam kucing gak ade badi...
 

Laici

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
4,780
Reaction score
441
Points
83
anjing liar ni memang susah nak kawal....kalau di kawasan perindustrian penuh dgn anjing2 ni....dulu pergi kawasan perindustrian kt semenyih, penuh anjing kiri kanan, celah2 mesin, tepi bangsal, tengah jalan...

bagi aku, patutnya ditangkap anjing2 liar ni kemudian kasi k.o jer...kalau tak populasi takkan berkurang, sebab anjing ni cepat membiak..

tak pun cari 1 pulau tak berpenghuni, campak jer anjing2 tu kat situ..pandai2 la nk hidup
 
Sponsored Post
Top
Log in Register