BTC USD 56,388.8 Gold USD 1,777.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Others Pengalaman/bincang pasang Autogate untuk kediaman

mohdhamri

Freshie
Joined
Jan 15, 2011
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
CCTV,ALARM,AUTOGATE,ACCESS DOOR CONTACT KAMI:-

Ramai yang tak faham berkaitan radas diatas..

mari berkongsi maklumat.

Mohd hamri tel: 0135300900 Email : [email protected]
Aiman tel: 0195272274 Email : [email protected]
Nizar tel: 0175621799


t.k.
 
Sponsored Post

feerdaus

Active Member
Joined
Mar 18, 2010
Messages
1,006
Reaction score
37
Points
30
Pengalaman Pasang Autogate di kediaman anda

Salam,

saya nak tanya skit ada sapa2 kat cg ada pengalaman pasang autogate kat rumah korang tak?

cecite skit pengalaman korang gunakan autogate ni pernah ada masalah ke tak penah ke, kos pemasangan, brand, swing ker sliding ker folding ker, kalo swing pakai jenis arm type ker,atau yang tanam kat dlm simen tu. kalo yang sliding kita dah maklum la camne. autogate korang laju ker slow? penah ambik timing tak dia buka dan tutup?..... heheheh... byk tol soalan aku...:D

so sesapa yg ada pengalaman guna autogate bole le share kat sini.

kalo bole ikut format ni ok gak(tak ikut pon takpe:)cgrock)

Brand:
Type:
Kos:
Lain2:
spt fungsi tambahan ada sesetengah autogate siap ada alarm,autoclose,pillar light,system lock dll.



thanks
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
best kalo dpt psg autogate nih. time hujan blh masuk rumah terus. x basah2 dh. buat masa nih, aku cuma psg pintu pagar baru termasuk wiring utk autogate tu. so bila ada bajet, baru psg autogate tu. xyah dh hacking lantai. Kos autogate RM1400(sebelah)
 

feerdaus

Active Member
Joined
Mar 18, 2010
Messages
1,006
Reaction score
37
Points
30
best kalo dpt psg autogate nih. time hujan blh masuk rumah terus. x basah2 dh. buat masa nih, aku cuma psg pintu pagar baru termasuk wiring utk autogate tu. so bila ada bajet, baru psg autogate tu. xyah dh hacking lantai. Kos autogate RM1400(sebelah)

yup... aku pon tgh pertimbangkan nak pasang autogate ni, so skang tgh pilih type/jenis yg sesuai... aku tak bape minat yg jenis arm type sbb aku rasa mcm besar sgt...

pagar bro jenis sliding ker swing? wrought iron ke steel? bape kos wat pagar dan wiring shj?

harga rm1400 tuk sebelah, kalo tambah lagi 1 motor tuk swing type bape? aku dapt quote kat area tempat aku dlm rm1800 tuk 2 motor, wiring lain harga.
 
Last edited:

PELIKAN

Super Active Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
7,026
Reaction score
40
Points
70
...standby aje range ab RM2k

klu yg concile lantai..pastikan gear dia metal/besi..bukan plastik
nak lawa wayar tanam dalam lantai guna armour cabel last long
 

feerdaus

Active Member
Joined
Mar 18, 2010
Messages
1,006
Reaction score
37
Points
30
...standby aje range ab RM2k

klu yg concile lantai..pastikan gear dia metal/besi..bukan plastik
nak lawa wayar tanam dalam lantai guna armour cabel last long

ha tu la "armour cable" yang warna itam tu kan, pastu dlm dia baru ada wayar lagi pecah 3 kalo tak silap aku.

aku penah nmpk waya ni kat rumah baru yg mmg dah siap wiring tuk autogate... ada satu lagi jiran aku renovate umah dia wat skali wiring autogate tp pakai wayar biasa yg wat wiring tu kaler biru dgn kuning...
 

PELIKAN

Super Active Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
7,026
Reaction score
40
Points
70
wayar biasa tu tak tahan..karat dan patah...short...tak tahan panas..nanti melt....dah short circuit..nak buat balik...
mahal sikit semeter tak silap RM70 hinggit
ha tu la "armour cable" yang warna itam tu kan, pastu dlm dia baru ada wayar lagi pecah 3 kalo tak silap aku.

aku penah nmpk waya ni kat rumah baru yg mmg dah siap wiring tuk autogate... ada satu lagi jiran aku renovate umah dia wat skali wiring autogate tp pakai wayar biasa yg wat wiring tu kaler biru dgn kuning...
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
rumah aku da ada autogate...sng nak masuk keta..budject 2k lebih
 

feerdaus

Active Member
Joined
Mar 18, 2010
Messages
1,006
Reaction score
37
Points
30
wayar biasa tu tak tahan..karat dan patah...short...tak tahan panas..nanti melt....dah short circuit..nak buat balik...
mahal sikit semeter tak silap RM70 hinggit

yup.. terima kasih tuk info ni...:)paid:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register