BTC USD 38,443.0 Gold USD 1,803.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

pendrive tidak dapat format

potsmoker

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2007
Messages
28,054
Reaction score
52
Points
130
salam..

ada sape2 bole tolong, nape pendrive tak leh format?

last2 kuar " the disk is write protected"

tolong2.....:((
 
Sponsored Post

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
aikkkk, same la prob ko ngan aku. pendrive aku pon xleh format. sebijik mcm ko punyer error dier.
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
aikkkk, same la prob ko ngan aku. pendrive aku pon xleh format. sebijik mcm ko punyer error dier.

wah...biaser ko expert jak...kenapa kena jgk?huhu...
:-?ermmm...langsung tak leh format yek?delete sume benda dalam tu boleh plak?
 

sasake

Fun Poster
Joined
Sep 7, 2008
Messages
319
Reaction score
4
Points
15
salam..

ada sape2 bole tolong, nape pendrive tak leh format?

last2 kuar " the disk is write protected"

tolong2.....:((

Bro cuba try format dari DOS..itu saja caranya..
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
dah try kot² ada button yg write protected atau x?
kalo x boleh mcm problem je...
selalunya TOSHIBA brand kuar error tu
 

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
error sebijik cam postmoker "the disk is write protected".
mcm2 care format, dos,fat,ntfs,dd,part,qtparted,fdisk. sumo xleh.
mmg dah kong kot pendrive aku.
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
error sebijik cam postmoker "the disk is write protected".
mcm2 care format, dos,fat,ntfs,dd,part,qtparted,fdisk. sumo xleh.
mmg dah kong kot pendrive aku.

klau kong 1 gb takper..huhu...klau 8gb..tu termenung kejap la..
pandrive ngah murah skang...layan beli lain la plak...
tp,tak puas ati gaks ni...takder penyelesaian ker?:-?
delete benda alah tu dalam file leh?nak format jer tak leh ek..
jenama menda tuh?
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
Sentiasa 'eject' atau 'Safely Remove Hardware' bila nak cabut pendrive tu lenkali...
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
salam..

ada sape2 bole tolong, nape pendrive tak leh format?

last2 kuar " the disk is write protected"

tolong2.....:((

bro, mula2 cuba cari kut2 pendrive tu ada unlock/lock function


kalu takde maknanya ko kena guna cara ni
dolod file ni

unzip, kedian ko double klik>>>ok, registry untuk function disable usb write akan diinstall.

lepas tu ko try semula cucuk usb drive tadi

gud luck
 

Attachments

  • DisableUSBWrite.zip
    320 bytes · Views: 30
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register