BTC USD 16,977.7 Gold USD 1,797.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pengalaman saya dgn emas -A to Z

Status
Not open for further replies.

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
2,747
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
salam kpd semua forumer

baiklah...bt first time sy bukak thread dlm cg ni..utk berkongsi pengalaman sy berkaitan pelaburan emas ni dgn semua yg berminat,tak kirala bru nak bljar ke atau dh lama dlm bidang ni

sy sedia berkongsi/bertukar-tukar pndapt atau pndangan dan menrima kritikan atau aa shja asalkan anda beretika dlm menulis komen kpada sy..gunakan bhasa yg sopan utk berkomunikasi dlm ni

sy ingin kongsikan pengalaman sy bagaimana sy bermula dgn emas ni di dlm thread ini..
sy akan cb update skerap yg blh..
ok..first sy ingin kongsi bagaimana sy terdetik utk mngetahui ttg emas ini
 
Last edited:
Sponsored Post

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
2,747
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
sy mmg berminat bab2 saving ni..ada ASB..dan msa tu blum masuk KPF lagi..

suatu hari sy terbaca artikel dlm srt kbr ttg pelaburan emas ni atau emas sbgai smpanan..(jgn keliru pelaburan emas dan skim pelaburan emas-yg kedua ni mmg slh di sisi undang2)

wktu tu penghujung tahun 2008..dlm artikel tu dia ada bg cnth yg mudah utk digambarkan..lbh kurang mcm ni :
emas yg anda beli 10 tahun yg lepas hrganya rm800 tp kini sdh mencecah rm3500..bygkan hmpir 4 kali gnda..
namun sy menjangkakan dlm keadaan skrg..10 thun akan dtg..sy kira lbh kurang thun 2020..gandaannya lbh dari 4 kali gnda..so anda blh bygkan ye

nilai emas yg sy labur bru2 ini rm100k..bygkan 10 tahun,20 tahun akan dtg
itu belum kira yg sy akan generate (yg ni advance,utk yg baru nak bljr..kna fhm basic dulu)
 
Last edited:

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
2,747
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
sejak itu la sy mncri maklumat psal emas tu dlm internet..msa tu tk byk..blh kira dgn jari..
tp yg paling sy suka blog sifu sy la..sbb penulisannya yg telus dan mmg tak prejudis pd mna2 emas pd awlnya..krana mnat pd emas yg dtg dulu..pilihan yg ada tu kemudian..

tk slh nak pelbagaikan pilihan..tp sy dh buat pilihan yg terbaik dgn mbeli emas fizikal public gold..byk sbbnya

sy dan suami jga adalah agen public gold yg sah
utk sy smpi tahap ni bkn semudah yg disangka..

sy pnh kerugian hmpir rm13k..mgkin itulah 'yuran pendaftaran'yg sy kna byr utk bjya dlm bdg ni..bab kat sifu..
ok..nak tgu respond la pulak..see u all later
 
Last edited:

azam575

CG Super Hardcore Club
gemgemgem
Messages
100,030
Joined
Jul 19, 2007
Messages
100,030
Reaction score
858
Points
1,076
thaks for sharing ... nak info lg please
 

adamdanial

Fun Poster
Messages
421
Joined
Jun 18, 2010
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
menarik..hope boleh share lagi byk info ttg nak jadi agen tu..berminat sgt nih..:)cgrock
 

inspire

Active Member
Messages
1,190
Joined
Feb 15, 2009
Messages
1,190
Reaction score
4
Points
25
nk tanye... kt mane bleh kite pajak gold bar?? sbb sy masih lg tercari2 pihak yg terima gold bar utk pajak.. hajat nk merempit terbantut skang nih.. huhu.. harap dpt membantu... ;-)
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
2,747
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
nk tanye... kt mane bleh kite pajak gold bar?? sbb sy masih lg tercari2 pihak yg terima gold bar utk pajak.. hajat nk merempit terbantut skang nih.. huhu.. harap dpt membantu... ;-)

skrg ni dh tk ssh mcm dulu..sbb agrobank mmg dh trima gold bar dan produk2 public gold(pg) yg lain..klu tk slh bnk rkyat je yg pyah skit..tp smlm terbca kat fb kawan..dia kata bnk rakyat selayang dh terima..awk duk area mna..rajin2 la survey..blhla merempit..hehe
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
2,747
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
menarik..hope boleh share lagi byk info ttg nak jadi agen tu..berminat sgt nih..:)cgrock
klu nak jd agen kna mula dgn modal rm40k..tp time promosi dia bg offer rm20k je..slalu la bca kat blog2 agen pg ye..ataupun blh contact no pihak syarikat.blh tnya kat no ni 03-56348999 (cawangan Selangor) psal brapa modal terkini utk jd agen.klu sy tau nnt sy ltak info tu kat sini.sbb sjak jd agen dh jrg follow up psal ni
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register