BTC USD 23,176.5 Gold USD 1,927.96
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pengacara 999 pohon prosiding perceraian

anasz

Active+ Member
Messages
3,582
Joined
Nov 8, 2007
Messages
3,582
Reaction score
43
Points
30
Apa nak jadi ngan umah tangga pengacara 999 ni,zakiah anas satu hal,mazidul pun satu hal

Ni kes Zakiah
KUALA LUMPUR 27 Nov. – Suami personalitiTV3, Zakiah Anas memohon supaya prosiding permohonan untuk bercerai yang dikemukakan isterinya ditangguhkan bagi membolehkan kes dibincangkan secara baik.

Mohamad Yusof Mohamad Taib, 46, yang tidak menghadiri prosiding memaklumkan perkara itu menerusi panggilan telefon kepada Peguam Syarie, Azmi Mohd. Rais yang mewakili Zakiah.

Hakim Syarie Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Kamarulzaman Ali menetapkan 23Disember ini untuk sebutan kes.

Zakiah memfailkan permohonan di bawah Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Selangor 2003 pada 31 Oktober lalu.

Zakiah, 42, telah berkahwin dengan suaminya dan dikurniakan dua orang anak lelaki.

Permohonan cerai dikemukakan setelah tiada persefahaman. - Utusan

Ni kes mazidul

PETALING JAYA - Kes pengesahan lafaz cerai wartawan penyiaran TV3 yang juga pengacara rancangan 360, Mazidul Akmal Sidek yang difailkan isterinya, Khairul Fazlin Kamarudin, 38, akan dibicarakan 14 Januari depan.

Ketika prosiding dijalankan di hadapan Hakim Syarie Ghazali Ahmad, di Mahkahmah Rendah Syariah, Petaling Jaya semalam, Mazidul memberitahu mahkamah dia menerima dan memahami saman yang diserahkan terhadapnya dengan menjawab: "Saya faham. Sebenarnya..."

Belum pun sempat Mazidul menghabiskan ayatnya, hakim mencelah dan berkata: "Jika ada pembelaan dan apa-apa keterangan, hendaklah dilakukan semasa perbicaraan nanti".

Selepas prosiding selesai, Mazidul yang hadir ke mahkamah dengan isterinya enggan memberikan sebarang komen ketika ditanya sambil menuju ke keretanya sebelum meninggalkan pekarangan mahkamah.

Pasangan tersebut telah berkahwin pada 21 Mei 1997 dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Muhamad Afif Faiq, 10, dan Muhamad Azard Faez, 7.

Minta2 diorg bersatu dan selesai cara baik.amin
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register