BTC USD 40,227.6 Gold USD 1,800.07
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Peningkatan gerakan anti-vaksin membimbangkan

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
20210722_153354.jpg


Menyesal ambil vaksin..

Ini mmg betul2 kes side effect vaksin..

Tapi kita boleh cakap, dia buat keje berat sebab tu sakit2 badan.. Betul tak ? Pe2 pun takpe..

Ambil vaksin dan rasa sendiri pe side effect vaksin..

Aku x nak rasa side effect vaksin.. So aku x nak ambil vaksin.. Pilihan masing2..
20210722_153328.jpg
 
Sponsored Post

kipassiling

Active Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
1,031
Reaction score
192
Points
43
Aku setuju dgn pendapat boss..
Kita mmg xde data meninggal sebab apa..
Aku pun x berani nk gi tanya isteri dia..

Tapi content facebook nya itu something yg boleh dibuat bahan bacaan..

So aku post jgk kt sini..

Tetap blh jatuh fitnah. Tunggu update bini dia dulu. Tak kan sebab arwah ambik vaksin dan meninggal terus nak update aefi. Kalau serangan jantung mungkin la blh kaitkan. Ini kalau sebab lain?
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
Tetap blh jatuh fitnah. Tunggu update bini dia dulu. Tak kan sebab arwah ambik vaksin dan meninggal terus nak update aefi. Kalau serangan jantung mungkin la blh kaitkan. Ini kalau sebab lain?

Gini boss..

Kita bila berforum..

Kita letak dlu maklumat pe yg kita nak letak..

Benda tu fitnah ke tidak ?

Perkara kedua.. Klo boss rse banyak sgt fitnah dalam internet.. Maka boss kne stop guna internet..

Itu kaedah yg terbaik utk boss..

--

Info ni aku letak sbgi bahan bacaan dlu..

Side effect vaksin ? Benar atau tidak ?

Itu cuma andaian masing2..

Nak tahu kebenaran ? KKM je boleh jawab..

---

Selingan info..
Aku nak terangkan konsep kita berforum..

Ini Contoh politik

Sama kisahnya bila kita spekulasi najib songlab duit 1mdb..
News pada tahun 2013 waktu itu masih andaian..news masih spekulasi..

Bila disoal siasat 2019 xde pun najib songlap duit 1mdb..Duit tu mmg dri arab..

Tp andaian aku boleh jdi jho low bg projek harga 50 billion 1mdb kpd pemuda arab.. pemuda arab, dgn senang hati bg duit saguhati 2.3billion kpd najib..

make sense ? Adakah itu fitnah ? Kita tgh bincang..

Klo kita kata itu fitnah, maka sebaiknya kita elak guna platform internet utk dptkan info..

Elok duduk dalam rumah baca Al-Quran dan sebagainya.
Maksudnya kita menjauhi sbrng isu fitnah.. Jangan bincang lansung ttg politik, ttg artis, ttg ustaz ebit, ttg spe2 pun. Supaya kita dpt jauhi fitnah.

---

Berbalik kpd isu kematian sebab vaksin, dll.

Spe2 ada info terkini ttg kematian tersebut..

Boleh update semula kt sini.. Supaya semua faham bahawa.. Ianya bukan side effect vaksin..

---

maklumat tu aku letak je kt sini.. Betul ke tak.. Itu perkara kedua..

Tp ianya bahan perbincangan.. Klo boss rse ada info baru.. Boss bawa bincang.. Tp klo boss rase takut sbb fitnah.. Boss kne stop guna internet..

---

Boss faham apa yg aku cuba sampaikan ?

x faham xpe..

Aku dh cuba terang..
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
13,377
Reaction score
1,994
Points
201
20210722_153354.jpg


Menyesal ambil vaksin..

Ini mmg betul2 kes side effect vaksin..

Tapi kita boleh cakap, dia buat keje berat sebab tu sakit2 badan.. Betul tak ? Pe2 pun takpe..

Ambil vaksin dan rasa sendiri pe side effect vaksin..

Aku x nak rasa side effect vaksin.. So aku x nak ambil vaksin.. Pilihan masing2..
20210722_153328.jpg
Nie semua fitnah kkm nie hahaha
 

kipassiling

Active Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
1,031
Reaction score
192
Points
43
Gini boss..

Kita bila berforum..

Kita letak dlu maklumat pe yg kita nak letak..

Benda tu fitnah ke tidak ?

Perkara kedua.. Klo boss rse banyak sgt fitnah dalam internet.. Maka boss kne stop guna internet..

Itu kaedah yg terbaik utk boss..

--

Info ni aku letak sbgi bahan bacaan dlu..

Side effect vaksin ? Benar atau tidak ?

Itu cuma andaian masing2..

Nak tahu kebenaran ? KKM je boleh jawab..

---

Selingan info..
Aku nak terangkan konsep kita berforum..

Ini Contoh politik

Sama kisahnya bila kita spekulasi najib songlab duit 1mdb..
News pada tahun 2013 waktu itu masih andaian..news masih spekulasi..

Bila disoal siasat 2019 xde pun najib songlap duit 1mdb..Duit tu mmg dri arab..

Tp andaian aku boleh jdi jho low bg projek harga 50 billion 1mdb kpd pemuda arab.. pemuda arab, dgn senang hati bg duit saguhati 2.3billion kpd najib..

make sense ? Adakah itu fitnah ? Kita tgh bincang..

Klo kita kata itu fitnah, maka sebaiknya kita elak guna platform internet utk dptkan info..

Elok duduk dalam rumah baca Al-Quran dan sebagainya.
Maksudnya kita menjauhi sbrng isu fitnah.. Jangan bincang lansung ttg politik, ttg artis, ttg ustaz ebit, ttg spe2 pun. Supaya kita dpt jauhi fitnah.

---

Berbalik kpd isu kematian sebab vaksin, dll.

Spe2 ada info terkini ttg kematian tersebut..

Boleh update semula kt sini.. Supaya semua faham bahawa.. Ianya bukan side effect vaksin..

---

maklumat tu aku letak je kt sini.. Betul ke tak.. Itu perkara kedua..

Tp ianya bahan perbincangan.. Klo boss rse ada info baru.. Boss bawa bincang.. Tp klo boss rase takut sbb fitnah.. Boss kne stop guna internet..

---

Boss faham apa yg aku cuba sampaikan ?

x faham xpe..

Aku dh cuba terang..

saya tak perlu faham, ini kan forum, open. klu bro rasa bukan fitnah terpulang. apa ilmu yang saya ada, post ini adalah fitnah.

harap faham apa yg aku cuba sampaikan ?

niat tak meghalalkan cara..
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
saya tak perlu faham, ini kan forum, open. klu bro rasa bukan fitnah terpulang. apa ilmu yang saya ada, post ini adalah fitnah.

harap faham apa yg aku cuba sampaikan ?

niat tak meghalalkan cara..

Boss x nak faham pun takpe..

Tapi Aku faham, maklumat dia x lengkap..

So kita xleh letak sesuka hati..

---

Tp aku dh tulis kt situ..

Aku pun x suka update kematian vaksin..

Tp aku update sbb kisah ni sedih sikit cara penyampaiannya..

Arwah x bersedia nak ambil vaksin..

Tp sebab nak gi masjid..

Arwah ambil juga vaksin..

Tetiba seminggu isteri update dah meninggal..

Allah jemput..

---

Hasil aku cari info ( benda ni still x jelas ) xde pengesahan isteri.. Sebab kita tahu.. Isteri tgh sedih dan sebagainya.. Xde kperluan nk tahu detail2//..

IMG_20210722_175116.jpg


Ade komen di fb cakap meninggal masa tidur..

---

Still xde kaitan dgn vaksin..

Tapi aku letak je dkt sini..

Untuk bahan bacaan tambahan..

---
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
Bagus content video ni..

Tapi still kita follow pemerintah..

Tapi kedepan nnti jika pemerintah berlaku zalim..

Something wrong dalam cara pemerintah buat keputusan..

Kena check balik..

Walaupun taun x sama dengan covid..
Still aku hormat pendapat mufti..
Kita masih Boleh solat dirumah bersama family rapat2//


 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
20210722_185232.jpg


Ada orang buat listing sendiri senarai kematian selepas ambil vaksin..

Benda ni logik je..

Tapi apakah vaksin menyebabkan kematian ?

KKM je boleh sahkan..

Aku share file pdf utk yg berminat membaca..
 

Attachments

  • 5_6316509514900177749.pdf
    1.2 MB · Views: 3

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
57,342
Reaction score
5,185
Points
721
berita hari ni kat australia..2 orang mati ada kaitan dgn AZ.




A Tasmanian man and a Victorian woman have passed away after receiving the first dose of the AstraZeneca vaccine, the Therapeutic Goods Administration has confirmed.

“Sadly two people with confirmed TTS following the first dose of the AstraZeneca vaccine died in the last week,” a statement by the medicines regulator said.

“One was a 44-year-old man from Tasmania and the other was a 48-year-old woman from Victoria. We extend our sincere condolences to their families and loved ones.”

This latest announcement brings the total of deaths linked to the vaccine to six people out of 6.1 million doses administered across the nation.

It comes as four new blood clotting cases were also recorded this week.
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register