Santai Pendapatan part time > full time ?

CG Sponsors




forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,035
Reaction score
61
Points
80
Salam. Di zaman yg mana rata2 barang keperluan mahal dan ditambah dengan nafsu kita yg nak beli itu ini itu ini, ramai antara kita yg buat kerja part time mcm jual insuran, takaful, trade forex, jual burger, jual kuih raya,jual baju tshirt jeans, foot detox dan sebagainya. So, dari pemerhatian aku yg tak seberapa ni, aku rasa ramai cgrian kat sini yg buat keje part time dan pendapatan part time tu melebihi keje full time anda. So, adakah anda salah seorang dari tajuk thread ni, pendapatan part time melebihi part time? cite la sikit mana tau boleh jadi idea dan inspirasi kepada cgrian yg lain.

Contoh yg dekat dengan aku:

1. Pak cik aku pencen askar keje jadi guard shift malam. Siang dia motong getah. Hasil motong getah dia leh dapat around Rm2000 lebih dari gaji keje guard dia around rm800.

2. Pak cik aku lagi satu plak, keje jadi engineer di KLIA. Gaji dia around RM6000 tapi dia buat part time mengajar apa tah, skali ajar (sejam) RM800. sebulan ada la 10 kali dia ngajar da dapat RM8000.

3. Jiran belakang rumah aku dulu keje kerajaan biasa2 je. Malam jual burger, laku betul. Anggaran aku dia leh dapat RM3000 sebulan just jual burger je.

3 contoh diatas ni la contoh yg paling dekat dengan aku. KOrang plak macammane? Cite la sikit.
 
Sponsored Post

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,035
Reaction score
61
Points
80
aik, takde sape ke yg nak reply kat thread aku ni? ...... huhu sedih aku!
 

sobie

Fun Poster
Joined
Mar 17, 2008
Messages
153
Reaction score
5
Points
15
takut ada LEMBAGA besar tengok....karang kantoi kena bayar cukai hehehhehee
 

phv2787

Legendary Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
15,584
Reaction score
95
Points
120
yup..btol tu...karang kantoi..:)):)):))
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,035
Reaction score
61
Points
80
laaaaaaaaa........cukai2 la........tu kewajipan kita sebagai warganegara yg tercinta....hahaha.....
 

persada

Account locked as requested by owner
Joined
Jul 16, 2009
Messages
4,776
Reaction score
54
Points
35
uiks...
pak CUKAI x mai tgk ke :p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register