BTC USD 57,121.5 Gold USD 1,786.96
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pendapatan Bulanan dgn forex

acoms

Fun Poster
Messages
624
Joined
Aug 7, 2008
Messages
624
Reaction score
12
Points
15
Salam kepada semua warga forex cg,

nak minta pendapat,katakan sorang hamba Allah ni ada modal RM40k.dia nakkan pendapatan berterusan melalui forex.sekurang2nya dia nak RM6000 sebulan.

Soalan pertama:
Apakah dengan modal RM40k, dia boleh menjana pendapatan sekurang2nya RM6k sebulan?

Kedua:
Jika berupaya mencapai jumlah RM6k tu, bagaimana cara yg paling sesuai,trade sendiri?guna EA?suruh org jaga akaun?

Jika sesapa ada pendapat dan pandangan silalah..:-?
 
Sponsored Post

_freedom_

Fun Poster
Messages
347
Joined
Jul 17, 2008
Messages
347
Reaction score
0
Points
10
Tak da jalan mudah dlm forex ni #:-S #:-S belajar-belajar dan terus belajar ~X( ~X( ~X(
 

acoms

Fun Poster
Messages
624
Joined
Aug 7, 2008
Messages
624
Reaction score
12
Points
15
terima kasih.. tetapi tidak menjawap soalan..teruskan..
 

mrvios

Active Member
Messages
1,175
Joined
May 3, 2008
Messages
1,175
Reaction score
69
Points
30
mmber aku yang dah memorek lebih setahun pun dah habis lebih rm 100,000...
 

centepede

Active Member
Messages
1,371
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
Salam kepada semua warga forex cg,

nak minta pendapat,katakan sorang hamba Allah ni ada modal RM40k.dia nakkan pendapatan berterusan melalui forex.sekurang2nya dia nak RM6000 sebulan.

Soalan pertama:
Apakah dengan modal RM40k, dia boleh menjana pendapatan sekurang2nya RM6k sebulan?

Kedua:
Jika berupaya mencapai jumlah RM6k tu, bagaimana cara yg paling sesuai,trade sendiri?guna EA?suruh org jaga akaun?

Jika sesapa ada pendapat dan pandangan silalah..:-?


takder gurantee income dalam porex nih....sometimes win, sometimes lost, sometimes MC anything can happen and sometimes u win, win, win:)paid
 

Kayzen

Fun Poster
Messages
373
Joined
Nov 22, 2007
Messages
373
Reaction score
3
Points
15
sepatutnya soklan pertama yg perlu ditanya, "berapa kerugian yang sanggup diterima sebulan?"... hehehehe
 

acoms

Fun Poster
Messages
624
Joined
Aug 7, 2008
Messages
624
Reaction score
12
Points
15
ok..terima kasih.. sila..kasi pendapat anda..
 

onerich

Active Member
Messages
1,574
Joined
Apr 25, 2007
Messages
1,574
Reaction score
17
Points
25
Salam kepada semua warga forex cg,

nak minta pendapat,katakan sorang hamba Allah ni ada modal RM40k.dia nakkan pendapatan berterusan melalui forex.sekurang2nya dia nak RM6000 sebulan.

Soalan pertama:
Apakah dengan modal RM40k, dia boleh menjana pendapatan sekurang2nya RM6k sebulan?

Kedua:
Jika berupaya mencapai jumlah RM6k tu, bagaimana cara yg paling sesuai,trade sendiri?guna EA?suruh org jaga akaun?

Jika sesapa ada pendapat dan pandangan silalah..:-?

insyallah boleh....kira2 20% keuntungan bulanan dengan modal tersebut.tapi tuh trade sendiri laaa....kalau bagi orang lain trade paling2 pun 10% daripada modal dia bagi.sistem trade lihat pada kemahiran dan kefahaman dia nak trade....Guna EA tak tau laa....:)
 

mrafif

Active+ Member
Messages
2,868
Joined
Apr 28, 2006
Messages
2,868
Reaction score
12
Points
25
My Opinion: Trade Sendiri

1) learn how to forex ( babypips.com ) ( extra power info = forexfactory.com )
2) trade guna demo account dgn deposit 40k 1st.
3) try not to loose ur money bro. i mean that 40k deposit.
4) try to make continous income before ko start wat target RM6k per month
5) keep learn n learn.
6) dah agak2 leh wat constant profit dgn target yg ko nak every month .. open up live account ler.. :D

p/s : aku pon masih dok berusaha gigih utk try dptkan rm500.00 sebulan nih. kekeke..
 
Last edited:
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12698
USD / JPY
113.815
GBP / USD
1.33086
USD / CHF
0.92542
USD / CAD
1.27565
EUR / JPY
128.267
AUD / USD
0.71385

CG Sponsors




Top
Log in Register