Penternakan Landak???? Jom Kongsi Info

CG Sponsors




RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Salam semua

sesiapa warga CG yang tahu pasal penternakan landak ni, sila lah kongsi

bende ni pernahkuar TV sebelum ni
penternakan yang jarang orang buat

mana nak dapatkan induk landak ni
pastu cara nak dapatkan lesen landak ni dari perhilitan.

sesiapa yang tahu, jom la kite kongsi pasal ni

P/S : bapa mertua aku minat nak bela landak plak, lepas jual habis kambing die. sbb kos dedak kambing mahal
landak kos murah skit, sbb die makan buah aje:)):)):))

skang ni bela ayam piru jerr
:D:D:D
 
Last edited:
Sponsored Post

bellaluna

Legendary Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
11,891
Reaction score
2
Points
115
ayam piru yg mane satu ek? :-?:-?

saye bdk skolah lg.

x penah tgk. :D:D
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
ayam piru yg mane satu ek? :-?:-?

saye bdk skolah lg.

x penah tgk. :D:D
lerrr, xpernah tgk ke?

emmm, ayam belanda pernah tgk tak
alah ayam yg mr bean nak masak pastu lekat kat kepala die tu
ayam tu la ayam piru

org putih suka ayam tu

kalau kat mesia, ayam ni org india suka makan

bapak mertua aku jual 2 ekor dpat RM300 lebih

1kg rm19
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
landak ni dah nak pupus rasanya.
itu sbb la kite kena bela dan komersial kan
bende ni di lindungi perhilitan

untuk komersial ni, spesis landak raya yg di cadangkan

so, nk kena bincang lah ngan warga CG ni, mana nak cari induk die kalau depa tahu

dan mcm mana nk apply lesen perhilitan ni
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
itu sbb la kite kena bela dan komersial kan
bende ni di lindungi perhilitan

untuk komersial ni, spesis landak raya yg di cadangkan

so, nk kena bincang lah ngan warga CG ni, mana nak cari induk die kalau depa tahu

dan mcm mana nk apply lesen perhilitan ni
try pegi sini http://www.wildlife.gov.my/
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Landak nak buat makan ker? Mahal oooo 1KG = Rm 60....
 

bellaluna

Legendary Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
11,891
Reaction score
2
Points
115
lerrr, xpernah tgk ke?

emmm, ayam belanda pernah tgk tak
alah ayam yg mr bean nak masak pastu lekat kat kepala die tu
ayam tu la ayam piru

org putih suka ayam tu

kalau kat mesia, ayam ni org india suka makan

bapak mertua aku jual 2 ekor dpat RM300 lebih

1kg rm19
owh.

ayam belande.

waah.

2 ekor da RM 300.

bape kilo lar sekor tue.

semangat. :)paid
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Landak nak buat makan ker? Mahal oooo 1KG = Rm 60....
yup, nak wat makan la
spesis landak raya yg dok cari ni

bro ade link ke mana nak dpat ?
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
owh.

ayam belande.

waah.

2 ekor da RM 300.

bape kilo lar sekor tue.

semangat. :)paid
lebih kurang nk dekat 17KG la

ade cukup saiz n mmg leh berat lagi sampai sekor dekat 10kg
nak sama berat ngan kambing ooo
 
Sponsored Post
Top
Log in Register