BTC USD 37,954.7 Gold USD 1,805.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pengalaman surrender policy takaful anda!

bismut

Freshie
Joined
Nov 24, 2007
Messages
37
Reaction score
0
Points
6
Just nak share pengalaman aku nak surrender policy dengan satu syarikat takaful ni...

Submit policy 14 Oct 2010. Dijanjikan 3 minggu untuk ambik cek.
Minggu ke-3 (3/11/2010) call CS untuk tanya status. Dikatakan pembatalan dah approve. Tunggu keluar cek oleh finance. Next week akan call inform untuk collect cek.:-?
Hari ni call (12/11/2010) dan diberitahu permohonan masih dalam proses. Aku kasik tekan suara sikit...Err, CS tu cakap "Encik call pegawai yang bertanggungjawab",...kasik nama..en XXXXX
Call en XXXXX..Jawapan dia masih dalam proses..Kasi tekan sikit...Terus, paling awal boleh collect hari Isnin ni tapi tak boleh bagi exact date....:eek:

So, korang punya experience memang lambat mcm nih ke?...Dulu tahun 2004, ada juga aku surrender Great Eastern punya policy. Memang tepati janji. Janji 3 minggu, memang dapat on time.
 
Sponsored Post

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
Mintak respond drp ejen t.ikhlas explain sket pd kwn kita yg teraniaya ni..
 

pojikun10

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,450
Reaction score
2
Points
25
smlm aku tlg terminate-kan polisi client PruBSN yg masih dlm cooling period 15 hari....

p/s: dah client pikir dia kebal terminate je..nanti dia sakit ke ape bukan duit aku kena keluar.lgi pon xguna paksa2..aku dah sampaikan ilmu sebaik mungkin....aku x off-topic kan...hahaha..
kesimpulannya senang je nak terminate but still depend on the company
 

pojikun10

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,450
Reaction score
2
Points
25
smlm aku tlg terminate-kan polisi client PruBSN yg masih dlm cooling period 15 hari....

p/s: dah client pikir dia kebal terminate je..nanti dia sakit ke ape bukan duit aku kena keluar.lgi pon xguna paksa2..aku dah sampaikan ilmu sebaik mungkin....aku x off-topic kan...hahaha..
kesimpulannya senang je nak terminate but still depend on the company
 

fdhm2u

Active Member
Joined
Jul 15, 2007
Messages
2,053
Reaction score
1
Points
25
Aku pun dah 2 kali cancel policy yg dalam cooling period 15 hari...ok jer, cepat...
 

an1003

Active Member
Joined
May 24, 2010
Messages
1,666
Reaction score
23
Points
30
npe diorg cancel? rugi r...untung de policy ni...pengalamn aku..kwn bkn melayu..die ade 3 ke 4 polisi..utg bile masuk hosp bile medical allowance die leh claim...huhu~..best...masuk hosp dpt duit..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register