BTC USD 16,827.1 Gold USD 1,787.31
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Penghantar makanan maut dirempuh SUV

Yallah

Active+ Member
Messages
2,616
Joined
Jun 21, 2021
Messages
2,616
Reaction score
356
Points
41

Penghantar makanan maut dirempuh SUV​

Ruwaida Md Zain
[email protected]




Klang: Penghantar makanan maut manakala seorang penunggang motosikal parah dalam kemalangan membabitkan lima kenderaan di Persimpangan Lampu Isyarat, di Jalan Meru/Jalan Haji Sirat, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, polis menerima laporan kemalangan membabitkan dua kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Nissan X-trail, sebuah Proton Wira dan dua motosikal kira-kira jam 2.30 petang.

"Siasatan mendapati, persimpangan berkenaan mempunyai empat lorong yang mana dua lorong jalan terus dan dua lorong untuk membelok ke kanan.

"Siasatan awal mendapati kejadian kira-kira jam 2 petang itu berlaku apabila Nissan X-trail yang memandu di lorong kiri hendak membelok ke kanan.

"Namun, secara tiba-tiba kenderaan jenis sama di lorong kanan ingin jalan terus menyebabkan kedua-duanya terbabas yang mana Nissan X-trail yang berada di lorong kanan melanggar sebuah motosikal yang berada di arah bertentangan.

Sementara, Nissan X-trail yang berada di lorong kiri melanggar sebuah motosikal penghantar makanan dan kereta Proton Wira yang berada di arah bertentangan," katanya dalam kenyataan hari ini.

Akibat pelanggaran itu katanya, penghantar makanan iaitu lelaki tempatan berusia 34 tahun meninggal dunia di tempat kejadian.
"Penunggang motosikal, seorang lelaki tempatan berusia 29 tahun yang parah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk rawatan lanjut.

"Mayat dihantar ke HTAR bagi tujuan bedah siasat setelah keputusan saringan Covid-19 diperoleh," katanya.

Beliau berkata, kedua-dua pemandu SUV masing-masing berusia 20 tahun dan 24 tahun ditahan untuk siasatan lanjut.
"Kes ini disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

"Orang awam yang mempunyai maklumat mengenai kejadian ini diminta menghubungi Pegawai Penyiasat, Inspektor Mohd Fadli Ismail di talian 017-2141318," katanya.

Disiarkan pada: September 23, 2022 @ 2:02pm


GAMBAR tular kemalangan maut membabitkan lima kenderaan di Persimpangan Lampu Isyarat, Jalan Meru/Jalan Haji Sirat. FOTO Ihsan Pembaca
 
Sponsored Post

Yallah

Active+ Member
Messages
2,616
Joined
Jun 21, 2021
Messages
2,616
Reaction score
356
Points
41
Test untuk hang orang semua, Ikut aturan yang betul mana satu jalan dahulu dan ke dua dan ketiga.

A)

B)

C)

349056-CD-4869-4-E27-B833-3-B7-BB77-EEDF5.jpg
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,213
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,213
Reaction score
4,781
Points
266
Awards
1

Fb tu yg meninggal
Grab tu cedera parah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,532
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,532
Reaction score
25,648
Points
2,836
Awards
1

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,213
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,213
Reaction score
4,781
Points
266
Awards
1
Nak masuk simpang pun laju juga
Kesian yang jadi mangsa tu
Tak la. Yang laju tu ikutkan die nak straight
Tapi entah sekolah memandu mane ajar die, die p bantai bawak mcm tu
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,532
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,532
Reaction score
25,648
Points
2,836
Awards
1

Yallah

Active+ Member
Messages
2,616
Joined
Jun 21, 2021
Messages
2,616
Reaction score
356
Points
41
Teruskan sama sama kita uji balik kerana mungkin ada yang sudah lupa.
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,213
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,213
Reaction score
4,781
Points
266
Awards
1
Betul bang
Bila tengok balik video
Lane kanan tu laju
Lane kiri tu slow tapi macam yakin je dia nak ke kanan dengan selamat
Kalau aku pun yakin je ambik kanan
Mmg lorong tu untuk ke kanan
Tapi kereta gila tu p bawak laju, nak p terus, masuk lorong untuk ke kanan
 
Sponsored Post

Top
Log in Register