BTC USD 56,567.5 Gold USD 1,769.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pending Order & Stop Loss

othmanr

Fun Poster
Messages
111
Joined
Jun 8, 2008
Messages
111
Reaction score
0
Points
10
Macam mana nak TSL MT4

Salam,

Ada sesapa boleh ajar tak? Macammana nak TSL kat MT4? Lagi satu soalan. Kat Maketiva, saya boleh tengok status trading saya,kat MT4 kat mana nak tengok?


othmanr
 
Sponsored Post

proincm

Super Active Member
Messages
5,980
Joined
Mar 28, 2007
Messages
5,980
Reaction score
5
Points
65
tsl aper aa..trailingstop ke?
 

hishammarmin

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
5,679
Joined
Oct 31, 2007
Messages
5,679
Reaction score
191
Points
73
Untuk trailing stop loss (TSL). Emmm...ko kena klik button TERMINAL kat button yang banyak2 kat atas MT4 ( ATAU gi kat VIEW..then TERMINAL). Lepas ko click ...dia akan paparkan status trading kau (dalam TRADE window). Untuk TSL...ko klik button mouse kanan kat post yang kau dah enter...nanti akan keluar window...gi kat trailing stop....dan ada pilihan kat situ. Selalunya trailing akan start selepas positif 15 pips. Cuba ler....
 
Last edited:

atlantis

CG Top Poster Club
Messages
35,221
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
Untuk trailing stop loss (TSL). Emmm...ko kena klik button TERMINAL kat button yang banyak2 kat atas MT4 ( ATAU gi kat VIEW..then TERMINAL). Lepas ko click ...dia akan paparkan status trading kau (dalam TRADE window). Untuk TSL...ko klik button mouse kanan kat post yang kau dah enter...nanti akan keluar window...gi kat trailing stop....dan ada pilihan kat situ. Selalunya trailing akan start selepas positif 15 pips. Cuba ler....

eset CG yg mahal :)cgrock
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Messages
23,582
Paid Membership
Joined
May 29, 2008
Messages
23,582
Reaction score
135
Points
133
wahhh lamenya aku tak dengar trailing stop nih.....
 

+kOoL+

Legendary Member
Messages
12,425
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
trailing stop loss

nak tanya ckit.. trailing stop loss ni dia kira stop loss kita dari current price ke dari price yg kita masuk post 2 or dari TP kita??.. terang ckit otai2.. :-?
 

Sifu786

Legendary Member
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
nak tanya ckit.. trailing stop loss ni dia kira stop loss kita dari current price ke dari price yg kita masuk post 2 or dari TP kita??.. terang ckit otai2.. :-?

kalau bro tak letak SL or lock, maka TSL akan di kira dari open price..tapi kalau bro dah letak Sl or lock..maka TSL akan mula di kira dari price2 Sl or lock terseut...tu melalui pemahaman sayalah..

p/s: bukan otai...
 

original listerine

Fun Poster
Messages
828
Joined
May 10, 2008
Messages
828
Reaction score
2
Points
15
kalau bro tak letak SL or lock, maka TSL akan di kira dari open price..tapi kalau bro dah letak Sl or lock..maka TSL akan mula di kira dari price2 Sl or lock terseut...tu melalui pemahaman sayalah..

p/s: bukan otai...

leh jelaskan ngan lebih detail.. bukan tsl kena set stop loss baru die ade function ?
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12986
USD / JPY
113.025
GBP / USD
1.32912
USD / CHF
0.92005
USD / CAD
1.28336
EUR / JPY
127.703
AUD / USD
0.70699

CG Sponsors




Top
Log in Register