Pengalaman Ditipu bengkel servis Motosikal , cara dapat refund balik

Recommended Brokers


Mr.Tab

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,031
Reaction score
15
Points
25
Pengalaman & pengajaran. nice sharing tt..

Biasanya kalau pomen dh turun enjin/barai habis. habis semua part kalau boleh dia nak tukar. yg tk rosak dikatanya rosak. kita yang jadi mangsa..

Anggaran dalam 300-400, tp kena sampai 1.5k. mmg terduduk la.. moto dah barai. nak taknak kena laa bayar juga..

mcm sy, akan tnya pomen btul2.. sy nak tuka benda yg rosak dgn harga anggaran dia tu. lebih mmg sy tk byr. melakinkan barang tambahan tu mmg perlu di tukar. :)cgrock
mmg teknik menarik pelanggan mcm tu, mintak quatation/list barang nak tukar takkan buat awal2..bukak barai baru buat..sesal tiada guna selepas tu...
 
Sponsored Post

Mr.Tab

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,031
Reaction score
15
Points
25
sy pernah repair kete dgn kawan yg kononnya pandai bab2 kete.dari 5 kali dia repair,3 kali kene masuk workshop.bile cite kat die,dia bg alasan skill dia nak jimatkan kos (tapi masalah x selesai). :))
yang memandai tapi takde sjil..berdasarkan pengalaman dan peralatan tiada..susah juga tu..hihi

yang penat owner la..bertabahla
 

Mr.Tab

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,031
Reaction score
15
Points
25
terbaik sharing ni. puji kpdnkk sbb buat keje
kpdnkk yang ni boleh puji, dia kata langkah seterusnya nak check barang tu original hong leong atau tak, tapi tak tau la stage sampai mana selepas ni. yang penting lepas ni cari barang sendiri, repair kat kawan2 yang ada workshop..workmanship pun lembut dan berseni, kedai c i n a ni kerja nak cepat, kualiti tiada
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,312
Reaction score
7
Points
25
cara tt tulis penuh dgn seni..kena baca slow2 baru paham ayat TT sgt tinggi .pengolahan ayat terbaik..apa pun nice sharing
 

pencariduit

Permanently Banned
Joined
Mar 10, 2016
Messages
393
Reaction score
6
Points
15
Kerosakan dalaman mcm ni sebenarnya mmg mcm tu.. X tau apa yg rosak selagi x bukak dan tgk.. Mna2 pomen pun gerenti bg kos yg dia boleh confimkan apa rosak base dari dengar bunyi..

Dah bukak.. Check 1-1 part mana yg effect baru boleh bagi harga...

Tp yg aku citer ni kalau dgn wshop yg dipercayai dan kenal kowang laa...
Kalau x mmg kena mcm tt ni la..
betul. saya pon hanya pegi ke bengkel yg saya selalu pegi. kalu bengkel lain, memang x la..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register