Penjelasan Isu Pati Kiub Pork Jenama Knorr - Bahagian Hab Halal JAKIM

CG Sponsors




a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141
ini mesia la bro. bangga sgt konon negara islam dengan ekonomi yg kukuh, walhal yg pegang ekonomi bukan org islam, tapi si cina kapir buddha dan kristian. yg islam aka melayu adalah berapa2 kerat je, itu pon kroni2 pak menteri...org islam selebihnya adalah pekerja makan gaji aka kuli...

mohon semua terasa..so, malaysia memang pelik dalam segala segi.
Malaysia hak milik orang UMNO.
 
Sponsored Post

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141
ini mesia la bro. bangga sgt konon negara islam dengan ekonomi yg kukuh, walhal yg pegang ekonomi bukan org islam, tapi si cina kapir buddha dan kristian. yg islam aka melayu adalah berapa2 kerat je, itu pon kroni2 pak menteri...org islam selebihnya adalah pekerja makan gaji aka kuli...

mohon semua terasa..so, malaysia memang pelik dalam segala segi.
Pelik tetapi itulah hakikatnya.
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
kiub ayam dikilangkan di malaysia la...apa kena mengena kiub babiii plak..:D
esok dia taruk barbie, ko bukan tahu pon. paling kuat rasa dia lain, ko akan fikir perisa dan formula baru.

lu fikir la bro, dia bleh buat kat luar mesia, takkan nak buat kat dalam mesia xboleh. ada jaminan?? kalu dia kantoi, mcm2 alasan bleh create. ini jabatan islam pondan bukan ada telur nak kasi tutup dia punya kilang ma...
 

Jejaka Kedekut

Legendary Member
Joined
Nov 28, 2007
Messages
11,086
Reaction score
23
Points
115
ini mesia la bro. bangga sgt konon negara islam dengan ekonomi yg kukuh, walhal yg pegang ekonomi bukan org islam, tapi si cina kapir buddha dan kristian. yg islam aka melayu adalah berapa2 kerat je, itu pon kroni2 pak menteri...org islam selebihnya adalah pekerja makan gaji aka kuli...

mohon semua terasa..so, malaysia memang pelik dalam segala segi.
kalau baca berita majoriti adalah rajin,pembersih,maju,bertamadun.
suci dari dosa lagi.suci dari jenayah.

perlu bangga ni.serius.:))
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,541
Reaction score
263
Points
41
betul apa dia cakap. istihar bahan lain, line clear sikit terus guna benda haram. bila kantoi, terus cakap kena sabotaj la, kesilapan teknikal la, bla2..dan seperti biasa, pihak agama islam malaysia yg serupa pondan terus senyap sunyi tak kata apa, hanya satu ayat

"oooo..kesilapan teknikal. lain kali jgn buat lagi ye"

ini ayat drama aku dah hafal la. semua nk jaga hati cina kapir...
esok dia taruk barbie, ko bukan tahu pon. paling kuat rasa dia lain, ko akan fikir perisa dan formula baru.

lu fikir la bro, dia bleh buat kat luar mesia, takkan nak buat kat dalam mesia xboleh. ada jaminan?? kalu dia kantoi, mcm2 alasan bleh create. ini jabatan islam pondan bukan ada telur nak kasi tutup dia punya kilang ma...
selagi ada logo halal jakim, makan la tanpa was was ...:eek::eek:
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
selagi ada logo halal jakim, makan la tanpa was was ...:eek::eek:
citenya disini, tiada loga halal. kalu ada, memang aku tabik sama ini tiger punya kompeni boleh dapatkan logo halal.

air malta carlberg yang dah berzaman2 pon sampai sekarang xde logo halal. kalu ada logo halal, memang aku teguk dah. air malta tu faberet aku tu! serious! tapi dah bertahun2 tak minum sbb xde logo halal...
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,541
Reaction score
263
Points
41
citenya disini, tiada loga halal. kalu ada, memang aku tabik sama ini tiger punya kompeni boleh dapatkan logo halal.

air malta carlberg yang dah berzaman2 pon sampai sekarang xde logo halal. kalu ada logo halal, memang aku teguk dah. air malta tu faberet aku tu! serious! tapi dah bertahun2 tak minum sbb xde logo halal...
serius ko tersesat thread ni...:)):))
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,186
Reaction score
826
Points
566
ok ... tak beli dah barang KNORR .... :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register