Pengharaman buku Sisters in Islam ditarik balik!

CG Sponsors




BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Pengharaman buku Sisters in Islam ditarik balik

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menarik balik pengharaman buku 'Muslim Women and the Challenge of Islamic Extremism' yang dikuatkuasakan lebih setahun setengah yang lalu.

Buku berkenaan diedit oleh pakar sosiologi dari Institut Pengajian Antarabangsa, Universiti Kebangsaan Malaysia, Professor Norani Othman dan diterbitkan untuk NGO, Sisters in Islam (SIS).

Buku berkenaan adalah kumpulan esei nukilan aktivis dan para intelektual antarabangsa. Ia diharamkan oleh kementerian dalam negeri pada 31 Julai 2008 atas alasan ia boleh mengugat ketenteraman awam.

Ia juga dikatakan boleh menyebabkan kekeliruan di kalangan umat Islam, khususnya wanita.


Sumber: http://malaysiakini.com/news/122799
 
Sponsored Post

redpips

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2009
Messages
881
Reaction score
22
Points
15
best sangat ker buku ni...x pernah jumpa pun...ada link tak?mai nak baca....
 

mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
aku cukup risau ngan ideologi yg cuba di bawakan oleh depa ni...kalu sapa2 ada baca artikel dlm majalah al-islam x silap aku korang boleh nilai soal jawab wartawan ngan sis ni...
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
bangga la puak2 ustazah marina mahathir neh
 

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,705
Reaction score
295
Points
141
1malaysia maaa harharhar
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
ditarik balik?abislah
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
takde sapa nak baca pun.
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam.......apa dah jadi????bahaya ni....apa tindakan pihak berkuasa
 

little_lily

Legendary Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
14,859
Reaction score
101
Points
123
SIS dr dulu mmg screwed up.. tp dah derang buat rayuan sumer bebas jer la buku tu.. tp dah edit oki kot
 
Sponsored Post
Top
Log in Register