Penapis air terbaik? tolong rekomend, yg ada unsur MLM sy tak mahu

CG Sponsors




Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,855
Reaction score
696
Points
121
seperti mana tajuk, sy nak pasang penapis air dekat rumah, kira indoor punya, tolong rekomen kawan2 CG mana yang terbaik penapis air, nak pegi cari pagi esok...tanya kedai...semua baik, bab rekomen brand sendiri. kalau tahu, harga sekali yaa warga CG
 
Sponsored Post

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
TT, boleh try dapatkan info produk
penapis air syarikat Hijrah Water.

Dia offer harga direct dari kilang.
Harga sederhana tapi kualiti tip-top.

Produk lebih tertumpu kepada air
tapis jenis bermineral & beralkali.

Kilang milik muslim, di tangkak
johor. Antara syarikat terawal yang
mendapat pengiktirafan halal akan
produknya (katrij bebas dari unsur
tulang haiwan) & ada panel syariahnya
sendiri selain dipantau oleh pihak JAKIM.

Produk terkininya yang banyak
memenangi anugerah ialah produk
katrij berasaskan media 'sisik ikan
tilapia' yang digunakan untuk
menghasilkan sumber kalsium yang
bagus ke dalam air yang ditapis.

Teknologi tersebut adalah hasil
usahasama dengan para penyelidik
tempatan dari UPSI.

Detail lagi, TT boleh lah lawat
website mereka. Kemudian bandingkan
dengan produk dari syarikat2 lain.

Pasti harganya jauh langit dan bumi
jika kategori produk yang sama.
Apatah lagi kalo ianya dari syarikat MLM...
 

Attachments

Last edited:

kj7477

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2009
Messages
135
Reaction score
0
Points
10
Blondal hydroguard. Harga Rm 3k lbh skt.
 

ash79

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2009
Messages
399
Reaction score
0
Points
10
bro ambik coway self after service dia mantap bro. masa tukar filter tepat pada masanya bro. kalau bro takde di rumah boleh set appt untuk service berkala. yang paling best kalau yearly duit belum cukup utk beli filter baru diorang tak paksa bro. for your infomation saya bukan dealer coway hanya customer yang berpuas hati dengan after sales service mereka bro.
 

yid

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,795
Reaction score
5
Points
25
Bro kalau nak penapis air yg betul2 utk dpt air bersih bolehlah pasang Elken atau Coway.
Kalau minat boleh pm .huhuhu
 

ajiss2

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2011
Messages
352
Reaction score
1
Points
10
Saya cadangkan coway tt...saya dah pakai hampir lima tahun servis mantap...lebih 15 biji dah.saya cdgkan pada kwan semua kata terbaik..saya bukan penjual coway tapi pengguna coway...tak menyesal
 

swatchcollector

Fun Poster
Joined
Mar 16, 2013
Messages
478
Reaction score
1
Points
15
السلام عليكم ورحمة الله

eSpring merupakan jenama penapis air di rumah no 1 dari segi jualan mengikut perkiraan tahun 2014.

Kelebihan eSpring adalah mengekalkan mineral dlm minuman pada masa sama menuras bahan cemar, virus dan bakteria.

Standard paling terbaru ditetapkan oleh NSF untuk sistem penapis air dirumah. eSpring merupakan pertama yg lulus utk menapis 15 bahan cemar baru yg ditetapkan NSF.
http://www.prnewswire.com/news-rele...ansi-401-emerging-contaminants-300009609.html

Kenapa kita perlu minum air bermineral ( air RO tiada mineral)?
Sebab kita makan seharian tidak cukup mineral dan vitamin yg kita perlukan.
Bayangkan kita minum air tidak bermineral ini memburukkan lg keadaan.
Ambil contoh Air zam zam adalah air terbaik kurniaan Allah. Ia tinggi dengan mineral yg baik
Utk kesihatan. Jadi
ان شاء الله
eSpring dpt bekalkan air bermineral bersih selamat dan sihat utk kita.

Filter diperbuat dari tempurung kelapa yg diproses menjadi carbon aktif yg dimampatkan. Jadi mampatan ini dpt menapis bahan cemar dan carbon aktif ini dpt menyekat bahan2 cemar organik. Lampu UV pula dpt memandulkan virus dan bakteria menjadikan air selamat bersih dan sihat utk di minum.

Ciri sensor utk menentukan filter perlu ditukar merupakan kelebihan yg tiada pada jenama lain. Dgn cip pintar yg dipatentkan ini, kita tidak perlu igt tarikh bila perlu tukar, sebaliknya akan keluar lampu amaran utk menukar filter.
Bergantung kepada kualiti air, selalunya perlu tukar filter setahun sekali sahaja. Jika kualiti air teruk, kurang dari setahun.

Berbanding jenama lain yg tiada sensor utk mengesan prestasi filter, adakah kita yakin bahawa filter kita masih berfungsi dengan baik, walhal air yg dibekalkan ke rumah kualitinya berbeza mengikut tempat dan juga berbeza mengikut masa dan keadaan.

Memang air dibekalkan telah dirawat, tp semasa penghantaran ke rumah air sebelum itu akan melalui saluran paip besi, pvc, tangki dan sebagainya, dimana bahan cemar seperti karat dan paling bahaya bakteria dan virus akan bercampur dgn air tersebut.

Berbanding jenama lain filter eSpring hanya satu iaitu filter carbon tersebut sahaja. Jadi perlu tukar satu filter sahaja dan ia menjimatkan. Berbanding jenama lain byk filter perlu ditukar. Sebab itu bila terlampau byk filter kadar aliran air lambat dan pendawaian serabut boleh menyebabkan litar pintas.

eSpring tiada air panas kerana eSpring mementingkan kualiti dan kesihatan air tersebut. tujuan utama eSpring adalah membekalkan air bermineral bersih dan sihat. Air panas/air mati tidak lagi sihat utk diminum. Tambahan jika penurasan dgn air panas, besi yg digunakan utk memanaskan air tersebut lama kelamaan akan bahaya utk digunakan sebab selalunya komponen ini tidak akan ditukar dan tidak termasuk dlm service.

Mengenai air RO selalunya akan ada 2 saluran air keluar, satu air utk kita minum, dan satu lagi air akan dibuang ke sinki, atau disalur terus keluar. Air ini akan dibazirkan. Jadi kos disitu tinggi sebab setiap kali gunakan filter RO, ada air yg akan dibazirkan. Tambahan air RO tidak sesuai dan sihat utk diminum oleh kita seperti yg telah sy terangkan pada comment lepas dan juga dlm link dari WHO organisaso lesihatan dunia.

X dinafikan eSpring mahal tp maintenance nya murah, tiada air dibazirkan, dan anda sendri boleh buat utk tukar filter.

Harga eSpring: RM4240 boleh installment
Harga utk filter sahaja (bila tukar nnti) RM674

Klu ada pakai jenama lain sebelum ni boleh trade in
Dpt beli eSpring dgn harga RM3816

Tawaran:
RM4240 customer price
RM3816 trade in dgn brand x (customer)
RM3180 new member price - installment 12 bulan
RM2968 trade in dgn brand x (member) - installment 12 bulan

Utk tujuan demo dan lebih maklumat boleh hubungi
0133707049
 
Sponsored Post
Top
Log in Register