BTC USD 58,768.0 Gold USD 1,796.54
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pengasas Facebook janji buat sumbangan

voda

Active Member
Paid Membership
Joined
Feb 23, 2010
Messages
2,322
Reaction score
83
Points
35
du_04.1.jpg

Mark Zuckerberg

NEW YORK – Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Facebook, Mark Zuckerberg, 26, merupakan antara 17 bilionair Amerika Syarikat (AS) yang berjanji untuk mendermakan sebahagian besar kekayaan mereka untuk tujuan amal.

Projek yang dilancarkan pada tahun ini oleh bilionair Warren Buffett dan Bill Gates dilaporkan menyenaraikan seramai 57 inidividu dan keluarga lain yang telah menandatangani ikrar tersebut.

“Ramai yang menunggu sehingga saat-saat akhir kerjaya untuk memberikan sumbangan.

“Kenapa harus tunggu lagi jika sudah ada kelebihan untuk melakukannya,” kata Zuckerberg yang kekayaannya dianggarkan AS$6.9 billion (RM21.7 billion) oleh majalah Forbes.

Buffett memberitahu, ilham melibatkan bilionair itu diperoleh apabila majalah Forbes menyenaraikan 400 bilionair AS.
 
Sponsored Post

zerotech

Super Active Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
9,284
Reaction score
106
Points
73
sosial network tu citer pasal dia ke?? nak tak nak je tengok citer tuh..
 

rizalstudio

Active+ Member
Joined
Jan 8, 2009
Messages
2,664
Reaction score
690
Points
71
du_04.1.jpg

Mark Zuckerberg

NEW YORK – Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Facebook, Mark Zuckerberg, 26, merupakan antara 17 bilionair Amerika Syarikat (AS) yang berjanji untuk mendermakan sebahagian besar kekayaan mereka untuk tujuan amal.

Projek yang dilancarkan pada tahun ini oleh bilionair Warren Buffett dan Bill Gates dilaporkan menyenaraikan seramai 57 inidividu dan keluarga lain yang telah menandatangani ikrar tersebut.

“Ramai yang menunggu sehingga saat-saat akhir kerjaya untuk memberikan sumbangan.

“Kenapa harus tunggu lagi jika sudah ada kelebihan untuk melakukannya,” kata Zuckerberg yang kekayaannya dianggarkan AS$6.9 billion (RM21.7 billion) oleh majalah Forbes.

Buffett memberitahu, ilham melibatkan bilionair itu diperoleh apabila majalah Forbes menyenaraikan 400 bilionair AS.

26 tahun dah billionair? apa aku tgh buat skrang ni..... ~X(~X(~X(
 

comelcomot

Active+ Member
Joined
Jan 29, 2009
Messages
4,851
Reaction score
11
Points
30
wow kaya..banyak duit ini hajat apa sahaja mesti dapat ..bestnye
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
hidup mewah la dia ni..goyang kaki je la.. :))
 

Cool Guy

Fun Poster
Joined
Aug 20, 2010
Messages
153
Reaction score
7
Points
15
sosial network tu citer pasal dia ke?? nak tak nak je tengok citer tuh..

yup cite pasal dia dan mcm mana terciptanya FB.. Ok la juga cite tu, tapi kalau x faham english bosan tu.. filem banyak bebel :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register