Penampilan Fathia Latiff sambut hari jadi dikecam, pakai baju tayang dada

CG Sponsors




Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
843
Reaction score
148
Points
23
Selasa, 3 September 2019 6:00 PM
Oleh: QARAMI HASHIM

PENAMPILAN pelakon Fathia Latiff ketika meraikan sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-32 pada malam Isnin mengundang kritikan netizen di laman sosial.

Ini berikutan pelakon Ariana Rose itu mengayakan pakaian yang kelihatan terlalu seksi dan mencolok mata.

Dalam majlis tersebut, Fathia mengenakan tube top berwarna emas bersama jaket hijau dan berseluar panjang berwarna hitam.

Segelintir netizen menganggap pakaian itu tidak sesuai dengan imej wanita Melayu apabila menampakkan bahagian dadanya.

Tambahan pula, Fathia sebelum ini pernah mengenakan hijab namun mengambil keputusan untuk tidak bertudung pada April lalu.

Menerusi Instagram, Fathia memuat naik tiga keping foto semasa majlis tersebut dengan tanda pagar #itsmybirthday.

Bagaimanapun, dia menutup ruangan komen berkemungkinan bimbang dengan kecaman dan kata-kata netizen.

Walaupun begitu, foto 'seksi' itu menjadi tular apabila ia dikongsi oleh beberapa blog hiburan di laman sosial.

Rata-rata netizen menyuarakan rasa kurang senang dengan pakaian yang digayakan itu dan berharap Fathia kembali ke pangkal jalan.

"Subhanallah, kata tutup aurat, kenapa baju sampai nak telanjang.

"Kenapa jadi macam ni ya? Dah elok-elok pakai tudung dulu, tak ada gaya wanita muslimah langsung.

"Minta perhatian untuk dapat job ke ni? Kasihan," tulis netizen.

Pada April lalu, Fathia Latiff mengundang tanda tanya dalam kalangan netizen apabila memuat naik foto tidak bertudung di laman sosial Instagram miliknya.

Fathia atau nama sebenarnya Nur Fathia Abdul Latiff, memuat naik foto berkenaan dengan kapsyen "The star is still bright even in the dark" (bintang masih berkilauan walaupun dalam gelap).

Beberapa hari kemudian, Fathia mengumumkan dia tidak lagi bertudung dan tampil dengan imej berambut pendek.

www.mstar.com.my/spotlight/hiburan/2019/09/03/fathia-gambar


Snap38.gif
 
Sponsored Post

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,914
Reaction score
117
Points
33
xpe dada je bkn telanjang dia kata
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,583
Reaction score
350
Points
131
Rasenye ade masalah mental artis2 bukak tudung ni...
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,188
Reaction score
1,533
Points
596
dulu cun lani cam musibXXX
 

rsat

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2011
Messages
906
Reaction score
85
Points
30
Rasanya baru je kembali pakai tudung..hari ni keluar pulak gambar macam nih..nak cakap hipokrit ke apa nih..
 

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,879
Reaction score
510
Points
161
Tak boleh dah nak bimbing generasi yg lately ni...teguran,sindiran,tazkirah,kuliah,banyak kat yutube,TV...semuanya takkan menjamin syariat diorang...kita nanti dikata lebih teruk dari diorang...

Ramai dah kita tengok mcm dah sesat,tapi akhirnya diorang percaya tetap masuk syurga,walaupun sepanjang hayat dgn maksiat...mcm fahaman murjiah...
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,003
Reaction score
280
Points
131
muka dia nampak pelik
 

akundaktau

Legendary Member
Joined
Mar 6, 2013
Messages
10,793
Reaction score
186
Points
138
Betullah cara tu...throwback waktu mula2 lahir dulu..cuma skrg ni ada baju sikit simbolik kain sarung untuk bungkus dia waktu bayi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register