BTC USD 24,634.4 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pendapat anda tentang bayaran kelas forex

sobie

Fun Poster
Messages
153
Joined
Mar 17, 2008
Messages
153
Reaction score
5
Points
15
salam semua..

lately dalam few forum terutama dekat bahagian signal and analysis banyak bincangkan pasal fee kelas forex. susah pulak biler dah bercampur aduk antara signal dengan masalah fee kelas. so kat sini, saya rasa boleh la kita sama2 kongsi pengalaman, pandangan atau aper2 ajer pasal kelas forex.

okay, ni pandangan saya tentang isu ini:
it is not about the fee. but our willingness. fee tu sy believe is part of the deal ajer. in fact kat malaysia ni 1k considered low investment untuk belajar trading forex ni. there are few classes yang charge beribu-ribu ringgit, but still a lot of people attended it. And not all of them are successful either. the point is, how well are we treasure our investment?

this is my suggestion and opinion only; kalau kiter plan nak trade, whatever the system that we commit, we should try to stick to it. when we loss or we profited from the trade, kiter buat postmoterm. check macam mane kite bole dapat end result tu. kalau loss, tgk balik silap kiter and kalau profit, tgk balik aper yg kiter buat betul. that is commitment.

actually class fee should not be an issue. kiter yang tentukan level commitment kiter. cumer beza nyer biler involve fee, kite akan terasa skit compared dgn belajar free. even kalau kiter betul2 komited pada sesuatu tu, kiter mesti sanggup lakukan aper ajer untuk nyer betul tak? same goes to the fee charged tuk maner2 class forex.

:)cgrock
 
Sponsored Post

MR.NUKE

Active+ Member
Messages
2,569
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,569
Reaction score
3
Points
25
camnilah.. mmg x salah kalau dia buat kelas dengan harga berpatutan. tapi syaratnya.. dia mesti tunjukkan yg dia dah berjaya dan berpendidikan ttg forex ni.. maksud aku kalau dia nak bukak kelas rm10k pun x kisah asalkan dia ada benda ni http://www.picapital.com.my/CFTA Adv 2008 intake white -wed.pdf baru orang respect..

ni contoh lakan senang citer mcm korang nak blaja silat.. korang mesti tgok background gurunya jgkkan?? maksud aku gurunya tu mesti dah menamatkan ilmu persilatannya.. dah tu pernah ikut pertandingan itu pertandingan ini.. pastu bila ikut pertandingan dieee je yg menang.. kalah tu ada jgk la sikit2.. ni xkan korang nak belajar silat ngan orang yg korang x tau background dia?? ntah2 korang belajar ngan tukang masak ke.. tukang kebun ke.. tukang tebar roti canai ke yg x tau pasal silat.. mungkin dia tau la tapi sikit2.. korang nak blaja ke ngan orang camtu?? bila korang tanya background dia.. dia xnak bagitau.. dia kata rahsia.. buat apa nak rahsia benda tu??? ko sape nak berahsia sgt??ko orang penting ke?? tapi ada jgk orang bodooo p blaja ngan orang camtu.. bila dah abeh blaja puji melambung.. takpe kita duduk diam je.. tgok kesudahannya mcmana hehehe:)

kalau sekadar nak kelentong.. nak cerita kat orang yang dia kaji satu2 indi tu dah amik tempoh 2-3 tahun rasa mcm susah aku nak percaya sgt.. boleh ke tahan 2-3 tahun trade guna indi tu je?? kononnya mengkaji????:-?.. kalau betul syukur alhamdullilah la.. tapi kalau sebaliknya.. tu pasal la kejap2 tukar teknik lain.. ada ver1 ada ver2 silap2 ada ver3 lagi.. dia tak stick ngan apa yg dia ajar.. so aku malas nak cerita panjang2. kalau dah terer sangat tu p la blaja amik CFTA tu..

p/s: tak payah nak cabar2 orang lain mcmana nak trade.. kata banyak duit (orang kaya).. bila dah kaya tu jgn riak, bongkak, sombong.. bagus bawak duit tu sambung blaja amik CFTA.. tu aku pun respek.. ( ni untuk orang2 yg tertentu.. xde kene mengena dengan orang islam yg ada kat CG ni )
 
Last edited:

arrashidin

Active Member
Messages
2,448
Joined
Jan 7, 2007
Messages
2,448
Reaction score
306
Points
41
aku dah byk kene tentang kelas forex berbayar ni.....hampeh....baik aku belajar free kot CG ni jer....
 

arrashidin

Active Member
Messages
2,448
Joined
Jan 7, 2007
Messages
2,448
Reaction score
306
Points
41
dah 3 kelas aku masuk semua nya hampeh....support selepas kelas/seminar janji ok masa lum buat kelas....lepas kelas hampeh...memang nak duit jer kebanyakan orang buat kelas ni....
 

MR.NUKE

Active+ Member
Messages
2,569
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,569
Reaction score
3
Points
25
dah 3 kelas aku masuk semua nya hampeh....support selepas kelas/seminar janji ok masa lum buat kelas....lepas kelas hampeh...memang nak duit jer kebanyakan orang buat kelas ni....

willcare ada support kelas.. dia janji seumur hidop dia nak support.. bro xnak pegi kelas die ke??:p
 

SazabiFX

Fun Poster
Messages
173
Joined
Nov 20, 2007
Messages
173
Reaction score
3
Points
15
bagi aku kelas berbayar nih tak logic...
macam mr nuke kata... kalo nak jd cikgu kene backgroud pawa...
kalo nak jd cikgu forex mesti dah berjaya dalam forex...
kalo dah kayaraya dangan hasil trade forex... fee kelas tuh untuk apa???

sama la ngan org yg nak jual EA... kalo dah EA tuh pawa leh buat profit...
lagi mau jual??? tak logic... kalo share profit bleh consider lagi...
tp kalo jual tuh tak logic...

kalo kelas berbayar, anak murid complaint... sistem hampeh... cikgu penipu...
kalo kelas free, cikgu plak yg complaint nye... anak murid tak reti menghargai ilmu yg diajarkan...
dunia forex yg mmg hampeh... kua kua kua...:(scam :(scam
 

emas4u

Banned
Messages
712
Joined
Jan 10, 2007
Messages
712
Reaction score
2
Points
15
kat CG banyak benda free boleh belajar, forexfactory dan forex-tsd.com. jadi kalau nak free layan benda yg free seperti diatas.. yang penting ulangkaji dan live test, dan trust ur eyes.. :"> :">
 

SazabiFX

Fun Poster
Messages
173
Joined
Nov 20, 2007
Messages
173
Reaction score
3
Points
15
secara coding nya...

if( cikgudahkaya == true )
{
profit=100000;
feekelas=0;
}
else if( cikgudahkaya == false )
{
profit=0;
feekelas=1000;
}

kua kua kua...:p :p
 

arrashidin

Active Member
Messages
2,448
Joined
Jan 7, 2007
Messages
2,448
Reaction score
306
Points
41
kat CG banyak benda free boleh belajar, forexfactory dan forex-tsd.com. jadi kalau nak free layan benda yg free seperti diatas.. yang penting ulangkaji dan live test, dan trust ur eyes.. :"> :">

yup....btl tu bro
 

gambate

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
6,761
Joined
Nov 9, 2007
Messages
6,761
Reaction score
101
Points
73
camnilah.. mmg x salah kalau dia buat kelas dengan harga berpatutan. tapi syaratnya.. dia mesti tunjukkan yg dia dah berjaya dan berpendidikan ttg forex ni.. maksud aku kalau dia nak bukak kelas rm10k pun x kisah asalkan dia ada benda ni http://www.picapital.com.my/CFTA Adv 2008 intake white -wed.pdf baru orang respect..

ni contoh lakan senang citer mcm korang nak blaja silat.. korang mesti tgok background gurunya jgkkan?? maksud aku gurunya tu mesti dah menamatkan ilmu persilatannya.. dah tu pernah ikut pertandingan itu pertandingan ini.. pastu bila ikut pertandingan dieee je yg menang.. kalah tu ada jgk la sikit2.. ni xkan korang nak belajar silat ngan orang yg korang x tau background dia?? ntah2 korang belajar ngan tukang masak ke.. tukang kebun ke.. tukang tebar roti canai ke yg x tau pasal silat.. mungkin dia tau la tapi sikit2.. korang nak blaja ke ngan orang camtu?? bila korang tanya background dia.. dia xnak bagitau.. dia kata rahsia.. buat apa nak rahsia benda tu??? ko sape nak berahsia sgt??ko orang penting ke?? tapi ada jgk orang bodooo p blaja ngan orang camtu.. bila dah abeh blaja puji melambung.. takpe kita duduk diam je.. tgok kesudahannya mcmana hehehe:)

kalau sekadar nak kelentong.. nak cerita kat orang yang dia kaji satu2 indi tu dah amik tempoh 2-3 tahun rasa mcm susah aku nak percaya sgt.. boleh ke tahan 2-3 tahun trade guna indi tu je?? kononnya mengkaji????:-?.. kalau betul syukur alhamdullilah la.. tapi kalau sebaliknya.. tu pasal la kejap2 tukar teknik lain.. ada ver1 ada ver2 silap2 ada ver3 lagi.. dia tak stick ngan apa yg dia ajar.. so aku malas nak cerita panjang2. kalau dah terer sangat tu p la blaja amik CFTA tu..

p/s: tak payah nak cabar2 orang lain mcmana nak trade.. kata banyak duit (orang kaya).. bila dah kaya tu jgn riak, bongkak, sombong.. bagus bawak duit tu sambung blaja amik CFTA.. tu aku pun respek.. ( ni untuk orang2 yg tertentu.. xde kene mengena dengan orang islam yg ada kat CG ni )

:)cgrock :)cgrock ..aku sokong..hehe:D :D ..lagi satu..kalau mende tak sesenang mcm disangka..jgn cakap tak serupa bikin..satu lagi..kalau dah power jangan laa menekan sgt..agak agak laaa..:D :D .kalau power laaa
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.02626
USD / JPY
133.437
GBP / USD
1.21418
USD / CHF
0.94159
USD / CAD
1.27763
EUR / JPY
136.940
AUD / USD
0.71267

CG Sponsors




Top
Log in Register