Penulis buku klik untuk kaya dipenjara..?

CG Sponsors




thereds

Super Active Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
5,329
Reaction score
3
Points
65
tgh surf...tiba2 tersesat kat blog penulis buku klik utk kaya & blog,blogger & blogging ni...rosli jamal....
buku klik utk kaya tu adalah sumber mula2 aku belaja pasal macamana nak buat duit thru internet selain buku irfan khairi..

nampak macam kisah sedih je blognya ni...dah lama x dengar berita pasal dia ni....mane tau ade sesapa kat sini yg tau kisah en.rosli ni...
http://kongsikong.blogspot.com
 
Sponsored Post

wak

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
11,359
Reaction score
5
Points
115
kesian gak.bulan posa duk dlm sel.
Oleh insan yg paling disayangi....lagi syahdu
 

tonto8848

Freshie
Joined
Jan 16, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Itulah kehidupan

Korang pernah jumpa en.rosli tu tak? Aku pernah attend course die. Memang bagus. Aku attend course irfan bayar lebih RM700 semata-mata nak belajar macam mana nak integrate PayPal dalam website tapi bila attend course en. Rosli tak sampai seminit clear! Dia ajar guna perisian percuma bluevoda.com yang boleh didownload dari internet PERCUMA.
Dengar cita dia masih tulis buku. Buku kedua die Blog Blogger Blogging ada kat kedai. Aku dah baca. Bagus jugak. Tengok blog dia kongsikong.blogspot.com, dia kata nak tulis buku lagi pasal kisah dalam sel. Menarik tu! Anyway aku akan contact die nak dengar apa sebenarnya kisah pasal dalam sel tu lebih dekat. Korang tunggu yek!:-?
 

tonto8848

Freshie
Joined
Jan 16, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Strategi Marketing rupanye!!

Cuti tahun baru Cina baru ni aku tersua dengan En. Rosli Jamal di Komplek PKNS Shah Alam. Dia ngan isteri dan sorang anak die. Sempat aku tanya pasal isu penjara ni.

Dia ketawa aje. Dia kata dia jealous dengan penulis-penulis lain di Al-Ameen yang sibuk tulis novel dan novel grafik. Jadi terkesanlah jugak die pun nak tulis sebuah novel. Jalan ceritanya dah ada. Sekarang ni 60% siap dalam pembikinan.

Ceritanya menarik jugak pasal seorang suami yang sanggup berkorban demi kejayaan seorang isteri namun apabila si isteri telah berjaya lalu si suami tadi ditinggalkan dengan cara yang amat trajis!!

Aku melongo bila En. Rosli dengan bersemangat menceritakan kisah novel yang sedang ditulisnya. Memang menarik. Macam real je!

Kisah dalam blog tu saja nak test market aje katenye. Tak sangka pulak cerita tu dah kecoh satu Malaya. Tapi dia tak kisah sebab memang itupun tujuannya. Katanya.

Aku mesti beli novel pertama En. Rosli nanti.
 

tonto8848

Freshie
Joined
Jan 16, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
tgh surf...tiba2 tersesat kat blog penulis buku klik utk kaya & blog,blogger & blogging ni...rosli jamal....
buku klik utk kaya tu adalah sumber mula2 aku belaja pasal macamana nak buat duit thru internet selain buku irfan khairi..

nampak macam kisah sedih je blognya ni...dah lama x dengar berita pasal dia ni....mane tau ade sesapa kat sini yg tau kisah en.rosli ni...
http://kongsikong.blogspot.com
Marketing Strategi rupanya!!!
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Sapa mamat nie..first time dengaq lak cerita nie...
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
baru B'day thread nie.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register