To Sell Penawar Senggugut,Buasir,Fibroid DLL!!!! ~availbeauty~

CG Sponsors
gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
AVAIL BEAUTY SDN BHD (599827-W) (AJL931505) www.availbeauty.com

Salam ahli CG

Dengan hanya membeli salah satu produk dari Avail Beauty, Anda akan menjadi ahli secara automatik.

Pelan Pemasaran

1. Keuntungan Runcit (Retail Profit) = 15-25%

2. Bonus Pencapaian (Perfomance Bonus) = 20-38%

3. Bonus Network (Network Development Bonus) = 24%

4. Bonus Elit Pemimpin (Leadership Elite Bonus) = 3%

5. Perkongsian Keuntungan Syarikat (Company Profit Sharing) = 7%

6. Insentif Pelancongan (Travelling Incentive) = 2%

7. Bonus Pusat (Centre Fees) = 10%

8. Pakej VIP (VIP Package) = Percuma 1 Produk


Kegunaan dan Faedah yg terkandung menyebabkan pemakainya tidak sangsi...

Antara Faedah-faedahnya ialah:

memulih dan mengimbangi sistem kitaran haid

mengurangkan senggugut

mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas bersalin

mengurangkan risiko penyakit dalaman


Pad ini juga boleh digunakan oleh lelaki dan bayi
untuk mencegah ruam panas, sakit kepala, atau angin dalam badann
 
Last edited:
Sponsored Post

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
Perit setiap kali haid (Fibroid) - Utusan 3/1/2010
KESIHATAN
Perit setiap kali haid - Shuhaily

Oleh RABIATUL ADAWIYAH KOH ABDULLAH
[email protected]


SHUHAILY menunjukkan surat rawatan daripada pakar berkenaan masalah kesihatannya termasuk fibroid. Selepas 16 tahun menderita sakit puan, kini dia bersyukur kesihatannya semakin pulih.

NDA tentu tak percaya yang saya telah lari dari hospital," kata wanita ini menceritakan pengalamannya menjalani pembedahan fibroid sembilan tahun lalu.

"Saya telah berpindah ke Pusat Perubatan Pantai dan hanya fibroid sahaja dibuang. Pembedahan mengambil masa empat jam dan kos pembedahan hampir RM 4000. Saya gunakan semua wang simpanan yang saya kumpul selama bertahun-tahun. Hancur luluh harapan saya untuk sambung belajar. Malah, saya mendapat dugaan lebih besar apabila tunang kesayangan mula berubah dan memutuskan pertunangan selepas dua minggu pembedahan," Shuhaily Mohd Basir, 32 tahun.

Selepas apa yang berlaku, Shuhaily tidak berhenti menangis. Akibatnya, dia mengalami bentan dan pendarahan selama sebulan. Akhirnya, dia membuat keputusan untuk berhenti kerja.

Mengimbas kenangan Oktober 2000, dia mengalami sakit perut yang teramat sangat hampir dua minggu sehingga doktor pakar sendiri tidak dapat mengesan diagnosis sebenar penyakitnya.

"Ubat tahan sakit di tambah dos tiga kali ganda. Namun, masih tak juga berubah dan langsung tak berkurangan. Akhirnya, doktor mendapati masalah fibroid dalam rahim saya. Saya diarah menjalani pembedahan buang keseluruhan rahim serta-merta. Mak saya tak berhenti menangis bila mendapat tahu hal tersebut. Saya sangat sedih sehingga tak mampu lagi mengeluarkan air mata," katanya.

Shuhaily mengalami pelbagai masalah sakit puan sejak berumur 16 tahun.

Dia dan keluarga tidak berputus asa mencari pelbagai alternatif dengan berurut tradisional, bermacam jenis jamu, pelbagai ubat suplemen malah ubat doktor dari klinik swasta dan hospital kerajaan setiap hari.

Namun, tetap tiada perubahan.

"Doktor hanya memberi jawapan masalah hormon. Kata doktor, masalah haid seperti senggugut adalah perkara biasa bagi semua wanita. Hari demi hari, masalah yang saya hadapi semakin buruk. Ketika itu, saya sering tidak dapat hadir ke sekolah kerana sakit senggugut semasa haid dan beberapa kali tumpah darah (bleeding). Hospital Tuanku Ampuan Rahimah Klang telah menjadi rumah kedua saya. Akhirnya, saya tidak mendapat keputusan yang memuaskan dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)," ujarnya sedih.

Kemudian, Shuhaily menyambung pelajaran ke tingkatan enam dengan harapan untuk menebus kesilapan. .Namun, pelajarannya terganggu kerana sering keluar masuk hospital.

"Senggugut semakin teruk sehingga saya tidak boleh bangun dan sering pitam. Akhirnya pada tahun 1996, saya tabah menjalani peperiksaan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) di Hospital Banting. Keputusan STPM sungguh mengecewakan saya.

Kemudian, saya bekerja sebagai operator pengeluaran kilang di NEC. Niat di hati mahu ambil STPM sekali lagi tetapi duit gaji habis begitu sahaja dengan rawatan dan ubat saya makan 14 jenis ubat setiap hari," jelasnya.

SENGGUGUT adalah seperti sakit perut yang teruk.- Gambar hiasan.

Kemudian, Shuhaily mengambil keputusan bertukar kerja sebagai krew restoran. Namun, masalah sakit puannya berterusan selepas pembedahan.

"Saya alami masalah keputihan dan kekuningan, lendir berbau busuk, senggugut setiap kali datang haid, kegatalan, buasir, bau badan busuk dan sering pitam. Kemudian, saya diperkenalkan tuala wanita herba FC Bio Sanitary Pad Avail Beauty semasa saya menghantar pizza ke rumah pelanggan di Kampung Jawa, Klang. Alhamdulillah sejak itu, masalah saya semakin hari semakin pulih setelah penggunaan berterusan selama tiga bulan," katanya.

Selepas itu, Shuhaily dinasihat tidak menggunakan pad di pasaran yang dikatakan mengandungi racun dioksin yang menjadi punca masalah yang saya hadapi.

"Bulan ke-empat menggunakan FC Bio, saya semakin ceria dan sihat. Ia telah mengeluarkan darah beku yang berketul-ketul sebesar penumbuk dan selebar tapak tangan. Pada mulanya, saya amat terkejut tetapi setelah diberitahu itu adalah kelebihan produk dan saya tak alami senggugut lagi. Semua masalah saya telah lenyap sama sekali dengan menggunakan satu produk sahaja hanya dengan kos RM33," jelasnya.

Kemudian, Shuhaily menggunakan semula tuala wanita di pasaran tanpa saya memikirkan akibatnya kerana kesempitan wang.

"Ketika itulah masalah saya kembali. Haid tidak teratur, empat bulan tak datang haid dan keputihan semakin banyak. Rupa-rupanya fibroid dalam rahim tersebut aktif semula Saya dinasihatkan untuk pembedahan buang rahim sekali lagi. Saya tidak mahu dan menggunakan semula FC BIO selama seminggu. Fibroid tersebut telah mengecut dan tiada lagi. Kini, saya terus menggunakannya. Kesihatan saya pulih sepenuhnya," ujarnya.
 
Last edited:

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
TESTIMONI PENGGUNA
1. Jainun @ Zainun SedianKota Kinabalu, Sabah.(Senggugut kronik, sakit perut & migrain)
Sejak remaja lagi, saya telah mengalami masalah senggugut kronik yang mengakibatkan sakit perut dan migrain yang amat teruk sehingga saya terpaksa mengambil cuti setiap kali datang haid.Alhamdulillah, selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad yang dikeluarkan oleh Avail Beauty Sdn. Bhd., masalah tersebut sudah reda. Sekarang, saya berasa selesa walaupun datang haid. Tempoh haid juga dikurangkan dari tujuh hari kepada empat hari sahaja. Terima kasih kepada Avail Beauty Sdn. Bhd. kerana menjadikan kehidupan saya lebih selesa2. Angela WongKeningau, Sabah
(Kekuningan & kegatalan semasa haid)
Saya mempunyai masalah kekuningan dan kegatalan semasa haid. Masalah ini betul-betul merunsingkan saya. Selepas berjumpa dengan doktor, beliau memberitahu saya bahawa rahim saya telah terkena jangkitan kuman.Makcik saya yang baru menjadi pengedar Avail Beauty Sdn. Bhd. mengesyorkan saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad . Selepas menggunakannya selama seminggu, masalah yang saya hadapi hilang sama sekali ! Kini, produk yang baik dan berkualiti ini sudah menjadi sebahagian dalam kehidupan keluarga saya3. Shablee AbidinInanam, Sabah.

(Kaki sakit, bengkak & susah berjalan)
Pada Apr 2005, saya tercedera dalam permainan bola sepak. Kaki kanan saya sakit, bengkak dan susah berjalan.Pada malam itu, saya melekatkan sekeping FC Bio Sanitary Pad (Pantiliner) di kaki saya yang sakit. Saya berasa sungguh hairan kerana saya masih boleh tidur dengan lena tanpa apa-apa gangguan. Pada keesokan harinya, kesakitan yang saya alami itu hilang dan saya boleh berjalan seperti biasa. Terima kasih kepada Avail Beauty Sdn. Bhd. Pendek kata, produk ini sangat bagus dan hebat.


4.Rozita Othman, Klang, Selangor.
(Kembung perut, kebas kaki & tangan)
Saya sering mengalami masalah kembung perut kerana selalu mengambil makanan yang sejuk-sejuk. Saya juga mengidap kebas kaki dan tangan disebabkan saya telah empat kali menjalani pembedahan untuk bersalin.Sejak memakai FC Bio Sanitary Pad yang dikeluarkan oleh Avail Beauty Sdn. Bhd., saya tidak pernah lagi mengalami kembung perut walaupun mengambil makanan yang sejuk-sejuk. Saya juga telah pulih dari kebas kaki dan tangan yang selama ini menganggu kesihatan saya. Terima kasih kepada Avail Beauty Sdn. Bhd.Posted by CIKGU ZAIHAN at 12/09/2009 03:54:00 AM 0 comments Links to this post
Labels: TESTIMONI
Sunday, July 19, 2009
TESTIMONI PENGGUNA
Maklum Balas Para Pengguna FC Bio Sanitary Pad


Fang Set Fang, 50 tahun, Sarawak ( Jangkitan Kuman )
Saya mempunyai sist (cyst) di bahagian rahim. Selepas mengambil ubat doktor, sist tersebut pecah dan mengeluarkan banyak darah serta cairan. Pemeriksaan puan perlu dijalankan setiap 2 bulan, tetapi setiap kali pun disahkan dijangkiti kuman dan perlu memakan ubat antibiotik.

Selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah tersebut telah diselesaikan, rahim sudah bebas daripada jangkitan kuman dan saya tidak perlu memakan ubat antibiotik lagi!


Chow Geok Sim, 35 tahun, Kuala Terengganu ( Fibroid Rahim )
Rahim saya mempunyai sebiji fibroid yang bersaiz 8 cm. Suntikan diberi setiap bulan untuk mengecutkan saiz fibroid tersebut, tetapi fibroid tersebut masih tidak mengecut walaupun sudah 3 suntikan diambil. Jadi, doktor berkeputusan membuat pembedahan untuk membuang seluruh rahim saya pada Ogos 2006.

Saya mula menggunakan FC pantiliner pada Julai 2006. Hanya selepas 1 bulan, fibroid tersebut telah mengecut ke 5 cm. Doktor kata tidak perlu membuang seluruh rahim, hanya membuang fibroid tersebut sahaja. Saya sambung menggunakan FC pantiliner selepas pembedahan, luka baik pulih dengan pantas.


Aminah Shariff , 49 Tahun, Selangor ( Masalah Senggugut )
Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah senggugut saya telah semakin menghilang dan tidak berasa sakit lagi ketika haid. Kini, saya berasa sungguh berkeyakinan.


Hani Azura, 34 Tahun, Selangor ( Kitaran Haid Tidak menentu, Masalah senggugut )
Saya mengalami masalah kitaran haid tidak menentu dan senggugut.
Bersyukurnya, semua masalah yang dihadapi telah hilang selepas menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Terima Kasih Avail!


Hjh. Subardini Bt. Hj. Nawawi, 49 Tahun, Sarawak ( Haid Tidak Menentu )
Haid saya datang 2 bulan sekali dan tidak lancar.

Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, haid pada hari pertama dan kedua mengalir dengan lancar. Saya memakai FC pantiliner bermula pada hari ketiga haid sehingga hari kelima haid berhenti. Kitaran haid saya sudah menjadi teratur. Saya sangat berpuas hati, terima kasih Avail!


Noor Adilah Bt. Che Mat, 37 Tahun, Putrajaya ( Masalah Keputihan dan Kegatalan )
Masalah keputihan dan berbau telah hilang selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Masalah kegatalan yang sering saya alami juga telah hilang. Kini, saya tidak perlu risau akan masalah haid lagi. Terima kasih kepada Avail kerana memperkenalkan tuala wanita yang begitu hebat!


Roziah Bt. Mat Johan, 41 Tahun, Kuala Lumpur ( Jangkitan Kuman )
Saya sering menghadapi masalah jangkitan kuman di bahagian faraj yang mengakibatkan jangkitan saluran urinari.
Saya telah bebas daripada masalah ini sejak menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Saya akan meneruskan penggunaan FC Bio Sanitary Pad yang begitu Hebat ini!


Salasiah Bt.Abdul Mutalib, 46 Tahun, Selangor ( Sakit Pinggang dan Belakang Ketika Haid )
Saya sentiasa berasa sakit pinggang dan belakang ketika haid. Masalah ini amat menganggu emosi saya.

Tetapi setelah saya diperkenalkan dengan FC Bio Sanitary Pad, semua masalah tersebut telah hilang pada bulan ketiga. Saya akan meneruskan penggunaan FC Bio Sanitary Pad demi kesihatan dan kebahagian rumahtangga saya.


Salmah Ibrahim, 46 Tahun, Kuala Lumpur ( Masalah Senggugut )
Saya menghadapi masalah senggugut yang amat teruk.

Saya mula menggunakan FC Bio Sanitary Pad pada 3 bulan yang lalu, kini, masalah senggugut telah semakin menghilang dan tidak berasa sakit lagi. Saya lebih berkeyakinan sekarang!
 
Last edited:

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
sape2 yang berminat untuk beli atau jd ahli..boleh PM saya atau SMS sy 013 6320 999 ( SAT ).. lokasi sy RAWANG,SELANGOR...
 
Last edited:

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65

Tepek harga bos...:D:D
Tuala Wanita Kapas Lembut Pantiliners (40 pads)- RM 10.00

Menyerap buangan dengan efektif, rasa bersih dan segar sentiasa.Perasaan selesa dan lembut semasa tempoh haid tidak aktif .


*****************************************************************

Tuala Wanita, Kegunaan Hari , Permukaan Kapas Lembut (20 pads)- RM 11.00

Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan bendalir aliran sederhana.Rekaan unik bagi mengelakkan kebocoran tepi , lekok panjang, untuk pencegahan kebocoran yang efektif, selamat dan dipercayai.


*******************************************************************

Tuala Wanita, Kegunaan Malam , Permukaan Kapas Lembut (20 pads)- RM 12.00


Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan bendalir aliran banyak..Pengawalan punggung yang lebih panjang dan luas, rekaan unik berbentuk kapas bahagian belakang dan tepi bagi pencegahan kebocoran lekuk panjang untuk pencegahan kebocoran yang efektif serta penyediaan secukupnya alas tutup, selamat dan dipercayai.
 

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
PAKEJ COMBO, PAKEJ PENGEDAR, PAKEJ VIP
PAKEJ AVAIL BEAUTY


PAKEJ 1( P40) - PANTILINERS
PAKEJ 1 (P40) Pantiliners (20 Bungkus)
Harga Runcit : RM195
Harga Pengedar : RM160
Nilai Bonus : 105BV
PAKEJ 2(D20) – DAY USE (ALIRAN BIASA)
PAKEJ 2 (D20) Aliran Biasa (20 Bungkus)
Harga Runcit : RM220
Harga Pengedar : RM180
Nilai Bonus : 119BVPAKEJ 3(N20) – NIGHT USE (ALIRAN BANYAK)
PAKEJ 3 (N20) Aliran Banyak (16 Bungkus)
Harga Runcit : RM196
Harga Pengedar : RM160
Nilai Bonus : 106BVPAKEJ 4(C09) - CAMPUR
PAKEJ 4 (C09) PAD MERAH (6PCKS) PAD BIRU(6PCKS) PAD HIJAU(6PACKS)
Harga Runcit : RM198
Harga Pengedar : RM162
Nilai Bonus :107 BV
HARGA SEBUNGKUS
PAD HIJAU (20 keping)– RM10.00
PAD BIRU (10 keping) – RM11.00
PAD MERAH (10 keping) – RM12.00
PROMOSI RUNCIT
(BAGI PENGGUNA YANG BARU NAK MENCUBA)COMBO A
( 1 HIJAU, 1 BIRU, 1 MERAH )
RM30.00 sahaja
ANDA JIMAT RM3.00


COMBO B
( 2 HIJAU, 2 BIRU, 2 MERAH )
RM56.00 sahaja
ANDA JIMAT RM10.00


COMBO C
( 3 HIJAU, 2 BIRU, 1 MERAH )
RM55.00 sahaja
ANDA JIMAT RM9.00
BAGI YANG BERMINAT UNTUK MENJADI
AHLI @ PENGEDAR,
SILA RUJUK...
PAKEJ 1 @ 2 @ 3 @ 4
 

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
untuk maklumat lanjut...PM or SMS....TQ
 
Sponsored Post
Top
Log in Register