To Sell penstabil voltan bermeter utk tmbh prestasi kreta,jimat minyak dll

CG Sponsors




kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
HARGA ADA SEDIKIT DISKAUN DARI HARGA DI BAWAH..BERMINAT BOLEH PM/SMS (jika tak online)..nak harga lebih berbaloi angkat 2 unit..TQ






TIP BACAAN METER
11.5 hingga 15.0 - normal
11.5 ke bawah - lemah
15.0 ke atas - terlebih voltan
( meter ada warna merah,biru dan putih)










-Voltage stabilizer Digital Meter Made In japan

kegunaannya:

1.Enjin mudah dihidupkan.
2.Improved audio quality(kualiti audio lebih baik)
3.Increased torque response and power( pikap kereta lebih baik)
4.Increased headlight brightness(lampu depan/brake/head lamp kereta lebih terang)
5.Improved fuel economy (minyak lebih jimat)
6.Battery Life last longer (jangka hayat bateri lebih lama)
7.Stabilize Voltage ( menstabilkan voltan kereta )
8.Penyaman udara lebih sejuk lebihsenyap.
9.Memanjangkan jangka hayat lampu.
10.Memaksimumkan kecekapan peralatan elektronik kereta.
11.Enjin lebih senyap.
12.memantau tahap bateri dan voltan kereta dengan meter (lemah, stabil atau lebih)

PERIHAL BARANGAN

-New item( barang baru)
-Bentuk yang kecil dan mudah ditempatkan di mana2 bhgn dashboard
-Mempunyai led berwarna biru, merah dan putih bagi menyerikan cockpit anda!!!
-Universal, boleh digunakan pada semua kereta
-Mudah utk dipasang(perempuan pun boleh buat); hanya plug in pada cigarette lighter (pencucuh rokok)
-Juga berfungsi sebagai volt meter di dalam kereta anda, kemudahan utk monitor/pantau voltan bateri kereta tanpa perlu pasang volt meter yg lain.
-MANUAL PENGGUNAAN DIBEKALKAN

Product Warranty & Manufacutured
3 bulan ( jika rosak 'teknikal shj' tukar baru )


support bateri 12V


HARGA....????

mampu milik RM 55 shj...+ pos laju RM6 (semenanjung) = RM61..RM60 jer senang kira sekali pos..
(HARGA NI SEBELUM DISKAUN)
pos sabah RM10/sarawak RM9..
(harga mampu milik agar semua dpt memilikinya)

*harga barang mungkin berubah mengikut keadaan
*lepas pos tracking nombor akan diberi

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

untuk order sila SMS/CALL-014 2501994 atau PM..tq

Testimoni dr rakan-rakan Carigold

Tstimonial:

Dah semiggu dua guna alat ni...
keta wira 1.5A(ngv)...rasa pick up sedikit, lampu terang, hon pun bunyi kuat, pendingin hawa pun rasa sejuk...voltage stabil sekitar 13.0 - 13.5V
ok disebabkan telah menggunakannya selama 2 hari..sy terpanggil nk bg feedback sket kat TT..:)):)) hari2 sy travel p kerja (60km pegi + 60km balik = 120km stiap hari so da test 2 ari..ni feedback dia:

kereta rasa lebih pickup dan pling best..minyak pon ada jimat sket..sekian dari sy..:D:D :)cgrock:)cgrock:)cgrock

Tq TT..nanti sy rekemen kt member2 len..hehe
Sy dh try pada naza citra. travel dari KL ke muar. Lpas pakai device ni, blh rasa perbezaan. acceleration smooth. aircond maintain sejuk (even sblm ni jln jauh tiba2 aircond panas). yg paling best, minyak ada save ! Alhamdulillah. terima kasih TT !

Nnt nk try kt kete wira plak :)
Alhamdulillah..dah setahun sbulan pakai pd kete bateri msih ok..kalo x cukup sthun je kong..fobia rasenye..tq tt for brg baik...really recommend... lg 1,bacaan meter masih 14.2 even da sthun gune..
Salam..
TT.. ok dah test kat VIVA 1.0 Auto
Mula tu mmg nmpk sket je. Isian minyak ke2 baru nmpk kesan penuh. tak tau laa org len sama ke tak... :D
terbaek TT
Salam bos,brg dh terima mggu lps. bru arini sempat nk post.so far, mmg puas hati guna alat ni.pick up bertambah, minyak pn jimat. sy kasi up utk brg baik
tt dulu dah beli satu. Ok audio baik dan lampu terang berbeza sebelum guna. PM nk satu lg kalau dpt best price.
just nak share
tak ingat dh brape bulan pakai kat iswara aku
paling ketara bila start enjin lepas seminggu tak start memang lancar dan takde mati enjin
tenq tt
Ok TT.. terbaik... 2nd unit nnt saya order lain...TQ
 
Last edited:
Sponsored Post

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
Bagaimana alat penstabil voltan berfungsi ?

Bekalan elektrik dalam kereta adalah 12V. Dalam keadaan biasa selepas enjin dihidupkan, alternator biasanya membekalkan bekalan elektrik dalam lingkungan 14V. Walaubagaimanapun, nilai voltan ini semakin menurun apabila lampu, radio dan penghawa dingin dihidupkan sehingga ia kurang dari 12V.

Ini akan menyebabkan palam pancucuh (spark plug) kurang menghasilkan percikan api, lampu menjadi malap, radio tidak bertenaga dan bateri tidak dicas dengan sempurna. Tambahan pula, semua kenderaan baru kini menggunakan ECU (Engine Control Unit) yang mengawal kadar suntikan bahan api ke dalam enjin. ECU ini tidak dapat berfungsi dengan baik sekiranya tidak mendapat bekalan voltan yang mencukupi.

Alat penstabil voltan untuk kereta akan menstabilkan voltan pada 14V (bergantung kepada output alternator kereta). Apabila voltan telah stabil tanpa mengalami kejatuhan, kenderaan anda akan beroperasi pada tahap optimum. ECU akan berfungsi dengan baik (kadar suntikan bahan api ke dalam enjin dapat dilakukan dengan tepat, menghasilkan kuasa pencutan dan penjimatan minyak) dan bateri dapat dicas dengan sempurna (ini akan memanjangkan jangka hayat bateri).
 
Last edited:

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
meter juga brfungsi utk check samada bateri lemah, ok atau over..jd anda tahu bila bateri dah lemah n perlu ditukar..
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
yg nak bertanya dsb pun silakan..setakat tahu sy jawab..:D
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
meh2...kasi promosi utk 3 pembeli pertama sempena buka kedai..:D

PM utk detail..
 

ed_zero

Super Active Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
5,194
Reaction score
161
Points
73
wow..barang baik..up sket..
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,665
Reaction score
837
Points
171
ok ke bro pkai bnda nih???
setakat sy pakai ok..engin senang start, aicond lbh sejuk, lampu lbh terang, pickup bertambah, minyak kurang..test dulu baru tau, memamg ada kesan..
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register